Paardrijden in Winterswijk

Eindeloze vrijheid. Een uitgebreid ruiterkeuzenetwerk. Kilometers aan zandwegen en bospaden, waarop je na iedere bocht weer verrast wordt door een schitterend uitzicht. Paardrijden in het nationaal landschap Winterswijk is een beleving op zich. Ontdek de mooiste routes voor buitenritten in deze streek. En blijf vooral nog even, want in Winterswijk zijn er fantastische accommodaties voor ruiters, menners, koetsiers én voor hun paarden.

Winterswijk is een echt hippisch dorp. Naast internationaal erkende topfokkers en professionele ruiters, wonen er ook vele paardenliefhebbers die hobbymatig met de paardensport bezig zijn. Niet zo vreemd, want de verkeersluwe omgeving en ruim 200 km aan onverharde wegen lenen zich er uitermate goed voor. 

Buitenritten door het Nationaal Landschap Winterswijk

In het Nationaal Landschap Winterswijk vind je als ruiter, menner of koetsier de perfecte uitvalsbasis met veel groen, voldoende ruimte, ontelbare zandwegen, ruiterpaden en uitrijmogelijkheden. Daarnaast biedt het in 2019 gelanceerde hippisch knooppuntensysteem geweldige mogelijkheden om zelf de ideale route uit te kienen in de omgeving. Maar liefst 230 kilometer aan ruiter- en menroutes in Aalten en Winterswijk worden door middel van dit keuzenetwerk met elkaar verbonden. Dit biedt veel gemak en 100% garantie voor een fantastische, onbezorgde dag te paard.

Liefhebbers van paardrijden van elk ervaringsniveau kunnen hun hart ophalen in Winterswijk. Kies voor een van de bestaande routes of stel eenvoudig zelf een route samen, die helemaal aansluit op je persoonlijke wensen. Ontdek de mogelijkheden voor de mooiste buitenritten en ervaar de vrijheid van paardrijden in Winterswijk.

Ruiterroutes in Winterswijk bekijken

Accommodaties voor ruiters en paarden

Het uitgebreide ruiterkeuzenetwerk biedt ruiters eindeloos veel mogelijkheden voor de mooiste routes door het Nationaal Landschap Winterswijk. Een dag op pad met je paard is natuurlijk fantastisch, maar je verblijf verlengen met een fijne overnachting maakt je bezoek aan Winterswijk helemaal af. Winterswijk kent diverse accommodaties die er niet alleen op gericht zijn om jou in de watten te leggen, maar ook je paard komt hier niets tekort. Ruime weides, luxe stallen met goede paardenboxen en uitstekende voorzieningen voor het voeren en verzorgen van je paard garanderen een zorgeloos en ontspannen verblijf in Winterswijk.

Ruiteraccomodaties

Ruiterrustplekken

Ook tijdens een heerlijke buitenrit door de prachtige omgeving van Winterswijk, zijn er voldoende mogelijkheden om te pauzeren. Even 'uutbloazen', zoals ze hier zeggen. Op diverse plekken in het landschap vind je ruiterrustplekken. Deze plekken zijn speciaal bedoeld voor ruiters en hun paarden. Hier is het mogelijk je paard veilig vast te zetten en te verzorgen, terwijl je ook zelf even de benen strekt.

Ruiterrustplekken

Parkeren

Je auto en trailer parkeer je kosteloos in Winterswijk. De Toeristische Overstap Punten zijn hiervoor geschikt. De TOP's zijn goed bereikbaar per auto en beschikken over voldoende parkeergelegenheid. In de nabije omgeving zijn er horecagelegenheden te vinden en bij elke TOP vind je een informatiebord met de kaart van de omgeving en informatie over bezienswaardigheden in de buurt. Toeristische Overstap Punten zijn dus ideaal als startpunt voor een mooie buitenrit door Winterswijk, Aalten en de omgeving.

Bekijk de TOP's    Bekijk de parkeerplaatsen in het centrum

Evenementen

Gedurende het hele jaar vinden er diverse evenementen plaats die gericht zijn op ruiters, menners, koetsiers en paardenliefhebbers. Zo trekt de welbekende slipjacht jaarlijks veel liefhebbers naar Winterswijk. Daarnaast worden er diverse marathons, veldritten, menwedstrijden, een paardenvierdaagse en andere hippische evenementen georganiseerd. 

Bekijk de agenda

   

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Wil je op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes over het centrum van Winterswijk? Of wil je regelmatig updates ontvangen over alle ontwikkelingen op het gebied van wonen, werken en recreëren in Winterswijk? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je nu in