De leukste activiteiten en uitjes in en om Winterswijk

De omgeving van Winterswijk nodigt je uit om te ontdekken. Er is zoveel te zien, te doen en te beleven! Maar liefst 22.000 hectare natuurschoon ligt aan je voeten. Eindeloos wandelen, fietsen of paardrijden door het prachtige coulisselandschap. Heerlijk zwemmen en ontspannen aan de waterkant. Of juist de adrenaline laten stromen als je de prachtige MTB-route gaat verkennen. Winterswijk is de perfecte uitvalsbasis voor de leukste activiteiten en uitjes in de Achterhoek.

Ben je op zoek naar inspiratie voor uitstapjes in Winterswijk? Of ben je benieuwd naar wat er te doen is in deze omgeving? Hier vind je tips en informatie over activiteiten in en om Winterswijk. Natuurlijk ben je ook van harte welkom bij het VVV Inspiratiepunt, waar onze enthousiaste vrijwilligers je graag vertellen over uitstapjes in de omgeving. Bovendien vind je in onze agenda een handig overizcht van actuele activiteiten en evenementen.

Moeite met kiezen? Bekijk onze tips en aanraders!

Winterswijk barst van de bijzondere plekjes die een bezoekje waard zijn. Laat je betoveren door de schitterende natuur, ontdek de indrukwekkende steengroeve, bezoek de verrassende musea, struin over de markt of geniet van het bruisende winkelcentrum vol eigentijdse winkels en sfeervolle horecagelegenheden. Wandel langs de meer dan 300 rijks- en gemeentelijke monumenten, verken het Nationaal Landschap, bezoek de verborgen parels in de omgeving en proef van de lokale lekkernijen en streekproducten.

Kun je niet kiezen? Wij helpen je graag alvast op weg met een selectie van tips en aanraders in Winterswijk, samengesteld door de lokale specialisten van het VVV Inspiratiepunt. Ontdek de highlights en hotspots van Winterswijk en laat je verrassen! 

Ontdek de tips en aanraders

Plan je bezoek

Hoe is Winterswijk bereikbaar met het openbaar vervoer? Wat zijn de beste auto- en fietsroutes naar Winterswijk? Waar kan ik gratis parkeren of mijn elektrische auto of e-bike opladen? Plan je bezoek naar Winterswijk, we helpen je graag op weg!

Plan je bezoek

Blijf overnachten

Bij een bezoek aan Winterswijk ervaar je al snel dat een dag eigenlijk veel te kort is. Er is zoveel te zien, te doen en te beleven! Verleng je verblijf daarom met een heerlijke overnachting. Zowel in het karakteristieke centrum van Winterswijk als te midden van het schitterende Nationaal Landschap is er een ruime keuze aan fijne, sfeervolle accommodaties waar het heerlijk toeven is.

Van kamperen op een rustige natuurcamping of overnachten in een luxe vakantiewoning, tot slapen op unieke locaties, een vijf sterren vakantiepark of een gezellige groepsaccommodatie. Er is altijd een fijne  overnachtingsplek te vinden die past bij jouw wensen.

Meer over overnachten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Wil je op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes over Winterswijk? Of wil je regelmatig updates ontvangen over alle ontwikkelingen op het gebied van wonen, werken, winkelen en recreëren in Winterswijk? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je nu in