Nel Schellekens verzorgt unieke proeverij in Museum Villa Mondriaan

In mei viert Museum Villa Mondriaan haar tienjarig bestaan. Dit wordt de hele maand gevierd met een boordevol programma. Van dansen en dineren in het museum tot schilderen en het volgen van gratis rondleidingen: mei staat in het teken van feest! Ter ere van het jubileum verzorgt ‘van kop tot kont chef’ Nel Schellekens op 26 mei een unieke, culinaire ervaring in Museum Villa Mondriaan.

Al vaker kookte Nel in een kunstmuseum. Heel precies stemt ze haar gerechten af op de kunst die in het museum te zien is. Maar hoe doe je dat bij een kunstwerk van Piet Mondriaan? Kleurvlakken en strakke lijnen laten zich immers maar moeilijk vertalen naar voedsel, zou je denken. Toch weet Schellekens telkens nieuwe invalshoeken te vinden als het gaat om eten. Geheel in lijn met de figuratieve kunstwerken van de jonge Piet Mondriaan, creëert Schellekens voor Villa Mondriaan een proeverij. Champagne, hooi en sinaasappels: alle smaken en geuren zijn terug te vinden in het leven van Mondriaan, in de voorstelling van zijn schilderijen of in het materiaal dat hij gebruikte.

Tijdens de proeverij krijgen deelnemers de kans om te wandelen door de museumgangen, voorzien van informatie over de tentoonstellingen en de kunstwerken. De verschillende gerechten vormen samen een diner. Van oesters tot Friet van Piet: het lievelingseten de wereldberoemde Piet Mondriaan. Drie drankjes brengen je terug naar roerige tijden in Parijs en New York, waar Mondriaan ruig danste op Jazzmuziek. Schellekens’ Diner in het museum zet alle zintuigen op scherp.

Diner in het museum vindt plaats op 26 mei tussen 19:00-21:00. De prijs van €60,- is inclusief museumentree. Kijk voor het gehele programma en tickets op villamondriaan.nl.

Naast een bomvol jubileumprogramma belicht Villa Mondriaan vanaf 28 april het werk van ontwerper Bas Timmer. In Sheltersuit: Design met een noodzaak toont Villa Mondriaan een bijzondere selectie Sheltersuits, ge-upcyclede producten die daklozen warmte bieden gedurende extreme weersomstandigheden. Daarnaast opent de jubileumtentoonstelling Mondriaan: de familie, waarin het werk van vader, oom en zoon Mondriaan voor het eerst gezamenlijk wordt getoond. Villa Mondriaan laat zien hoe wederzijdse beïnvloeding en uiteenlopende denkrichtingen invloed hebben gehad op ontwikkeling en reputatie kunstenaarsfamilie. Marjolein Rothman: INTERVAL, Sheltersuit: design met een noodzaak en Mondriaan: de familie zijn vanaf 28 april tot en met 29 oktober 2023 te zien.