Fietsen in Winterswijk

Ongeacht het jaargetijde en de weersvoorspellingen biedt het Nationaal Landschap Winterswijk een geweldig decor om per fiets te beleven. Een afwisselend landschap waarin iedere bocht een ander verhaal vertelt. Het is heerlijk fietsen in het mooie coulisselandschap waarin grasland overgaat in houtwallen en waarbij je je blijft verwonderen over de lichtinval in een van de vele bossen die fietsgemeente Winterswijk rijk is.

Onderweg stap je af voor een proeverij van de bekroonde wijnen in een van de wijngaarden of smul je van de zelfgemaakte taart van de boerin. In deze regio vind je het beste van twee werelden: een ontzettend gevarieerd landschap én een ruime keuze aan horeca, vaak op hele bijzondere plekken. 

Winterswijk is de beste kleine fietsstad van 2020

Ja, je leest het goed! Winterswijk is in 2020 voor de tweede keer door de Fietsersbond uitgeroepen tot de 'Beste kleine fietsstad van het jaar'. En daar zijn we maar wat trots op. Via de fietspaden langs groene weilanden, over verlaten landweggetjes, langs schilderachtige boerderijen, door bijzondere natuurgebieden met kronkelige beekjes, ontdek je de mooiste plekjes van Winterswijk.

Fietsroutes via knooppunten

Ben je op zoek naar goed uitgekiende fietsroutes die de (wijde) omgeving aandoen? Bij het VVV Inspiratiepunt  adviseren we je graag. Veel fietsroutes zijn samengesteld aan de hand van het Achterhoekse fietsknooppuntensysteem, zodat je alleen maar de nummers hoeft te volgende en volop kunt genieten van de omgeving. Onbzorgd fietsen zonder te verdwalen! 

Dankzij het uitgebreide fietsknooppuntennetwerk stel je zelf eenvoudig je ideale fietsroutes samen. Ook zijn er diverse bewegwijzerde fietsroutes uitgestippeld, die langs de mooiste plekken en bezienswaardigheden in en romdom Winterswijk voeren. Daarnaast vinden er regelmatig leuke fietsevenementen plaats met als jaarlijkse hoogtepunt de Internationale Fietsvierdaagse.

Bekijk alle fietstochten

Gratis digitale fietsroutes

Ben je op zoek naar mooie gratis fietsroutes die je kunt downloaden? Dan zit je goed bij 100% Winterswijk. Wat dacht je bijvoorbeeld van de Terrasentocht, een prachtige route waarin je het buitengebied van Winterswijk verkent én onderweg geniet van bijzondere horecagelegenheden in het buitengebied? Als je liever een langere afstand fietst rondom Winterswijk, dan is de Vrijheidsbomen Fietsroute een goede keus.

Meer inspiratie opdoen? Ontdek de gratis fietsroutes of breng een bezoek aan het VVV Inspiratiepunt in Winterswijk. De enthousiaste medewerkers vertellen je graag over de verschillende routemogelijkheden en helpen je met veel plezier op weg.

Grensoverschrijdende routes

Bewaakte grensovergangen zijn er niet, maar de oude grensstenen herinneren nog aan de grens van weleer. Naast formele grensovergangen zijn er tal van groene grenzen. Kleine, spannende paadjes waar je ongemerkt Duitsland in gaat. In het aangrenzende Duitse Münsterland is in 2021 een knooppuntennetwerk opgeleverd. VVV Winterswijk heeft het Achterhoekse fietsknooppuntennetwerk verbonden met die van Münsterland en vijf mooie routes samengesteld. Kaffee mit Kuchen waren nog nooit zo dichtbij!

Pauzeer bij de leukste rustpunten

Onderweg kom je vele rustpunten tegen waar je even op adem kunt komen en waar je geniet van de heerlijkste producten uit de streek. Naast de horeca in het centrum vindt je ook restaurants en terrassen in de buurtschappen van Winterswijk. Daarnaast zijn sfeervolle wijngaarden, gezellige theetuinen en fijne boerderijterrassen met kleine landwinkels. Optimaal genieten dus! Bovendien zijn er diverse Toeristische Overstap Punten in de omgeving, die een ideaal startpunt zijn voor een heerlijke fietstocht door het prachtige Nationaal Landschap Winterswijk.

Ontdek alle Rustpunten   Toeristische Overstap Punten

Huur een fiets

Heb je geen fiets meegenomen naar Winterswijk, maar wil je de omgeving toch graag fietsend verkennen? Geen probleem!  Bij diverse vakantieparken, hotels en andere vakantieadressen kun je als gast van de betreffende accommodatie, een fiets lenen of huren. Ook is het mogelijk om bij de lokale fietsenwinkels en fietsenmakers een fiets te huren.

Huur een fiets

Oplaadpunten voor elektrische fietsen

Ga je graag op pad met je e-bike? Dan is het wel zo fijn dat je deze veilig kunt stallen en kunt opladen. Bij het VVV Inspiratiepunt aan het mevrouw Kuipers Rietbergplein zijn 10 gratis oplaadpunten voor elektrische fietsen beschikbaar. Een ideale locatie om je accu weer op te laden, terwijl je een bezoek brengt aan de VVV of het winkelcentrum met haar gezellige terrassen, de markt en ruime keuze aan winkels.

Ook in de omgeving zijn er diverse gratis oplaadpunten voor elektrische fietsen te vinden. Hier vind je ze.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Wil je op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes over fietsen in Winterswijk? Of wil je regelmatig updates ontvangen over alle ontwikkelingen op het gebied van wonen, werken en recreëren in Winterswijk? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je nu in