Natuurgebieden

Winterswijk is omgeven door het Nationaal Landschap. In de twintig Nationale Landschappen die Nederland rijk is, zijn natuur en oude cultuurelementen bewaard gebleven. Ook biedt het landschap ruimte voor wonen, landbouw en bedrijvigheid. Een van die Nationale Landschappen is het Nationaal Landschap Winterswijk, waar Winterswijk sinds 2005 deel van uitmaakt. Binnen dit Nationaal Landschap zijn er vier Natura 2000 gebieden aangewezen. De Bekendelle, Willinks Weust, het Korenburgerveen en het Wooldse Veen. Maar ook de andere natuurgebieden zijn zeer de moeite waard. Je vindt er unieke boerderijen met akkers, bloemrijke weilanden en houtwallen, bossen met slingerende beekjes en heideveldjes. Een aantal natuurgebieden lopen in elkaar over omdat zij onderling met elkaar verbonden zijn door de beken die er doorheen meanderen. 

In deze bijzondere omgeving leven vele bijzondere planten en dieren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de slanke sleutelbloem en de bosgeelster. Maar ook zeldzame vlinders, volgels, loopkevers en libellen hebben van dit gebied hun thuis gemaakt. Evenals reeën, hazen, kamsalamanders, ijsvogels, oehoes, boommarters, vleermuizen, kwikstaarten, kraanvogels en flamingo's.

Het Nationaal Landschap Winterswijk biedt bezoekers een schitterende omgeving om te fietsen, te wandelen, te mountainbiken of paard te rijden. Onderweg tref je diverse restaurants, theetuinen, rustpunten, boerderijwinkeltjes, streekproducenten en verrassende terrassen, waar het heerlijk toeven is.

Welke natuurgebieden vind je rondom Winterswijk en waarom zijn ze een bezoek waard? Wij vertellen je het graag!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Wil je op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes over excursies in Winterswijk? Of wil je regelmatig updates ontvangen over alle ontwikkelingen op het gebied van wonen, werken en recreëren in Winterswijk? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je nu in