Maak kennis met de Turkse cultuur in Winterswijk

WINTERSWIJK - Sihhat, de Turkse sociaal culturele vereniging in Winterswijk, organiseert op Hemelvaartsdag een open dag met braderie. Op donderdag 18 mei kunt u tussen 9.00 en 20.00 uur proeven van heerlijke Turkse gerechten, de locatie bekijken en uzelf onderdompelen in de rijke Turkse cultuur. 

De Turkse vereniging telt 120 leden. Graag komen ze in contact met andere Winterswijkers. “Wij vinden het leuk om mensen te leren kennen en hen kennis te laten maken met onze cultuur. Ons verbouwde verenigingsgebouw geeft een mooie aanleiding om iedereen uit te nodigen om een kijkje te nemen.”, vertelt Suleyman Vural, voorzitter van Sihhat.

Het onderkomen van de vereniging bevindt zich aan de Tuberweg 4, vlakbij Streekziekenhuis Koningin Beatrix. Deze locatie beslaat maar liefst 2000 m2, waarvan 1200 m2 overdekt is. Naast de Turkse leden van Sihhat komen er ook andere nationaliteiten samen, zoals Albanezen, Bosniërs, Irakezen, Syriërs, Iraniërs, Arabieren en Afghanen. Er wordt regelmatig van alles georganiseerd: kook- en manicurelessen voor de dames, vieringen van Turkse feestdagen en de jeugd volgt er godsdienstlessen of vermaakt zich in de ontspanningsruimte. Uiteraard wordt er ook gebeden in een aparte gebedsruimte.  

Tijdens de open dag kunnen de bezoekers alles bekijken. Zowel binnen als buiten zullen er diverse  sociaal-culturele activiteiten plaatsvinden. Op YouTube zijn sfeervolle beelden te bekijken van vorige open dagen, als u zoekt op ‘Turkse braderie Winterswijk’. Terwijl u geniet van heerlijke Turkse lekkernijen, vertellen de gastvrije leden van de vereniging u graag over de Turkse cultuur. Kinderen kunnen zich vermaken op het springkussen. Sihhat nodigt u van harte uit om een de open dag op 18 mei te bezoeken.