Sinterklaas in Sinterswijk

Het is weer zover ... Sinterklaas is weer veilig en wel in Winterswijk aangekomen. Het was nog wel even spannend of alles op tijd in orde zou zijn, maar gelukkig is het allemaal goed gekomen.

Burgemeester Bengevoord heeft alle officiële zaken voor de komst van Sint en de Pieten geregeld. De secretaresse van de burgemeester, mevrouw Van Burgemeester Bosmastraat tot Beukenhorst, was druk druk druk met organiseren en plannen, maar ook dat is gelukt. De bode, meneer Hugo Post, is gelukkig niet in slaap gevallen tijdens zijn werk in het Raadhuis. Klusjesbedrijf Fokke heeft heel veel geklust, zodat alles perfect in orde is voor Sinterklaas en reporter Lloyd heeft goed in de gaten gehouden of alles wel op tijd af zou zijn. Meester Lars heeft heel veel mooie liedjes gezongen met de kinderen in Winterswijk. Victoria Geheim en Ralph Lauren hadden niet zo goed geluisterd naar de wensen van de burgemeester, maar gelukkig had hij een prachtig pak aan zodat hij Sinterklaas netjes welkom kon hetenEn de Weerpiet heeft het mooie weer uit Spanje mee naar Nederland genomen.

De winkelstraten en de etalages zijn versierd en ook in het Raadhuis is de slaapkamer van Sinterklaas extra feestelijk ingericht en zijn de decoraties weer aan de toren en de ramen opgehangen. Alles is dus goed afgelopen!
 

Sinterklaas activiteiten

Natuurlijk zal er ook dit jaar weer van alles te beleven zijn in Sinterswijk. Wat dacht je van...

... De aankomst van Sinterklaas in Sinterswijk
... Het Sinterswijk TV Journaal
... De voorleesavonden van Sinterklaas
... De slaapkamer van Sint in het Raadhuis
... Sint en Piet in het winkelcentrum

... Schoentjes zetten in het PakjesRaadhuis
... De letterspeurtocht in het winkelcentrum
... De Pieten Disco
... De Sint & Pieten Spelen

Op deze pagina vind je alle informatie over Sint en Piet in Sinterswijk. We zullen de informatie regelmatig bijwerken, dus houd deze pagina goed in de gaten voor het laatste nieuws over Sinterklaas!

    

Sinterswijk TV Journaal

Ben jij ook zo nieuwsgierig naar de avonturen van Burgemeester Bengevoord, mevrouw Van Burgemeester Bosmastraat tot Beukenhorst, de bode meneer Hugo Post, reporter Lloyd, klusjesbedrijf Fokke, meester Lars, de Weerpiet, Victoria Geheim en Ralph Lauren en alle andere grappige figuren uit Sinterswijk? Kijk dan weer naar het Sinterswijk TV Journaal! 

Je kunt alle afleveringen bekijken via onderstaande links.

Aflevering gemist? Geen paniek! Je kunt alle afleveringen hier terugkijken.

In de hoofdrol

Aankomst van Sinterklaas in Sinterswijk

Op zaterdag 12 november zijn Sinterklaas en de Pieten aankomen in onze mooie gemeente. Vroeger kwamen Sint en Piet aan bij het station in Winterswijk. Vorig jaar kwamen ze met de bus en maakten ze eerst een tour door de wijken buiten het centrum. Dat vonden Sint en Piet zó leuk, dat ze besloten hebben om ook dit jaar met de bus naar Winterswijk te komen!

Dat is weer een groot spektakel geworden, met Sinterklaas en al die gekke Pieten in de grote bus. Je kon de bustour van Sint en de Pieten volgen via de live vlog van de enige echte Vlogpiet, op de Facebookpagina van 100% Winterswijk. Via deze live vlog kon je zien waar de bus met Sinterklaas op dat moment was en hoe hij, samen met alle Pieten, in het Winterswijkse winkelcentrum is aangekomen.

Daarna zijn Sint en Piet vanaf het Raadhuis met een mooie koets door het centrum van Winterswijk gereden. Aan het einde van deze rit heeft de burgemeester Sinterklaas en de Pieten vanaf het bordes nog eens officieel welkom geheten en zijn er Sinterklaasliedjes gezongen. Daarna moesten Sint en Piet echt weer aan het werk, want er zijn nog heel veel cadeautjes in te pakken en schoentjes te vullen.

Ga naar Facebook en bekijk de vlog

Sint en Piet in het winkelcentrum

Natuurlijk zullen Sint en de Pieten ook dit jaar in het Winterswijkse winkelcentrum te vinden zijn. Wil je ook even zwaaien naar Sinterklaas of een handje pepernoten van Piet krijgen? En zing je gezellig mee met de Sinterklaasliedjes? Je vindt Sint en Piet in het winkelcentrum op ...

