Promotie evenementen

In Winterswijk genieten we graag van een feestje. Er worden dan ook regelmatig evenementen, activiteiten en festiviteiten georganiseerd. Daar komt vaak van alles bij kijken. Vergunningsaanvragen, veiligheidsplannen, verkeersmaatregelen, regels rondom geluid, drankverstrekking en afvalinzameling. Als organisator kun je er wel wat hulp bij gebruiken. 100% Winterswijk helpt je graag alvast op weg.

Evenementenvergunning

Heb je een vergunning nodig voor jouw evenement, activiteit of festiviteit? Dat hangt vooral af van het type, de grootte ervan en de veiligheidsrisico's. Vul de vergunningchecker in op de website van de Gemeente Winterswijk, om te zien of jouw evenement vergunningplichtig is. Het is belangrijk dat je ruim op tijd contact zoekt met de gemeente om jouw plannen te bespreken. De gemeente adviseert je graag over de vervolgstappen en procedures. Meer informatie over het organiseren van evenementen in Winterswijk en alle regelgeving vind je hier

Evenementen in Winterswijk

Wil je jouw feest, activiteit of evenement onder de aandacht brengen bij het Winterswijkse publiek? Dan zijn er verschillende mogelijkheden. Je kunt posters ophangen en flyers uitdelen, een advertentie plaatsen in de krant of je social media kanalen inzetten voor promotie. Maar er zijn ook vele andere manieren om een evenement te promoten.

Vergunningplichtige promotie

Wil je reclame maken voor jouw evenement door middel van driehoeksborden, sandwichborden of banners langs de weg? Goed idee! Er lopen, fietsen en rijden vaak veel mensen langs, waardoor jouw activiteit snel bij een groter publiek bekend wordt. Maar let op; voor het plaatsen van dit soort borden is een vergunning nodig en moet je rekening houden met een aantal voorwaarden en bijkomende kosten. Meer informatie hierover lees je op de website van de gemeente Winterswijk.

Vergunningsvrije promotie

Ook zonder vergunning kun je jouw evenement onder de aandacht brengen bij de inwoners en bezoekers van Winterswijk. Op diverse locaties in Winterswijk staan aanplakzuilen. Daar mag je kosteloos posters of flyers op plakken. 100% Winterswijk kan jou ook gratis ondersteunen bij de promotie van jouw evenement. We leggen je graag uit wat we voor jou kunnen betekenen.

Ondersteuning promotie door 100% Winterswijk

Wil je jouw evenement onder de aandacht brengen bij een groter publiek? 100% Winterswijk helpt je graag kosteloos bij de ondersteuning van de promotie. Daarvoor hebben wij beperkte tijd en ruimte beschikbaar, dus zorg ervoor dat je ruim voor de aanvang van jouw event contact met ons opneemt. Dan kunnen we jou het beste helpen.

Online agenda

De online agenda op onze website wordt jaarlijks door meer dan een half miljoen online bezoekers bekeken. Ook wordt de agenda gebruikt als informatiebron door andere media, die aandacht besteden aan lokale en regionale evenementen. Daarnaast worden de meeste items in onze agenda ook vertaald naar het Duits, zodat deze ook voor onze Duitse gasten te vinden zijn op onze Duitse website. Een vermelding van jouw evenement in onze agenda's is dus altijd nuttig.

Wil je jouw evenement laten opnemen in deze online agenda's? Wij helpen je graag! Stuur een e-mail naar info@100procentwinterswijk.nl en voorzie ons van:

  • een omschrijving van het evenement in 300 tot 500 woorden
  • de datum en tijd waarop het evenement plaatsvindt
  • bijpassend beeldmateriaal in liggend formaat en minimaal 1 MB groot (.jpg, .png of .pdf)
  • contactinformatie zoals het adres van de evenementenlocatie, een websiteadres, een mailadres en/of een telefoonnummer
  • informatie over de ticketverkoop
  • links naar bijbehorende pagina's op social media

Led-borden in het centrum en langs de invalswegen

Bij de toegangswegen tot het Winterswijkse winkelcentrum, aan de Torenstraat en aan de Goudvinkenstraat, staan prachtige digitale led-borden. 100% Winterswijk kan hier beperkt informatie op vertonen. Indien er genoeg ruimte beschikbaar is, kunnen we dit ook voor jouw evenement mogelijk maken. Wil je hiervan gebruik maken? Stuur een e-mail naar info@100procentwinterswijk.nl en voorzie ons van passend beeldmateriaal in verticaal formaat en minimaal 1 MB groot (.jpg, .png of .pdf) . Wij kunnen jouw evenement vanaf maximaal twee weken voor aanvang op de borden vermelden.

Ook langs de invalswegen van Winterswijk staan informatieborden, waar 100% Winterswijk bij beschikbaarheid, beperkt informatie over evenementen op kan vertonen. Deze borden staan aan de Rondweg, de Kottenseweg en de Groenloseweg en de Europalaan. Ook voor deze borden geldt dat de beschikbare ruimte beperkt is en dat een evenement vanaf maximaal twee weken voor aanvang getoond kan worden. Wil je gebruik maken van promotie op deze borden? Stuur een e-mail naar info@100procentwinterswijk.nl en voorzie ons van passend beeldmateriaal in horizontaal formaat en minimaal 1 MB groot (.jpg, .png of .pdf) 

Social media

100% Winterswijk beschikt over een groot bereik via de social media kanalen, zoals Facebook, Instagram en LinkedIn. Hoewel we maar beperkte ruimte hebben en niet alle evenementen in Winterswijk via onze socials kunnen promoten, komen sommige evenementen daar wel voor in aanmerking. Wil je gebruik maken van ons grote bereik? Stuur ons een e-mail met alle informatie over jouw evenement en bijpassend beeldmateriaal via info@100procentwinterswijk.nl.

Persberichten

Met een persbericht over jouw evenement kun je vrij eenvoudig extra aandacht voor jouw evenement creëren. 100% Winterswijk beschikt over een uitgebreide perslijst met veel contacten in deze regio, in Nederland en in Duitsland. Kunnen wij jouw persbericht voor je verspreiden? Stuur het ons, samen met rechtenvrij beeldmateriaal (minimaal 1 MB groot (.jpg, .png of .pdf), toe via info@100procentwinterswijk.nl. Heb je hulp nodig bij het vertalen van je persbericht? Ook daarbij kunnen we je van dienst zijn. 

Flyermateriaal en VVV Winterswijk bezorgronde

Heb je flyers van jouw evenement en wil je dat bezoekers van onze gemeente deze in handen krijgen? Via de VVV kunnen wij deze voor je verspreiden. We hebben voor flyers van evenementen schapruimte in het VVV Inspiratiepunt. Daarnaast bezorgen wij vier keer per seizoen promotiemateriaal bij ruim honderd Winterswijkse recreatiebedrijven. Tegen een kleine vergoeding kunnen wij tijdens deze bezorgronde ook flyers van evenementen meenemen. Meer weten? Mail dan naar info@100procentwinterswijk.nl.

Vragen, opmerkingen of hulp nodig?

Heb je vragen, opmerkingen of kun je wel wat hulp gebruiken bij de promotie van jouw evenement? Laat het ons gerust weten via info@100procentwinterswijk.nl. We nemen zo snel mogelijk contact met je op.