Kunst & Cultuur in Winterswijk

Voor jong en oud
Winterswijk is een inspiratiebron voor kunstenaars en biedt vele culturele activiteiten.

 

Grote namen als Piet Mondriaan, Gerrit Komrij en Max van Dam zetten in Winterswijk hun eerste zielenroerselen op papier. Ook vandaag de dag zijn er veel kunstenaars die hun inspiratie vinden in de rust, ruimte en het mooie landschap van Winterswijk. Van kunst genieten doe je in musea, galerieën, beeldentuinen en in de openbare ruimte. Door heel Winterswijk vind je beelden die door lokale kunstenaars zijn vervaardigd. Ook kun je terecht in vele culturele locaties, zoals het (openlucht)theater, de bioscoop, diverse kerken en de synagoge. Kortom het aanbod in Kunst & Cultuur in Winterswijk is enorm.

Breng een bezoek aan een van de musea die Winterswijk rijk is; Villa Mondriaan, Museum Fabriek of Transit Oost. Laat je inspireren door het gevarieerde aanbod tentoonstellingen, exposities, voorstellingen en markten. Een compleet overzicht van culturele locaties en activiteiten.

Bekijk alle culturele locaties

Al wandelend in de mooie omgeving van Winterswijk treed je in de voetsporen van Piet Mondriaan. De omgeving begint te leven als je als passant letterlijk ziet wat Mondriaan ooit heeft geschilderd.

Anne Kremers, directeur Villa Mondriaan, geboren en getogen Achterhoekse

Bekijk de musea in Winterswijk