Zien & doen in Winterswijk - Tips voor een dagje uit

Activiteiten

Activiteiten

Natuur

Natuur

Kunst & Cultuur

Kunst & Cultuur

Evenementen

Evenementen

Ben je op zoek naar tips en inspiratie voor een dagje uit in Winterswijk? Dan ben je op de juiste plek beland! Hier vind je alle informatie over activiteiten en uitjes in Winterswijk en in de directe omgeving. Ontdek het schitterende Nationaal Landschap Winterswijk, bezoek de diverse musea en culturele locaties die Winterswijk rijk is, verken de omgeving wandelend, fietsend of te paard of bekijk de leukste activiteiten voor het hele gezin. In Winterswijk is er zoveel te zien, te doen en te beleven!

Wist je dat ....

.... je kunt deelnemen aan diverse excursies in Winterswijk?
.... er maar liefst 22.000 hectare Winterswijks natuurschoon aan je voeten ligt?
.... je alle activiteiten en evenementen in onze agenda kunt vinden?
.... onze enthousiaste vrijwilligers je graag helpen bij het VVV Inspiratiepunt?

De allerleukste tips en aanraders

Winterswijk is enorm veelzijdig. Bezoekers zijn vaak verrast door alles wat er in Winterswijk te zien en te doen is. Een bezoek van een dag, een weekend of zelfs een week is dan al snel te kort. Wil je graag het meeste uit je verblijf in Winterswijk halen en kun je niet kiezen tussen alle bezienswaardigheden, activiteiten en uitjes? Op basis van de ervaringen van onze bezoekers hebben we de leukste tips en aanraders voor je op een rijtje gezet. Bekijk ze hier!

Tips en aanraders

Activiteiten en uitjes in Winterswijk

Wat is er allemaal te doen in Winterswijk? Welke activiteiten zijn leuk voor het hele gezin? Wat zijn de mooiste wandelroutes in de omgeving? Waar ligt de MTB-route en welke paden zijn geschikt voor ruiters en paarden? Waar kan ik zwemmen in Winterswijk en welke excursies worden er georganiseerd? 
Als je op zoek bent naar praktische informatie over de uitjes en activiteiten in Winterswijk, dan ben je bij 100% Winterswijk aan het juiste adres. Wij voorzien je graag van inspiratie, praktische informatie en handige tips voor uitjes en activiteiten in deze omgeving.

Kunst en cultuur

Sinds jaar en dag is Winterswijk een grote inspiratiebron voor kunstenaars. Artistieke iconen als Piet Mondriaan, Gerrit Komrij en Max van Dam zetten hier hun eerste zielenroerselen op papier of op het doek. Ook vandaag de dag zijn er veel kunstenaars die inspiratie vinden in de rust, de ruimte en het prachtige Nationaal Landschap Winterswijk. Zelfs in de openbare ruimte binnen onze gemeente is er veel aandacht voor kunst. Op diverse plekken vind je creaties van lokale kunstenaars en verwijzingen naar grootmeesters uit het verleden.

In Winterswijk genieten jong en oud van kunst en cultuur. Museum Villa Mondriaan, Museumwerkplaats Transit Oost, de Wereld van Wenters en de Museumfabriek nodigen je van harte uit om de bijzondere exposities en collecties te bekijken. Ook Art-deco theater Astoria en theater De Storm zijn zeker een bezoek waard. De prachtige steengroeve vormt jaarlijks het decor voor producties van het Steengroevetheater. Een ongekende muzikale beleving tegen de achtergrond van rotswanden in de dertig meter diepe groeve.

Meer over kunst en cultuur

Evenementen

Dankzij een goedgevulde agenda is er een gevarieerd en omvangrijk aanbod aan evenementen in Winterswijk. Van culinaire festivals met foodtrucks, gezellige braderieën en markten, het Vuurfestival en het Winterswijkse Volksfeest, tot het Oldtimerfestival en de open wijngaarddagen. Zeker in het toeristische seizoen is er altijd wel iets te beleven.

Ook sportieve evenementen zoals het Wandelweekend, de Marathon Nationaal Landschap, de paardenvierdaagse en de Fiets4Daagse trekken jaarlijks vele bezoekers naar Winterswijk. Net als de spectaculaire en onvergetelijke muzikale voorstellingen van het Steengroevetheater, met de miljoenen jaren oude rotswanden van de dertig meter diepe groeve als decor.

Het is nog maar een kleine greep uit de gevarieerde evenementenkalender, die altijd weer garant staat voor veel gezelligheid en plezier. Volop genieten dus!

Bekijk de evenementenkalender