Ontdek Winterswijk

Laat je verrassen door Winterswijk. Een plaats vol variatie, die je echt met eigen ogen moet ontdekken. Waar je de sfeer zelf moet proeven. Een betoverend Nationaal Landschap vol natuur, rust en ruimte. Een bruisend winkelcentrum met een uitgebreide warenmarkt. Uitstekende accommodaties waar overnachten een waar genot is. Een ruime keuze aan sfeervolle restaurants en cafés. En een uitgebreide activiteitenkalender die nooit verveelt. Winterswijk is puur genieten, voor iedereen!

Bezoek je Winterswijk voor een gezellig dagje uit, een vakantie of een cultureel evenement? Onze gastvrije inwoners heten je van harte welkom en zijn blij dat je er bent! Ontdek jouw Winterswijk al wandelend, fietsend of met de auto. Wat je echt niet mag missen tijdens jouw bezoek aan Winterswijk? Dat hebben we voor je op een rijtje gezet. Bekijk onze tips en aanraders!

Tips & aanraders

Nationaal Landschap

Met het predicaat Nationaal Landschap heb je een naam hoog te houden. Die uitdaging gaan de inwoners van Winterswijk graag aan. We zijn allemaal ontzettend trots op dit unieke gebied, met maar liefst vier Natura 2000 gebieden en een oppervlakte van wel 22.000 hectare.

In het verleden hebben de eigenaren van Scholtenboerderijen met hun pachters en knechten een grote stempel gedrukt op het ontstaan van dit gebied. Houtwallen, beekjes, essen, molens, bossen en landerijen werden door hen ingericht en onderhouden. Ook vandaag de dag is natuurbeheer en natuuronderhoud een onderdeel van het agrarische leven. Het resultaat is een afwisselend en levendig coulisselandschap met gevarieerde natuurgebieden, waarin zeldzame dieren en planten leven. 

Meer over het Nationaal Landschap

Tips & aanraders

Winterswijk barst van de bijzondere bezienswaardigheden. Laat je betoveren door de schitterende natuur, ontdek de indrukwekkende steengroeve, bezoek de verrassende musea, struin over de markt of geniet van het bruisende winkelcentrum vol eigentijdse winkels en sfeervolle horecagelegenheden. Wandel langs de meer dan 300 rijks- en gemeentelijke monumenten, verken het Nationaal Landschap, bezoek de verborgen parels in de omgeving en proef van de lokale lekkernijen en streekproducten

Over één ding zijn de meeste bezoekers in Winterswijk het eens. Er is zo veel te zien, te doen en te beleven! Een dag, een weekend of zelfs een week is al snel te kort. Verblijf je maar voor een korte tijd in onze mooie gemeente? Bekijk dan ons overzicht met tips en aanraders, gebaseerd op de aanbevelingen van onze bezoekers. 

Tips & Aanraders 

Agenda

In Winterswijk hoef je je nooit te vervelen. Het hele jaar door is er van alles te zien, te doen en te beleven dankzij een goed gevulde evenementenkalender. Ben je op zoek naar tips voor uitjes, activiteiten of evenementen? Of ben je benieuwd wat er dit weekend te doen is in Winterswijk? Bekijk dan onze online agenda voor meer informatie én inspiratie.

Bekijk de agenda

Magazines & brochures

Winterswijk is een fijne plek om op vakantie te zijn, om te wonen en te werken. Ook kun je er fantastisch shoppen. Daar vertellen we je graag alles over. Daarom brengen wij regelmatig magazines, brochures en gidsen uit. Ook publiceren we regelmatig nieuwsberichten. De digitale versies van deze uitgaven bekijk je hier. Veel leesplezier.

100% Winterswijk Magazine     Streekproductengids     Nieuwsberichten

Ontdek Winterswijk op de kaart