De beste sectoren in Winterswijk

Van Heesen Yacht Interiors en Gebuwin Metal Products tot Arco Tables. Winterswijk is rijk aan vele prachtige, innovatieve bedrijven met nationale én internationale allure. De variëteit in de beste sectoren is enorm. In vrijwel elke sector haal jij je hart op als het gaat om werkgelegenheid. Zeker sectoren als de (maak)industrie, zorg & welzijn, dienstverlening en de (detail)handel zijn rijk vertegenwoordigd in onze gemeente. Net als transport, recreatie en de agrarische sector. En daar zijn we trots op!

Het bedrijfsleven in Winterswijk bruist en is altijd in beweging. Er zijn volop kansen voor werkgevers, werknemers en startende ondernemers. Er zijn goede vestigingslocaties beschikbaar voor ondernemers en er wordt geïnvesteerd in de kwaliteit van onze bedrijventerreinen en de bereikbaarheid daarvan.

  • We hebben meer snelgroeiende organisaties dan gemiddeld in Nederland
  • De werkloosheid in Winterswijk laat al jaren een dalende trend zien
  • In de toekomst blijft het prettig wonen, werken en ondernemen in onze gemeente.

Kortom, voor ambitieuze werkgevers, werknemers en ondernemers heeft Winterswijk veel te bieden.

Bedrijven

Bedrijven

Vacatureaanbod

Vacatureaanbod

Ondernemen

Ondernemen

Om deze sectoren staat Winterswijk bekend

In Winterswijk zijn veel sectoren en branches groeiende. Aan ambitie is er geen gebrek. Een prettig vestigingsklimaat voor bedrijven en de gunstige ligging van Winterswijk ten opzichte van Duitsland, dragen daaraan bij.

Hoewel bijna alle sectoren goed vertegenwoordigd zijn, is er een aantal die écht uitblinken. Niet alleen lokaal, maar vaak ook nationaal en zelfs internationaal. Dat is bijzonder, en daar zijn we trots op. We laten je graag kennismaken met een aantal topsectoren in Winterswijk.

(Maak)industrie

Niet alleen in Winterswijk, maar in heel Nederland is de (maak)industrie een belangrijke motor voor de economie. Zij verwerken grondstoffen en andere materialen tot nieuwe producten, door optimaal gebruik te maken van mechanisering, robotisering en automatisering. Een knap staaltje techniek dus.

Deze sector is goed vertegenwoordigd in onze gemeente. Wist je bijvoorbeeld dat Gebuwin, dankzij jarenlange expertise op het gebied van hijsen en heffen, tot de top van Europa behoort met hun handbediende en elektrische lieren? Of wist je dat de innovatieve en grensverleggende interieurs van de meest luxe superjachten ter wereld zijn ontworpen en gemaakt door Heesen Yachts Interiors uit Winterswijk? Ook de collectie houten meubelen van Arco gaat de hele wereld over, zelfs het hoofdkantoor van Apple in Californië is ingericht met meubels van Arco. Geweldig!

Recreatie

Vrijetijdsbesteding, reis- en verblijfsmogelijkheden, ontspanning, vermaak en amusement. Dat is waar de recreatiesector zich mee bezig houdt. Nederland wordt niet alleen steeds aantrekkelijker voor toeristen uit het buitenland, maar ook voor vakantiegangers en recreanten uit eigen land. De werkgelegenheid in deze sector groeit. Ook in Winterswijk. Er zijn steeds meer bedrijven die activiteiten organiseren binnen deze branche en ook het aantal accommodaties in deze regio blijft toenemen. Dat snappen we helemaal, want het Nationaal Landschap Winterswijk is ongekend mooi en heeft ons zoveel te bieden.

Zo is De Twee Bruggen de afgelopen jaren uitgeroeid tot een 5 sterren vakantiepark met álles erop en eraan. Camping Vreehorst is in 2020 én in 2021 beoordeeld als beste camping van Nederland. en ook recreatiepark Het Winkel scoort hoog op deze lijst. Maar ook de dagrecreatie in Winterswijk is goed vertegenwoordigd. Musea, theaters, zwembaden, terrassen en meer .... in Winterswijk vind je het allemaal!

Ambacht & Streek

Net als de industrie, richt deze sector zich op het verwerken en produceren van goederen. In de ambacht wordt alles echter veel kleinschaliger en zoveel mogelijk met de hand gemaakt. Hoewel de meeste ambachten door de industrie zijn overgenomen, kennen we in Winterswijk nog steeds veel ambachtelijke bedrijven.

Klompenmakerijen, kaasboerderijen, likeurstokerijen, vloermouterijen, ambachtelijke bakkers, slagers en ijsmakers. En dat is slechts een greep uit de vele bijzondere Winterswijkse ambachten en streekproductenmakers. De Winterswijkse wijngaarden maken zelfs ambachtelijke wijnen die internationaal in de prijzen vallen. 

Onderwijs

Het overbrengen van kennis en vaardigheden is al sinds jaar en dag belangrijk. Iedereen heeft er vroeger, soms zelfs ook later, mee te maken gehad.

Ook in Winterswijk hechten we veel waarde aan educatie. Onze gemeente telt maar liefst 17 basisscholen, 3 scholen in het voortgezet onderwijs en vanaf september 2021 zelfs een HBO opleiding. Dat is goed nieuws, ook voor de werkgelegenheid in Winterswijk. Als jij een professional bent in het onderwijs, zit je dus goed in onze gemeente.

Zorg & Welzijn

In Winterswijk is de gezondheidszorg een belangrijke sector, die wordt vertegenwoordigd door de vele zorgorganisaties, zorgprofessionals en natuurlijk ons Streekziekenhuis Koningin Beatrix. Het SKB telt 24 specialismen, 314 bedden en bijna 1200 medewerkers en 80 medisch specialisten. Al jaren mogen zij zich tot de beste ziekenhuizen van Nederland rekenen.

Kleinschaligheid en kwaliteit van zorg versterken elkaar in Winterswijk. En jij kunt daarin als zorgmedewerker een bijdrage leveren.

Overheid

In Winterswijk werken we samen aan een prettige woon-, werk- en leefomgeving. Onze gemeente is ambitieus, resultaatgericht en altijd in ontwikkeling. Een professionele dienstverlening is daarbij essentieel.

Daarom biedt de gemeente diverse opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden en staat het werkgeluk hoog in het vaandel. Wil jij meewerken aan Winterswijk? Dan werk je aan een vitaal Winterswijk waarin het ook in de toekomst prettig wonen, werken, ondernemen en recreëren blijft.

 

Ontdek welke bedrijven je in Winterswijk vindt

Winterswijk kent een bijzonder divers bedrijfsleven. Vooral de (maak)industrie is rijk vertegenwoordigd en biedt veel werkgelegenheid. Deze lokale bedrijven ontwikkelen producten en technieken die over de hele wereld worden toegepast. Daarnaast zijn sectoren als zorg & welzijn, dienstverlening en transport erg belangrijk en bieden volop werk. Ook de recreatiebranche, het toerisme en de detailhandel groeien in Winterswijk en nemen een steeds prominentere plaats in. 

Laat je verrassen door de veelzijdigheid van Winterswijkse bedrijven en organisaties, ontdek welke kansen zij bieden en kom werken in Winterswijk!