Sinterklaas in Sinterswijk

Het is weer bijna zover…Vol verwachting kijken we samen uit naar de aankomst van Sinterklaas in Sinterswijk. Spannend! Zullen Sint en de Pieten Winterswijk ook dit jaar weer weten te vinden? En welke avonturen zullen ze dit jaar beleven?

Op dit moment zijn we druk bezig om alles in orde te maken voor Sinterklaas. Mevrouw Helderder is al weken aan het poetsen, de winkelstraten en de etalages worden versierd en ook bij het raadhuis zullen de decoraties snel weer aan de gevels verschijnen. 

Vanwege de maatregelen rondom het Coronavirus weten we nog niet precies hoe alle activiteiten rondom het Sinterklaasfeest zullen verlopen. Maar.....de Sint slaat Winterswijk dit jaar zeker niet over! En natuurlijk zal er ook weer van alles te beleven zijn in Sinterswijk.

Wat dacht je van...

... Het Sinterswijk TV Journaal
... De aankomst van Sinterklaas in Sinterswijk
... De voorleesavonden van Sinterklaas
... De slaapkamer van Sinterklaas in Hotel Stad Munster
... Sint en Piet in het winkelcentrum

... Schoentjes zetten in het PakjesRaadhuis
... De letterspeurtocht in het winkelcentrum

Op deze pagina vind je alle informatie over Sint en Piet in Sinterswijk. We zullen de informatie regelmatig bijwerken, dus houd deze pagina goed in de gaten voor het laatste nieuws over Sinterklaas!

Sinterswijk TV Journaal

Ben jij ook zo nieuwsgierig naar de avonturen van Marjon Vierkant, mevrouw Helderder en alle andere grappige figuren uit Sinterswijk? Kijk dan weer naar het Sinterswijk TV Journaal! 
Zodra de afleveringen beschikbaar zijn, kun je ze bekijken via onderstaande links.

Aflevering gemist? Geen paniek! Je kunt alle afleveringen hier terugkijken.

Aankomst van Sinterklaas in Sinterswijk

Ook dit jaar kunnen we Sinterklaas en de Pieten weer begroeten in Sinterswijk. Op 13 november zal hij aankomen in onze mooie gemeente. Maar vanwege de maatregelen rondom het coronavirus zal Sinterklaas helaas niet per trein aankomen op het station, zoals we gewend zijn bij een traditionele intocht. Ook zal hij niet bij het oude raadhuis worden ontvangen. 

Maar hoe zal de aankomst van Sint en Piet dan wel verlopen? Dat is dus nog een verrassing! Op zaterdag 13 november kun je de geheimzinnige aankomst van Sinterklaas vanaf 13.00 uur volgen via een live vlog op de Facebookpagina van 100% Winterswijk. Via deze live vlog kun je zien waar Sinterklaas op dat moment is en hoe hij, samen met alle Pieten, in het Winterswijkse Winkelcentrum zal aankomen.

Vanaf 14.00 uur zullen Sint en Piet zich op een bijzondere manier door het centrum van Winterswijk begeven. Rond 15.30 uur zal deze tocht  eindigen bij Hotel Stad Munster, waar Sinterklaas een eigen slaapkamer heeft tijdens zijn verblijf in Winterswijk.

* Voor deze alternatieve intocht van Sinterklaas is geen QR-code of toegangsbewijs vereist. Iedereen is welkom om naar het Winterswijkse centrum te komen en Sint en Piet te begroeten.

Voorleesavonden

Sinterklaas leest graag een verhaaltje voor aan alle kinderen van Winterswijk, voordat zij gaan slapen. Ook dit jaar kunnen we weer luisteren naar zijn spannende verhalen. Wil je ook meeluisteren naar de verhalen van Sinterklaas? Dat kan bij de voorleesavonden van Sinterklaas in het oude raadhuis aan het Vrijheidspark in Winterswijk.

