Horeca in Winterswijk: cafés, lunchrooms en restaurants

Ook op culinair gebied heeft Winterswijk veel te bieden. Rondom de markt, op de pleintjes en in de winkelstraten vind je talloze horecagelegenheden. Van gezellige cafés en lunchrooms tot bijzondere restaurants en sfeervolle terrassen. De gastvrije horecagelegenheden ontvangen je graag. Hier geniet je van de lekkerste drankjes en gerechten, met liefde geserveerd. In Winterswijk gaan gastronomie en gastvrijheid hand in hand!

Wist je dat ....

.... er maar liefst 220 horecagelegenheden te vinden zijn in Winterswijk?
.... je ook buiten het centrum kunt genieten van horeca op bijzondere locaties?
.... veel Winterswijkse restaurants koken met de lekkerste streekproducten?
.... je jouw favoriete gerechten vaak ook thuis kunt laten bezorgen?

Gezellig uit eten bij cafés, lunchrooms en restaurants

Beleef de smaak van Winterswijk en geniet van lekkere drankjes, bijzondere hapjes en heerlijke gerechten in een van de vele gastvrije horecagelegenheden in Winterswijk. De cafés, lunchrooms en restaurants in het centrum kennen een mix van internationale keukens die je steeds weer weten te verrassen. Wil je eens iets bijzonders proeven? Sommige lokale chefkoks zijn gespecialiseerd in het koken met verse streekproducten, afkomstig uit de directe omgeving. Uit eten op een bijzondere locatie? Buiten het centrum vind je restaurants die opvallen vanwege hun bijzondere ligging. Aan het water, in het bos, uitkijkend over het Strandbad of in een watermolen bijvoorbeeld.

Van een lekker belegd broodje bij een gezellige lunchroom of een eenvoudige daghap bij een restaurantje op de hoek, tot uitgebreid tafelen en proeven van culinaire hoogstandjes in een chique setting. In Winterswijk kan het allemaal. Een lokaal gebrouwen biertje of een glas wijn van een Winterswijkse wijngaard, maakt uit eten gaan in Winterswijk een echte lokale beleving. Geen zin om de deur uit te gaan? Veel restaurants bezorgen jouw favoriete gerecht met veel plezier bij je thuis. Proef en geniet van de smaak van Winterswijk!

Proef het platteland met Winterswijkse streekproducten

Wil je de smaak van Winterswijk proeven? Verwen je zintuigen met de allerbeste lokale smaakmakers en proef de heerlijkste lekkernijen uit de streek. Van smaakvolle boerenkaas van verse koeien- of geitenmelk, zomerhoning van een bijenvolk uit de buurt, ambachtelijk gestookte likeuren en lokale kwaliteitswijnen tot vers geplukte kruidenthee en huisgemaakte jam en chutney van fruit uit de boomgaard. De Winterswijkse streekproducenten werken met liefde en passie aan lokale lekkernijen. En dat proef je!

Ook bij diverse restaurants in Winterswijk kun je de smaak van Winterswijk beleven. Diverse lokale, gepassioneerde chefkoks hebben van het koken met streekproducten hun specialiteit gemaakt. Verrassende combinaties van verse producten uit de directe omgeving, met liefde bereid tot ware culinaire hoogstandjes. Dat moet je proeven!

Ontdek de Winterswijkse streekproducenten

 

Het najaar is de ideale tijd om te proeven van een rijke oogst. In de Achterhoek zijn we trots op onze smakelijke wildgerechten. Door de afwisseling in het landschap heeft het wild veel kruiden en zaden tot hun beschikking en dat proef je. Lokale chefs maken de meest fantastische wildgerechten van pure, lokale ingrediënten. Bovendien vormt de eeuwenoude kalksteengrond in de bodemlagen van Winterswijk voor een rijke bodem die uitstekend geschikt is voor wijnbouw. Een Winterswijks glas wijn is dan ook een uitstekende begeleiding van een heerlijke wildmaaltijd.

Wild eten in Winterswijk