Reizen naar Winterswijk

Reis je naar Winterswijk? Leuk, we heten je van harte welkom! Natuurlijk helpen we je graag alvast op weg. Winterswijk is uitstekend bereikbaar. Zowel met het openbaar vervoer, met de auto of met de fiets ben je er zo.  We informeren je graag over de reismogelijkheden naar Winterswijk en we geven je alvast wat praktische tips voor je bezoek.

Met de fiets

Kom je op de fiets naar Winterswijk? Dat is altijd een goed idee. Een heerlijke fietstocht door het Nationaal Landschap is een prachtig begin van een bezoek aan Winterswijk. Er zijn veel fietsroutes vanuit alle windstreken, die je door het ongekend mooie coulisselandschap naar het centrum van Winterswijk leiden. Je fiets stal je eenvoudig bij een van de vele fietsenstallingen in en om het winkelcentrum.

Kom je met de elektrische fiets? Voor e-bikes is er een overdekte fietsenstalling met 10 gratis fietsoplaadpunten beschikbaar bij het VVV Inspiratiepunt in het Vrijheidspark. Een ideale locatie om de accu op te laden terwijl je een bezoek brengt aan het VVV Inspiratiepunt of het winkelcentrum. 

Uiteraard is het mogelijk een fiets te huren bij een van de lokale fietsverhuurbedrijven. Hieronder hebben we er alvast een aantal voor je verzameld. Ook kun je een ov-fiets huren. 

Huur een ov-fiets    

Oplaadpunten voor elektrische fietsen - Ook in de omgeving van Winterswijk zijn er gratis laadvoorzieningen voor elektrische fietsen beschikbaar. De locaties vind je in dit overzicht.

Fiets huren - Wil je de omgeving van Winterswijk verkennen met de fiets? Dan kun je natuurlijk ook een (elektrische) fiets huren, bijvoorbeeld bij een van de onderstaande adressen.

Met het openbaar vervoer

Ook met het openbaar vervoer is Winterswijk prima bereikbaar. Zowel met de trein en met de bus als met het streekvervoer reis je gemakkelijk en snel naar Winterswijk. Ga er even heerlijk tussenuit, zonder je druk te maken over de route of het verkeer. Je bent er zo! 

Met de trein van en naar Winterswijk


Winterswijk heeft maar liefst twee treinstations. Station Winterswijk bevindt zich op loopafstand van het Winterswijkse winkelcentrum. Station Winterswijk West ligt nabij het Streekziekenhuis Koningin Beatrix. 

Van maandag t/m vrijdag vertrekken en arriveren de treinen van en naar Zutphen/Apeldoorn en van en naar Doetinchem/Arnhem twee keer per uur:

  • om 20 minuten over het uur
  • om 50 minuten over het uur

Deze dienstregeling start om 05:00 uur en duurt tot 23:00 uur naar Arnhem en tot 22.00 uur naar Zutphen. Daarna rijden de treinen eens per uur, tot middernacht. Check altijd de de website van de vervoerder voor de actuele treintijden.

Op zaterdag, zondag en op feestdagen vertrekken en arriveren de treinen van en naar Zutphen/Apeldoorn en Doetinchem/Arnhem vanaf station Winterswijk tussen 12:00 uur en 20:00 uur twee keer per uur:

  • om 20 minuten over het uur
  • om 50 minuten over het uur

Tussen 6:00 uur en 12:00 uur en tussen 20:00 uur en middernacht rijden de treinen eens per uur, om 20 minuten over het uur. Check altijd de website van de vervoerder voor de actuele treintijden.

Plan je treinreis met de ov-planner    Bekijk de treindienstregeling van Arriva

 

Met de bus van en naar Winterswijk


Ook met de bus reis je makkelijk van en naar Winterswijk. Lijn 73 vormt de verbinding tussen Enschede en Winterswijk.

  • Van maandag t/m vrijdag vertrekt en arriveert de bus tussen 6:00 uur en 20:00 uur elk half uur. Daarna tot 22:00 uur elk uur.
  • Op zaterdag en zondag, op feestdagen en tijdens vakantieperiodes vertrekt en arriveert de bus tussen 6:00 uur en 22:00 uur elk uur.
  • Check altijd de website van de vervoerder voor de actuele bustijden.

Plan je busreis met de ov-planner    Bekijk de busdienstregeling van Arriva    Bekijk alle bushaltes in Winterswijk


Met de bus van en naar Duitsland


Vanuit de omliggende grensplaatsen in Duitsland reis je eenvoudig naar Winterswijk en vice versa. Voor meer informatie over de busverbindingen van en naar Vreden, Barlo, Oeding, Stadtlohn, Südlohn en Oeding verwijzen we je graag door naar de website van de Duitse busmaatschappij RVM.
 

Met het streekvervoer van en naar Winterswijk


Reizen met ZOOV Op Maat

Het regionale vervoerssysteem ZOOV is er voor iedereen die niet van het openbaar vervoer gebruik kan of wil maken. Voor meer informatie, tarieven en reserveringen verwijzen we je graag naar de website van ZOOV.

Reizen met GAON

Met Gaon reis je onbegrensd door deze streek. Met de Gaon combikaart maak je 24 of 48 uur lang onbeperkt gebruik van de trein, de bus en de e-bike in de Achterhoek. informatie, tarieven en reserveringen verwijzen we je graag naar de website van Gaon.