  • Zaterdag 19 november van 10.30 tot 15.00 uur
  • Zaterdag 26 november van 10.30 tot 15.00 uur
  • Zaterdag 3 december van 10.30 tot 15.00 uur

Voorleesavonden

Sinterklaas leest graag een verhaaltje voor aan alle kinderen van Winterswijk, voordat het bedtijd is. Ook dit jaar kunnen we weer luisteren naar zijn spannende verhalen. Wil je ook meeluisteren naar de verhalen van Sinterklaas? Dat kan bij de voorleesavonden van Sinterklaas in het Raadhuis aan het Vrijheidspark in Winterswijk.

  • Dinsdag 29 november van 17.30 tot 18.00 uur en van 18.15 tot 18.45 uur
  • Woensdag 30 november van 17.30 tot 18.00 uur en van 18.15 tot 18.45 uur *

Kaartjes voor de voorleesavond zijn vanaf maandag 14 november verkrijgbaar voor € 1,- per stuk bij het VVV Inspiratiepunt in het Raadhuis in Winterswijk. Let op, de beschikbaarheid is beperkt. Wees er dus snel bij!

* De voorleesavond van woensdag 30 november is vanaf 18.15 uur ook te volgen via een livestream op de Facebookpagina van 100% Winterswijk.

  

Slaapkamer van de Sint

Sinterklaas zal tijdens zijn bezoek in Sinterswijk slapen in een supermooie slaapkamer in het Raadhuis aan het Mevrouw Kuipers - Rietbergplein 1 in Winterswijk. Daar heeft de burgemeester voor gezorgd. Zo kan de Sint goed uitrusten tussen alle activiteiten van zijn drukke schema.

Zoals ieder jaar konden kinderen ook dit jaar een bezoek brengen aan de slaapkamer van de Sint. Maar wat blijkt ... niet alle kinderen zijn even lief geweest bij het bekijken van de mooie slaapkamer. Helaas heeft de Sint daarom moeten besluiten om de slaapkamer, eerder dan gepland, te sluiten voor publiek.

Schoentje zetten in het pakjesRaadhuis

Sinterklaas en zijn Pieten hebben het Raadhuis omgetoverd tot PakjesRaadhuis! Alle cadeautjes voor de kinderen van Winterswijk worden hier één voor één ingepakt. Daar zijn de Pieten heel druk mee! Als je goed kijkt, zie je dat de ingepakte cadeautjes hoog zijn opgestapeld voor de ramen van het raadhuis. Heb jij het al gezien? En zit jouw cadeautje er ook bij?

Vanaf zaterdag 12 november mogen alle kinderen uit Sinterswijk hun schoentje zetten in het PakjesRaadhuis, aan het Vrijheidspark in Winterswijk. Tijdens de aankomst van Sinterklaas in het winkelcentrum worden kleurplaten uitgedeeld, waarvan je een schoentje kunt knutselen. De kleurplaten zijn ook af te halen bij het VVV Inspiratiepunt in het oude raadhuis. Schoentjes kunnen tijdens de openingstijden van het VVV Inspiratiepunt (van maandag tot en met zaterdag tussen 10.00 uur en 16.00 uur) worden gezet van zaterdag 12 tot en met woensdag 30 november. Sint en Piet zullen de schoentjes daarna komen vullen. Vanaf donderdag 1 december kunnen de schoentjes weer worden opgehaald. (Schoentjes die na 7 december niet zijn opgehaald, worden niet bewaard.)

Kom je ook je schoentje zetten? We zien je graag bij het PakjesRaadhuis in Sinterswijk!

Letterspeurtocht in het winkelcentrum

Ben je goed in speuren? Doe dan mee met de letterspeurtocht van Reporter Lloyd! Deze razende reporter uit het Sinterswijk TV Journaal heeft letters verstopt in de etalages van winkels in het winkelcentrum van Sinterswijk. Zet je speurneus op en ga op zoek naar alle letters. Samen vormen ze een woord. Heb je het woord geraden? Laat het ons dan weten en stuur een berichtje met jouw antwoord naar de Facebookpagina van Sinterklaas Activiteiten Winterswijk. Wie weet win jij een mooie prijs! Meedoen kan tot 5 december. Veel speurplezier!

Tekeningen voor Sinterklaas

Heb je een mooie tekening gemaakt voor Sint en Piet? Daar zijn ze vast heel erg blij mee! Tijdens de openingstijden van het VVV Inspiratiepunt, van maandag tot en met zaterdag tussen 10.00 uur en 16.00 uur, kun je jouw tekening inleveren bij een van onze vrijwilligers. Buiten de openingstijden kun je jouw tekening in de brievenbus aan de voorzijde van het Raadhuis stoppen. Onze burgemeester zal jouw tekening hoogstpersoonlijk bezorgen bij Sinterklaas. 

* Alle informatie rondom Sinterklaas in Sinterswijk is onder voorbehoud van wijzigingen. Deze pagina wordt regelmatig bijgewerkt. Houd 'm in de gaten voor het laatste nieuws over Sint en Piet.