Gratis parkeren in en om Winterswijk

In Winterswijk hoef je je geen zorgen te maken over de parkeermeter. Die is er namelijk niet. Nergens! Parkeren in Winterswijk doe je overal gratis en op loopafstand van het winkelcentrum. Er zijn maar liefst 1.300 gratis parkeerplaatsen, waarvan er een aantal zijn voorzien van laadpalen voor elektrische auto's. Volg de P-route, aangegeven op de blauwe borden langs de invalswegen rondom het centrum. Op de digitale borden wordt aangegeven hoeveel parkeerplaatsen er nog vrij zijn. 

Op sommige dagen kan het behoorlijk druk zijn in Winterswijk. Bijvoorbeeld tijdens marktdagen, bij evenementen of op (Duitse) feestdagen. De parkeerplaatsen in het centrum zijn dan sneller vol. Gelukkig kun je vaak nog wel terecht op een van de grotere parkeerplaatsen aan de rand van het centrum, op enkele minuten loopafstand van de winkels en horecagelegenheden.

Om de parkeerdrukte te vermijden kun je de auto natuurlijk ook parkeren bij een P+R parkeerplaats buiten het centrum. Vanaf daar stap je gemakkelijk over op het openbaar vervoer of de (ov-)fiets.

Parkeerplaatsen in het centrum van Winterswijk

In Winterswijk parkeer je overal gratis én op loopafstand van het winkelcentrum, de markt en de horecagelegenheden. De locaties van de parkeerplaatsen vind je hieronder. Klik op de gewenste parkeerplaats om de locatie in Google Maps te openen. Zo navigeer je eenvoudig en snel naar een parkeerplaats in Winterswijk.

De Storm Peperbus Weeninkpad Weverstraat Burgemeester Bosmastraat Groenloseweg Laan van Hilbelink Komrij College  Jeugdkerkstraat

 Stationsstraat Houtladingstraat Oude Raadhuis Parallelweg Markt Wheme Spoorstraat Torenstraat Dingstraat Burgemeester Vlamstraat  Sleeswijk

Blauwe zones

Op sommige locaties in het centrum van Winterswijk heb je een blauwe parkeerschijf nodig. Deze locaties vind je hieronder. Hier parkeer je maximaal 2 uur aaneengesloten, met de blauwe parkeerschijf zichtbaar op het dashboard van je auto.De blauwe parkeerschijf is te koop bij het VVV Inspiratiepunt, bij de boekhandel of het tankstation. 

Voor het hele centrum geldt een parkeerverbodzone. Dat betekent dat je uitsluitend mag parkeren in de aangegeven parkeervakken.

Markt Wheme Spoorstraat Burgemeester Bosmastraat Torenstraat