Winvred

Extra beleving in Winterswijk en Vreden

In de regio Winterswijk-Vreden hebben we sinds 2019 de beschikking over een eigen gids op je smartphone: WinVred.

Deze gratis app vertelt de verhalen van de regio op een interactieve manier.

Het grensgebied tussen Winterswijk en Vreden herbergt vele boeiende verhalen. Over het leven en werk van Piet Mondriaan, over de geschiedenis van de steengroeve, maar ook over flamingo’s in het Zwillbrocker Venn en vogels in het Ellewicker Feld. Die verhalen kun je natuurlijk op papier of op een website vertellen, maar nu beleef je het verhaal echt op de plek waar het speelt of speelde. Deze app is daar heel geschikt voor. Daarmee kun je bijvoorbeeld ervaren hoe een plek er vroeger uitzag. En als je onderaan de Jacobskerk staat, laat de app je zien hoe het uitzicht vanaf de toren is.

Grensoverschrijdend
Een van de doelen van de app was, om het verkeer over de grens te stimuleren. Daarom zijn alle verhalen zowel in het Nederlands als het Duits beschikbaar en gaan veel verhalen over grensoverschrijdende thema’s. Voor bezoekers van Winterswijk is Vreden en omgeving immers ook heel interessant – en andersom geldt dat net zo goed.

Augmented Reality
Er zitten alweer nieuwe verhalen in de pijplijn. Dit jaar wordt Augmented Reality aan de app toegevoegd. Dan begint het schilderij ‘Op de Lappenbrink’ van Mondriaan opeens tegen je te praten, of gaan de flamingo’s uit het Zwillbrocker Venn gezellig met je op de foto.

De app is mede mogelijk gemaakt dankzij een subsidie van LEADER Achterhoek. 

De app WinVred is gratis te downloaden in de App Store en binnenkort ook via Google Play.