  • 22 november van 17.30 tot 18.15 uur en van 18.30 tot 19.15 uur (uitverkocht)*
  • 23 november van 17.30 tot 18.15 uur en van 18.30 tot 19.15 uur

Kaartjes voor de voorleesavond zijn verkrijgbaar voor € 1,- per stuk Bij Peter aan de Torenstraat 1-03 in Winterswijk

* De voorleesavond van maandag 22 november is vanaf 18.30 uur ook te volgen via een livestream op de Facebookpagina van 100% Winterswijk

Slaapkamer van de Sint

Sinterklaas zal tijdens zijn bezoek in Sinterswijk slapen in Hotel Stad Munster aan de Markt in Winterswijk. De burgemeester heeft ervoor gezorgd dat daar een mooie slaapkamer voor hem is ingericht. Wil je ook graag een bezoekje brengen aan de slaapkamer van de Sint? Dat kan!

  • 17 november tussen 10.00 uur en 16.00 uur
  • 20 november tussen 10.00 uur en 16.00 uur
  • 24 november tussen 10.00 uur en 16.00 uur
  • 27 november tussen 10.00 uur en 16.00 uur
  • 1 december tussen 10.00 uur en 16.00 uur
  • 4 december tussen 10.00 uur en 16.00 uur

Schoentje zetten in het pakjesRaadhuis

Sinterklaas en zijn Pieten hebben het oude raadhuis omgetoverd tot PakjesRaadhuis! Alle cadeautjes voor de kinderen van Winterswijk worden hier één voor één ingepakt. Daar zijn de Pieten heel druk mee! Als je goed kijkt, zie je dat de ingepakte cadeautjes hoog zijn opgestapeld voor de ramen van het oude raadhuis. Heb jij het al gezien? En zit jouw cadeautje er ook bij?

Vanaf zaterdag 13 november mogen alle kinderen uit Sinterswijk hun schoentje zetten in het PakjesRaadhuis, het oude raadhuis aan het Vrijheidspark in Winterswijk. Tijdens de aankomst van Sinterklaas in het winkelcentrum worden kleurplaten uitgedeeld, waarvan je een schoentje kunt knutselen. De kleurplaten zijn ook af te halen bij het VVV Inspiratiepunt in het oude raadhuis en Bij Peter aan de Torenstraat 1-03. Schoentjes kunnen tijdens de openingstijden van het VVV Inspiratiepunt (van maandag tot en met zaterdag tussen 10.00 uur en 16.00 uur) worden gezet van zaterdag 13 tot en met 30 dinsdag november. Sint en Piet zullen de schoentjes daarna komen vullen. Vanaf woensdag 1 december kunnen de schoentjes weer worden opgehaald. (Schoentjes die na 7 december niet zijn opgehaald, worden niet bewaard.)

Kom je ook je schoentje zetten? We zien je graag bij het PakjesRaadhuis in Sinterswijk!

Letterspeurtocht in het winkelcentrum

Ben je goed in speuren? Doe dan mee met de letterspeurtocht van Mister X. De mysterieuze Mister X uit het Sinterswijk TV Journaal heeft letters verstopt in de etalages van winkels in het winkelcentrum van Sinterswijk. Zet je speurneus op en ga op zoek naar alle letters. Samen vormen ze een woord. Heb je het woord geraden? Laat het ons dan weten en stuur een berichtje met jouw antwoord naar de Facebookpagina van Sinterklaas Activiteiten Winterswijk. Wie weet win jij een mooie prijs! Meedoen kan tot 5 december. Veel speurplezier!

Tekeningen voor Sinterklaas

Heb je een mooie tekening gemaakt voor Sint en Piet? Daar zijn ze vast heel erg blij mee! Tijdens de openingstijden van het VVV Inspiratiepunt, van maandag tot en met zaterdag tussen 10.00 uur en 16.00 uur, kun je jouw tekening inleveren bij een van onze vrijwilligers. Buiten de openingstijden kun je jouw tekening in de brievenbus aan de voorzijde van het oude raadhuis stoppen. Onze burgemeester zorgt ervoor dat jouw tekening bij Sinterklaas terecht komt.

* Alle informatie rondom Sinterklaas in Sinterswijk is onder voorbehoud van wijzigingen. Deze pagina wordt regelmatig bijgewerkt. Houd 'm in de gaten voor het laatste nieuws over Sint en Piet.