Ondernemen

Starten, uitbreiden of Winterswijkse ondernemers ontmoeten. Ontdek de zakelijke mogelijkeden van deze gemoedelijke en sfeervolle streek. Het bedrijfsklimaat in Winterswijk is ondernemers goed gezind. Ondernemen in deze regio is zeer aantrekkelijk. Nieuwe bedrijven worden met open armen ontvangen en ook bij het uitbreiden van organisaties wordt er graag meegedacht. Ook tussen ondernemers onderling heerst hier het noaberschap en staat men elkaar met raad en daad bij. Daarnaast zijn er diverse ondernemersverenigingen, businessclubs en netwerkorganisaties actief, die hun kennis graag delen en regelmatig interessante evenementen organiseren voor ondernemers.

Een eigen onderneming starten

Winterswijk kent een bijzonder divers bedrijfsleven. In alle branches en sectoren zijn er ondernemers actief. Ook geografisch gezien biedt Winterswijk unieke kansen voor bedrijven. Hoewel onze ligging aan de rand van Nederland in de eerste instantie misschien wat ongunstig lijkt, is juist het tegendeel waar! Winterswijk grenst voor 75% aan Duitsland. Onze centrale ligging in West Europa is perfect. De internationale relaties met Duitsland en Europa versterken onze positie, waardoor ook onze bedrijven zich internationaal oriënteren.

In combinatie met de vakkundige specialismen, de jarenlange expertise en de Achterhoekse nuchterheid, waarden en mentaliteit, benutten we de kracht van de Achterhoek uitstekend. 

Een nieuw filiaal of locatie openen

Ben je van plan om je onderneming uit te breiden en een nieuw filiaal of een nieuwe locatie van jouw organisatie te openen? Dan zit je goed in Winterswijk. Er zijn diverse bedrijventerreinen, industrieterrreinen en bedrijfsverzamellocaties in onze gemeente. Ook wordt er gewerkt aan de ontwikkeling van nieuwe bedrijventerreinen.

Het winkelcentrum van Winterswijk is niet alleen geliefd bij inwoners, maar ook bij onze Duitse buren en bezoekers uit de omgeving. In het lange toeristische seizoen verblijven er bovendien volop toeristen in WInterswijk. Het openen van een winkelfiliaal in ons winkelcentrum biedt dan ook unieke kansen voor winkeliers.

Maar niet alleen in het centrum doen dit soort kansen zich voor. Ook ondernemen in de buurtschappen rondom Winterswijk behoort tot de mogelijkheden. Je klanten ontvangen met uitzicht op het Nationaal Landschap Winterswijk, vergaderen midden in de natuur of zakendiners in uniek gelegen restaurants. In Winterswijk behoort het allemaal tot de mogelijkheden. 

Netwerken en kennismaken met ondernemers in Winterswijk

Noaberschap en samenwerken zit in het DNA van het Winterswijkse bedrijfsleven. Kennis delen, leren van elkaar en samen intitatief nemen. Samen optrekken in onerdemersverenigingen en businessclubs, gebruik maken van elkaars netwerk en contacten. Samen d'ran!

OWIN

De ondernemerskring Winterswijk is de club waarin Winterswijkse bedrijven in de industrie, bouw, groothandel en zakelijke dienstverlening de krachten bundelt, problemen signaleert, oppakt en probeert op te lossen. De OWIN telt inmiddels bijna 100 leden.

OWIN
Postbus 31
7100 AA Winterswijk
www.owin.nl
marlies.joldersma@gmail.com

ABH City

ABH City is de vereniging voor belangenbehartiging van alle centrumwinkeliers in Winterswijk die reclameheffing betalen en heeft bijna 200 leden.

ABH City
Postbus 142
7100 AC Winterswijk
www.abhcity.nl
info@abhcity.nl

OBW

De vereniging OBW is dé vereniging voor alle ondernemers in het buitengebied van Winterswijk en telt ruim 110 leden.

OBW
Kobstederweg 13
7113 AA Winterswijk-Henxel
vereniging-obw.nl
secretaris@vereniging-obw.nl

 

VVW

De Vereniging Verblijfsrecreatie Winterswijk behartigt de belangen van de Winterswijkse verblijfsrecreatie en heeft ruim 50 leden.

VVW
Postbus: Mevrouw Kuipers Rietbergplein 1
7101 DD Winterswijk
info@verblijfsrecreatiewinterswijk.nl


Praktische informatie

Voor praktische informatie over ondernemen in Winterswijk kun je terecht op de website van de gemeente Winterswijk.