Sinterklaas

Sinterklaas in Sinterswijk


Het is eindelijk zover…Vol verwachting keken we samen uit naar de aankomst van Sinterklaas in Sinterswijk. Wat was het spannend! Ondanks een lange en barre tocht vanuit Spanje, hebben Sint en Piet Winterswijk ook dit jaar weer weten te vinden.

Vanwege het Coronavirus en de huidige maatregelen konden we Sinterklaas en zijn Pieten helaas niet verwelkomen op het station, zoals we andere jaren hebben gedaan. Maar ... de Sint slaat Winterswijk dit jaar zeker niet over! Sint en de Pieten zijn diep in de nacht aangekomen op het station, waar hen een warm welkom van de burgemeester en Marion van het Sinterswijk TV Journaal wachtte. Samen met mevrouw Vietje van de VVV en schoonmaakster mevrouw Helderder, beleven zij spannende avonturen in Sinterswijk. Nieuwsgierig? Kijk dan naar het Sinterswijk TV Journaal!

Op deze pagina vind je alle informatie over Sint en Piet in Winterswijk. We zullen de informatie regelmatig bijwerken, dus houd deze pagina goed in de gaten voor het laatste nieuws over Sinterklaas!

Sinterswijk TV Journaal
 

Ben jij ook zo nieuwsgierig naar de avonturen van Sinterklaas en de Pieten in Winterswijk? Kijk dan naar het Sinterswijk TV Journaal! Spannend!
Zodra de afleveringen beschikbaar zijn, kun je ze bekijken via onderstaande links.

Aflevering gemist? Geen paniek! Je kunt alle afleveringen hier terugkijken.

 

Voorleesavond

Sinterklaas leest graag een verhaaltje voor aan alle kinderen van Winterswijk, voordat zij gaan slapen. Dit jaar doet de Sint dat online! Wil je ook mee luisteren naar het verhaal van Sinterklaas? Dat kan op dinsdag 24 november om 18.30 uur. Trek je mooiste pyjama aan, kruip samen met je broertjes en zusjes op de bank en luister naar het spannende verhaal van Sinterklaas.

Je kunt de voorleesavond volgen via de Facebook pagina van Sinterklaas Activiteiten Winterswijk en via de Instagram pagina van sinterswijk_winterswijk. Veel plezier!

Slaapkamer van de Sint en het pak(jes)huis
 

Sinterklaas zal tijdens zijn bezoek in Sinterswijk slapen in het oude raadhuis aan het Mevrouw Kuipers-Rietbergplein 1 in Winterswijk. De burgemeester heeft ervoor gezorgd dat daar een mooie slaapkamer voor hem is ingericht. Vanwege Corona kun je de slaapkamer van Sinterklaas dit jaar niet bezoeken ... helaas speculaas! 
Maar ... gluren kan wel! Vanaf de binnenplaats aan de achterzijde van het oude raadhuis kun je de slaapkamer van de Sint toch zien. Kom je ook een keertje gluren?

Heb je een mooie tekening gemaakt voor Sinterklaas? Tijdens de openingstijden van het VVV Inspiratiepunt, van maandag tot en met zaterdag tussen 10.00 uur en 14.00 uur, kun je deze inleveren bij een van de vrijwilligers. Buiten de openingstijden kun je jouw tekening in de brievenbus aan de voorzijde van het oude raadhuis stoppen. De burgemeester zorgt ervoor dat jouw tekening bij Sinterklaas terecht komt.

Sinterklaas en zijn Pieten hebben het oude raadhuis omgetoverd tot pak(jes)huis! Alle cadeautjes voor de kinderen van Winterswijk worden hier één voor één ingepakt. Daar zijn de Pieten heel druk mee! Als je goed kijkt, zie je dat de ingepakte cadeautjes hoog zijn opgestapeld voor de ramen van het oude raadhuis. Heb jij het al gezien? En zit jouw cadeautje er ook bij?


Op zoek naar de troon


Oh oh oh ... de Pieten hebben er weer een potje van gemaakt. De mooie troon van Sinterklaas is kwijt! Zoals jullie hebben gezien in de derde aflevering van het Sinterswijk TV Journaal, liep Piet Ban-Diet trots de trein uit met de troon, bij de aankomst van Sinterklaas in Sinterswijk. Maar onderweg naar het oude raadhuis, is Piet Ban-Diet de troon verloren. Oh nee! Sinterklaas heeft zijn troon nodig!

Helpen jullie mee om de troon van Sinterklaas te zoeken in het dorp? Zoek mee in alle hoeken en gaten en kijk vooral goed naar binnen bij alle winkels. Heb je de troon gevonden? Maak dan een mooie foto en stuur deze via Facebook naar de pagina van Sinterklaas Activiteiten Winterswijk of via Instagram naar de pagina van Sinterswijk_Winterswijk.


Sinterklaas Drive Through in Sinterswijk


Op zondag 29 november is er een heuse Sinterklaas Drive Through in Sinterswijk. Tussen 10.00 uur en 15.00 uur kun je met je ouders, broertjes en zusjes in de auto naar Reuselink komen. Op het park is een speciale route met een letterspeurtocht uitgezet, waarbij je onderweg allemaal gekke en grappige pieten tegenkomt. De verkeerspieten wijzen jullie de weg. Aan het einde van de route kom je Sinterklaas ook tegen en Sinterklaas is gek op tekeningen en knutselwerkjes. Dus heb je iets moois gemaakt voor Sint en Piet, dan kun je dit hier aan hen geven. Je kunt ook deze tekening uitprinten en inkleuren! Wie weet win je wel een leuke prijs of krijg je iets lekkers van de Sint als dank.

Je vindt de Drive Through bij Reuselink, De Slingeweg 20, 7115 AG Winterswijk Brinkheurne. Maar let op ... de Drive Through en de letterspeurtocht zijn alleen toegankelijk vanaf de Wooldseweg/Hijinkhoekweg. Veel plezier!

 

* Alle informatie rondom Sinterklaas in Sinterswijk is onder voorbehoud van wijzigingen. Deze pagina wordt regelmatig bijgewerkt. Houd deze pagina in de gaten voor het laatste nieuws over Sint en Piet.