Tips en Aanraders

Winterswijk barst van de bijzondere bezienswaardigheden. Laat je betoveren door de schitterende natuur, ontdek de indrukwekkende steengroeve, bezoek de verrassende musea, struin over de markt of geniet van het bruisende winkelcentrum vol eigentijdse winkels en sfeervolle horecagelegenheden. Wandel langs de meer dan 300 rijks- en gemeentelijke monumenten, verken het Nationaal Landschap, bezoek de verborgen parels in de omgeving en proef van de lokale lekkernijen en streekproducten.

Wij helpen je graag alvast op weg met een selectie van tips en aanraders in Winterswijk, samengesteld door de lokale specialisten van het VVV Inspiratiepunt. Ontdek de highlights en hotspots van Winterswijk en laat je verrassen! 

 • Nationaal Landschap Winterswijk

  Verken het karakteristieke coulisselandschap via uitgestrekte weilanden, over verlaten landweggetjes, langs schilderachtige Scholtenboerderijen en kronkelige beekjes. Maar liefst 22.000 hectare natuurschoon ligt aan je voeten.

  Nationaal Landschap Winterswijk
 • De warenmarkt

  Struin over de gezelligste warenmarkt van de Achterhoek en ontdek het ruime en veelzijdige aanbod van meer dan 50 verschillende marktkramen.

  De warenmarkt
 • MTB-routes

  Verken de spectaculaire MTB-routes in Winterswijk en ervaar de afwisseling van single track, brede zandwegen en felle klimmetjes.

  MTB-routes
 • Excursies in Winterswijk

  Beleef Winterswijk op een unieke manier en ga mee op excursie. Wandel met een gids door het historische centrum, volg een rondleiding door de steengroeve, ga op wildsafari met een elektrische buggy of ga op pad met Freek door buurtschap Het Woold.

  Excursies in Winterswijk
 • Musea

  Breng een bezoek aan een van de musea die Winterswijk rijk is en laat je inspireren door het gevarieerde aanbod tentoonstellingen, exposities en workshops.

  Musea
 • Wandelen

  Ontspannen struinen over verlaten landweggetjes, door een kleinschalig en gevarieerd coulisselandschap, waar je na elke bocht weer verrast wordt door een ander schilderachtig tafereel. Maar liefst 22.000 hectare wandelgebied ligt aan je voeten!

  Wandelen
 • Aan het water

  Slippers aan, handdoek mee en op naar het Winterswijkse water. Geniet van zwemplezier en ander vertier aan de waterkant.

  Aan het water
 • Fietsen

  Ontdek de mooiste fietsroutes langs prachtige plekjes in het Nationaal Landschap Winterswijk en geniet van de rust en de ruimte in deze fenomenale omgeving.

  Fietsen
 • Proef het platteland

  Winterswijkse streekproducenten werken met liefde en passie aan lokale lekkerijen. Zij geven smaak aan de ze prachtige streek. Proef en geniet!

  Proef het platteland
 • Met de kids

  Erop uit met de kids? Klimmen, klauteren en lekker spelen? Ontdek de leukste activiteiten met kinderen in en om Winterswijk.

  Met de kids