Mountainbiken in Winterswijk via deze MTB-routes

Mountainbikers kunnen hun hart ophalen op de MTB-route door het Nationaal Landschap Winterswijk. Deze nieuwe, gratis route van maar liefst 38 km lang kent ruim 12 km aan avontuurlijke singletracks en zelfs een spectaculaire wallride. Dat laat sportieve harten van alle leeftijden en niveaus sneller kloppen. 

De Winterswijkse MTB-route is dan ook het ideale parcours voor zowel beginners als gevorderden. Onderweg kom je door bekende natuurgebieden zoals de Bekendelle met de Juffertjes Hills, het Korenburgerveen, het Rommelgebergte en het Gossinkbos. Ook recreatiegebied het Hilgelo is onderdeel van het traject. Het letterlijke hoogtepunt met felle klimmetjes en uitdagende hoogtemeters, neem je in het stuk van de zwarte route over de Winterswijkse berg. Starten kan vanaf verschillende startlocaties. Onderweg kom je langs een flink aantal horecabedrijven, waar je van harte welkom bent om te genieten van een hapje en een drankje tijdens een welverdiende pauze.

Mountainbikeroute in Winterswijk

De Winterswijkse mountainbikeroute is ruim 38 kilometer lang en is voor het overgrote deel onverhard. De route bevat 12 uitdagende singletrack kilometers, waarop je jezelf prima kunt uitleven. De route is gemarkeerd met houten palen, waarop je een paarse kleur of een zwart kleur treft. De zwarte lus van de route loopt over de Winterswijkse berg, en kent daardoor pittige hoogtemeters die ook voor gevorderde MTB-ers uitdagend zijn. Er is zelfs een spannende wallride toegevpegd aan dit deel van de route. Het is mogelijk om dit stuk van de route meerdere keren te fietsen voordat je de paarse route vervolgt. Na het klimparcours volgen er opnieuw singletracks in de buurt van het Korenburgerveen en het Rommelgebergte. In deze noordelijke hoek van de route is het aandeel singeltracks erg hoog. Eenmaal de Groenloseweg overgestoken worden nog enkele fraaie singletracks aangedaan richting recreatiegebied het Hilgelo.

Ontdek alle Achterhoekse MTB-routes     Download GPX route

Startlocaties

Kom je met de auto? Dan is het wel zo fijn dat je deze vlakbij de route kunt parkeren en dat er wat handige voorzieningen in de buurt zijn. Start daarom bij een van de onderstaande startlocaties. Daar is namelijk altijd een ruime parkeerplek aanwezig. Ook vind je er vaak een horecagelegenheid.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Wil je op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes over mountainbiken in Winterswijk? Of wil je regelmatig updates ontvangen over alle ontwikkelingen op het gebied van wonen, werken en recreëren in Winterswijk? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je nu in