Wandelen in Winterswijk

Ontspannen struinen over verlaten landweggetjes, door een kleinschalig en gevarieerd coulisselandschap, waar je na elke bocht weer verrast wordt door een ander schilderachtig tafereel. De prachtige omgeving van Winterswijk weet wandelaars steeds weer te verwonderen. Uitgestrekte graslanden die overgaan in kleinschalige essen, dichtbegroeide houtwallen, eeuwenoude bossen en unieke hoogveengebieden vormen een afwisselend decor voor een heerlijke wandeling.

Er zijn zoveel mooie plekjes die erom vragen om ontdekt te worden. Er zijn talloze prachtige wandelroutes uitgestippeld in Winterswijk en omgeving. Maar je stelt ook zelf je ideale route eenvoudig samen via het uitgebreide wandelkeuzenetwerk. De mogelijkheden zijn gewoonweg eindeloos en dat laten wij je graag zien!

Wandelgemeente van het jaar 2020

Wist je dat Winterswijk in 2020 is uitgeroepen tot 'Wandelgemeente van het jaar'? Hier zijn we natuurlijk heel trots op en we beschouwen dit als een enorme waardering voor het bijzondere gebied. Het Winterswijkse Nationaal Landschap kent een prachtige, gevarieerde omgeving en leent zich uitstekend om te voet te ervaren. De buurtschappen met de vele zandwegen en bospaden vragen erom ontdekt te worden. Maar liefst 22.000 hectare natuurschoon ligt hier aan je voeten. Ook het centrum van Winterswijk vormt een prachtig decor voor een fijne wandeling. Dus trek je wandelschoenen aan en ga op pad. Winterswijk weet jou als wandelaar zeker te verrassen!

De mooiste wandelroutes in en om Winterswijk

Bij het VVV inspiratiepunt vertellen we je graag over alle bijzondere wandelroutes die Winterswijk rijk is. Er zijn georganiseerde wandelingen, excursies in natuurgebieden, lange afstandswandelingen, vooraf beschreven wandelroutes gemaakt door lokale specialisten en een geweldig wandelkeuzenetwerk, waarbij je naar eigen inzicht en wens het ideale rondje loopt. Of denk bijvoorbeeld aan het Achterwooldse Klompenpad; een route over oude zandpaden en door bijzondere natuurgebieden. Het is ook mogelijk om een digitaal begeleide wandeling door het Winterswijkse centrum te lopen via je smartphone. 

In het centrum bieden gepassioneerde lokale gidsen ontzettend leuke dorpswandelingen aan. In het hele gebied zijn gezellige horecagelegenheden, zodat ook de inwendige mens getrakteerd kan worden op een heerlijke dag in Winterswijk. Voor gezinnen met kinderen is de Winkie Kabouterroute in het centrum een echte aanrader. Het hele jaar door zijn er wandelevenementen waaronder het driedaagse Wandelweekend Winterswijk. Wat deze evenementen gemeen hebben? Het zijn allemaal leuke georganiseerde tochten, vaak over onverharde paden en speciaal voor het evenement opengestelde (natuur)terreinen. 

 

Wandelkeuzenetwerk

Het Nationaal Landschap Winterswijk bestrijkt maar liefst 22.000 hectare en biedt de liefhebber eindeloos wandelplezier. Of je nu een fanatiek wandelaar bent of er maar zo af en toe op uit trekt, in Winterswijk is er voldoende keuze voor iedereen en voor elk wandelniveau. Er zijn tal van bijzondere wandelroutes uitgestippeld door lokale wandelspecialisten. Zij kennen de bijzondere bospaadjes of dat ene mooie pad langs de beek. Bij het VVV Inspiratiepunt adviseren we je graag. Ook kun je, naar eigen inzicht, zelf een route samenstellen aan de hand van het wandelkeuzenetwerk. Zo kies je eenvoudig de route die aansluit bij je wensen. Je volgt de route via de keuzepaaltjes én de kaart, te koop bij het VVV Inspiratiepunt in Winterswijk.

Wandelinspiratie

Ben je op zoek naar tips voor jouw volgende wandeling? Of zoek je informatie over één van de wandelevenementen die ieder jaar georganiseerd worden? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Natuurlijk kun je altijd terecht bij een van onze enthousiaste wandelspecialisten van het VVV Inspiratiepunt, maar ook online voorzien je we graag van een dosis inspiratie. Lees hier onze wandelblogs en blogs van bezoekers!

100% Winterswijk wandelblogs

Blogs van bezoekers

Pauzeren bij de leukste (en lekkerste) rustpunten

Onderweg kom je vele rustpunten tegen waar je even op adem komt en geniet van de heerlijkste streekproducten. Sfeervolle wijngaarden, gezellige theetuinen en fijne boerderijterrassen met kleine landwinkels. Bovendien zijn er diverse Toeristische Overstap Punten in de omgeving, die een ideaal startpunt zijn voor een heerlijke wandeltocht.

Rustpunten op de kaart

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Wil je op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes over het centrum van Winterswijk? Of wil je regelmatig updates ontvangen over alle ontwikkelingen op het gebied van wonen, werken en recreëren in Winterswijk? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je nu in