Voorzieningen in Winterswijk

Winterswijk kent uitstekende voorzieningen. Van leuke winkels en speciaalzaken, de uitgebreide warenmarkt, gezellige horecagelegenheden, fijne recreatiemogelijkheden en actieve (sport)verenigingen, tot gerenommeerde zorginstellingen, diversiteit in onderwijsorganisaties en goede verbindingen in het openbaar vervoer. Alle faciliteiten die je nodig hebt, vind je in Winterswijk altijd dichtbij. 

Welke voorzieningen vind je in Winterswijk?

Winterswijk biedt jou alle faciliteiten, voorzieningen en levendigheid van de stad, in een gemoedelijke en landelijke omgeving vol rust en ruimte. Bovendien is alles dichtbij. Je hoeft dus nooit ver te reizen voor kwalitatief goede zorg, uitstekend onderwijs, fijne sportfaciliteiten of recreatiemogelijkheden.

Natuurlijk is Winterswijk ook op dit vlak altijd in beweging en komen er regelmatig nieuwe faciliteiten bij. Zo heeft onze gemeente sinds kort een van de meest innovatieve ijs- en skeelerbanen van Nederland. Een knap staaltje techniek!

Hieronder lees je meer over alle faciliteiten en voorzieningen. Ontdek wat Winterswijk jou te bieden heeft!

Zorg

Winterswijk is het thuis van Streekziekenhuis Koningin Beatrix. Een regionaal ziekenhuis dat uitstekende medische specialistische basiszorgt levert, inclsuief volwaardige spoedeisende zorg. Inwoners en bezoekers van de Oost Achterhoek mogen rekenen op deze zorg waarvan de kwaliteit op ieder moemnt van de week gegarandeerd is. Al jaren mogen zij zich tot de beste ziekenhuizen in Nederland rekenen.  Verspreid over onze gemeente vind je daarnaast diverse huisartsen, tandartsen, verloskundigen, verpleeghuizen, thuiszorgorganisaties en andere dienstverleners in de zorg. Kwalitatief goede zorg is dan ook in alle facetten aanwezig in Winterswijk.

Onderwijs

Kinderopvang, openbaar basisonderwijs, bijzonder basisonderwijs met onderwijskundige of religieuze grondslag, voortgezet onderwijs, speciaal onderwijs, mbo-opleidingen en diverse hbo-opleidingen via het Grenslandcollege. In Winterswijk is het onderwijs dan ook zeer divers en toegankelijk. Er is passend onderwijs voor iedereen. De scholen bevinden zich verspreid door Winterswijk, waardoor er altijd wel een school vlakbij is.

Verenigingen

In Winterswijk zijn we trots op het grote verenigingsleven. Als je houdt van sport, muziek maken of creatief zijn, zijn er volop mogelijkheden om je aan te sluiten bij anderen. Zo telt Winterswijk bijvoorbeeld maar liefst 27 sportverenigingen en 6 muziekverenigingen. Daarnaast vind je verenigingen in de creatieve en recreatieve sector. Een fijne manier om te ontspannen in je vrije tijd en tegelijkertijd nieuwe mensen te leren kennen. 

Winkels en markt

Het winkelbestand in Winterswijk is groot. Ons verzorgingsgebied betreft zo'n 165.000 consumenten, terwijl het inwoneraantal net boven de 29.000 mensen uitkomt. Ons winkelcentrum kent daarom niet alleen winkels, boetiekjes en speciaalzaken van lokale ondernemers, ook grote, landelijke winkelketens sieren onze winkelstraten.

Daarnaast vind je diverse supermarkten, bakkers, slagers, kaaswinkels en winkels met streekproducten in ons winkelcentrum. Op woensdagochtend en op zaterdag is er bovendien een uitgebreide warenmarkt op het marktplein rondom de Jacobskerk, waar de marktkooplieden je weten te verleiden met heerlijke vis, groenten, bloemen, versproducten en andere koopwaar.

Meer over winkelen in Winterswijk

Recreatie en vrije tijd

In Winterswijk hoef je je nooit te vervelen. Er is altijd wel wat te zien of te doen. Winterswijk ligt te midden van een ongekend mooi Nationaal Landschap waar je heerlijk kunt fietsenwandelen of paardrijden. Er zijn diverse recreatiegebieden in de directe omgeving en genoeg leuke activiteiten om te ondernemen. Zo beleef je volop waterpret bij het binnenzwembad, het Strandbad en het Hilgelo, kun je klimmen en klauteren in het Klimbos of een balletje slaan op de 18 holes golfbaan.

Beleef een spannend avontuur in een van de escaperooms, of bezoek een voorstelling in Theater De Storm. Daarnaast zijn er fantastische musea om te bezoeken, gastvrije horecagelegenheden waar je je culinaire hart kunt ophalen en uitstekende accommodaties om te verblijven.

En dat is nog maar een greep uit alle mogelijkheden. Voor de nodige ontspanning zit je dus goed in Winterswijk. Neem eens een kijkje in onze agenda voor nóg meer inspiratie!

Meer over zien en doen in Winterswijk Agenda

 

Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Wil je op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes over wonen in Winterswijk? Of wil je regelmatig updates ontvangen over alle ontwikkelingen op het gebied van wonen, werken en recreëren in Winterswijk? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je nu in