Winkelen in Winterswijk

Winterswijk is dé bestemming voor een heerlijk dagje winkelen in de Achterhoek. Struinend door de karakteristieke winkelstraten vind je hier niet alleen de bekende winkels van grote landelijke ketens, maar ook unieke boetiekjes, hippe shops en uitstekende speciaalzaken van lokale ondernemers. Deze veelzijdige combinatie maakt Winterswijk tot hét winkelcentrum in de regio en staat het garant voor eindeloos winkelplezier.

Prachtige oude panden met bijzondere winkels worden afgewisseld door moderne zaken, knusse restaurants en charmante pleintjes met terrassen. Sfeervolle winkelstraten als de Misterstraat, de Meddosestraat, de Wooldstraat, de Ratumsestraat, de Spoorstraat, het Weurden en het Spek-Ende komen uit op het gemoedelijke centrale marktplein rondom de statige Jabobskerk. Hier vind je twee keer per week de gezelligste warenmarkt van de Achterhoek.

Het winkelcentrum in Winterswijk biedt je een heerlijk dagje uit. Bovendien hoef je je geen zorgen te maken over de parkeermeter. Die is er namelijk niet! In Winterswijk parkeer je overal gratis én op loopafstand van het centrum.

Kom shoppen in de leukste winkels in Winterswijk

Liefhebbers van shoppen, opgelet! Jij kunt je hart ophalen in Winterswijk. Hier vind je de winkels van de bekende landelijke ketens, afgewisseld met knusse boetiekjes, charmante antiekzaakjes, hippe woonwinkels, servicegerichte kledingzaken, bijzondere cadeauwinkels, grote boekhandels en goede bloemisten. En dat is nog maar een greep uit het verrassend veelzijdige winkelaanbod in Winterswijk! Ben je nieuwsgierig naar de winkels die je in het winkelcentrum in Winterswijk zult vinden? Ontdek hier dan alvast een greep uit onze winkels en horeca.

Openingstijden

Maandag: van 13:00 uur tot 18:00 uur
Dinsdag t/m donderdag: van 09:00 uur tot 18:00 uur
Vrijdag: van 09:00 uur tot 21:00 uur
Zaterdag: van 09:00 uur tot 17:00 uur
Koopzondagen: van 12:00 uur tot 17:00 uur

*Sommige winkels hanteren afwijkende openingstijden; informeer rechtstreeks bij je favoriete winkel. 

Koopavond en Koopzondag

Op vrijdagavond is het koopavond en zijn de meeste winkels geopend tot 21:00 uur. Iedere laatste zondag van de maand is er koopzondag. De winkels zijn dan geopend van 12:00 uur tot 17:00 uur. 

Bekijk alle koopzondagen

*Sommige winkels zijn gesloten op koopzondag en/of de koopavond. Check de website van je favoriete winkel om teleurstelling te voorkomen/ 

Gratis parkeren

Geen zorgen om de parkeermeter, die is er namelijk niet! In Winterswijk zijn er ruim 1.300 gratis parkeerplaatsen op loopafstand van het centrum. Een aantal parkeerplaatsen zijn voorzien van laadpalen voor elektrische auto’s. Kom je met een e-bike? Bij het oude raadhuis aan het Vrijheidspark kun je deze stallen én opladen.

Bekijk alle parkeerplaatsen

       

Eten en drinken bij gezellige horecagelegenheden

Even uitrusten tijdens het shoppen? Rondom de markt, op de pleintjes en in de winkelstraten vind je een ruim aanbod van cafés, lunchrooms, restaurants en sfeervolle terrassen. De gastvrije horecagelegenheden ontvangen je graag. Hier geniet je van de lekkerste drankjes en gerechten, met liefde geserveerd. 

Bezoek de horeca

Bezoek de warenmarkt op woensdag en zaterdag

Twee keer per week vormt het sfeervolle marktplein rondom de statige Jacobskerk het decor voor de gezelligste markt van de Achterhoek. Hier vind je een uitgebreid assortiment aan leuke én lekkere waren. Van bloemen en planten, fruit, specerijen, internationale delicatessen, kaas, stroopwafels en versgebakken vis, tot kleding, lederwaren, stoffen en modeaccessoires. Op de Winterswijkse warenmarkt is er voor ieder wat wils.

Meer over de markt