Het centrum van Winterswijk

Winkelen

Winkelen

Markt

Markt

Eten en drinken

Eten en drinken

Winkels en horeca in het centrum

Winterswijk is dé bestemming voor een heerlijk dagje winkelen in de Achterhoek. Struinend door de karakteristieke winkelstraten vind je hier niet alleen bekende winkels van grote landelijke ketens, maar ook unieke boetiekjes, hippe shops en uitstekende speciaalzaken van lokale ondernemers. Deze veelzijdige combinatie maakt Winterswijk tot hét winkelcentrum in de regio. Eindeloos winkelplezier gegarandeerd.

Rondom de markt, op de pleintjes en in de winkelstraten vind je een ruim aanbod van cafés, lunchrooms, restaurants en sfeervolle terrassen. De gastvrije horecagelegenheden ontvangen je graag. Hier geniet je van de lekkerste drankjes en gerechten, met liefde geserveerd. In Winterswijk gaan shoppen, gastronomie en gastvrijheid hand in hand.

Meer over winkelen     Bezoek de horeca

Hotspots in Winterswijk

De Winterswijkse warenmarkt

Twee keer per week vormt het sfeervolle marktplein rondom de statige Jacobskerk het decor voor de gezelligste markt van de Achterhoek. Hier vind je een uitgebreid assortiment aan leuke én lekkere waren. Van bloemen en planten, fruit, specerijen, internationale delicatessen, kaas, stroopwafels en versgebakken vis, tot kleding, lederwaren, stoffen en modeaccessoires. Op de Winterswijkse warenmarkt is er voor ieder wat wils.

Ontdek de markt 

Gratis parkeren

In Winterswijk hoef je je nooit zorgen te maken om de parkeermeter. Die is er namelijk niet! In Winterswijk zijn ruim 1300 gratis parkeerplaatsen beschikbaar op loopafstand van het centrum. Een aantal parkeerplaatsen zijn bovendien voorzien van laadpalen voor elektrische auto’s. Kom je met een e-bike? Bij het oude raadhuis aan het Vrijheidspark kun je elektrische fiets stallen én opladen.

Gratis parkeren in Winterswijk

Koopavond en koopzondag

Op vrijdagavond kun je extra lang winkelen in het winkelcentrum van Winterswijk. De winkels zijn dan langer geopend, tot 21.00 uur. Bovendien kun je iedere laatste zondag van de maand genieten van de koopzondag in het winkelcentrum. De winkels zijn op koopzondagen geopend van 12:00 uur tot 17.00 uur. Ook worden er regelmatig extra koopzondagen georganiseerd. Hier vind je een overzicht van alle koopzondagen in Winterswijk.

Bekijk alle koopzondagen

100% Winterswijk cadeaubon

Wil jij iemand verrassen met een echt lokaal cadeau? Geef dan de 100% Winterswijk Cadeaubon. De ontvanger kan deze bon bij ruim 140 verschillende winkels in het centrum van Winterswijk besteden.

De bonnen zijn er ter waarde van 4 verschillende bedragen:
te weten van € 5,00, € 10,00€ 12,50 en € 25,00.

Meer over de 100% Winterswijk Cadeaubon