Burgemeester Bengevoord reikt negen lintjes uit in Winterswijk

Burgemeester Bengevoord mocht woensdag 26 april negen gedecoreerden verrassen met een Koninklijke onderscheiding, omdat zij zich ieder op hun eigen wijze verdienstelijk hebben gemaakt voor de samenleving.

De burgemeester maakte een feestelijke ‘Lintjestour’ door Winterswijk om de onderscheidingen persoonlijk te overhandigen. Acht personen zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau en een tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Mevrouw Ten Pas (Petra) – Ridder in de Orde van Oranje-Nassau
Mevrouw Ten Pas (55) is al vele jaren actief als trainer en jurylid bij Penta Winterswijk. Daarnaast jureert zij veelvuldig regionale en landelijke wedstrijden en ook EK’s en WK’s turnen dames. Mevrouw Ten Pas heeft zitting in de wedstrijdcommissie van district oost van de KNGU. Zij maakt onder andere de planning voor het wedstrijdseizoen, stelt de wedstrijdoefenstof samen en communiceert deze naar de verenigingen en de juryleden. Ook heeft zij veel beginnende en gevorderde juryleden opgeleid binnen de KNGU. Daarnaast was mevrouw Ten Pas de drijvende kracht achter de fusie van Winterswijkse turnsportverenigingen.

Mevrouw Boerman – te Brinke (Rikie) – Lid in de Orde van Oranje-Nassau
Mevrouw Boerman – te Brinke (77) is jarenlang hulpmoeder geweest op openbare basisscholen in Winterswijk-Zuid. Als hulpmoeder heeft zij zich ruim 20 jaar verdienstelijk gemaakt voor de samenleving en voor de leerlingen in het speciaal onderwijs in het bijzonder. Daarnaast is mevrouw Boerman ongeveer 10 jaar als kooktante mee geweest naar Vlieland voor het schoolkamp daar. Mede door de jarenlange betrokkenheid en inzet van mevrouw Boerman kan op een goede wijze invulling gegeven worden aan de bijzondere week op Vlieland. Daarnaast is mevrouw Boerman jarenlang vrijwilliger bij de Protestante kerk en heeft zij zich ingezet als vrijwilliger bij Marga Klompé.

De heer te Brummelstroete (Henk) – Lid in de Orde van Oranje-Nassau
De heer te Brummelstroete (63) heeft als regisseur jarenlang bijgedragen aan het succesvol blijven van toneelvereniging "Nieuw Leven". Daarnaast was de heer te Brummelstroete lid van het dagelijks bestuur in de functie van penningmeester bij Ons Genoegen Woold. Als organisator en regisseur heeft hij bijgedragen om het openluchtspel ‘Boer’n in oorlogstied’ tot een succes te maken. Bij openbare basisscholen in Winterswijk helpt de heer te Brummelstroete als ondersteuner al vele jaren bij de eindmusical van groep 8. Hij ondersteunt de leerkrachten en leerlingen met regie- en decortips.

De heer Eggink (Dinant) – Lid in de Orde van Oranje-Nassau
De heer Eggink (73) is ruim 30 jaar actief als vrijwilliger, met name voor het buitengebied van de gemeente Winterswijk. Als eigenaar van Eggink Verpakkingen heeft de heer Eggink bijna 40 jaar voetbalvereniging Spcl. Kotten (na de fusie F.C. Trias) gesponsord. Onder zijn leiding is de Stichting Vrienden van Spcl. Kotten opgericht. Na de fusie is deze stichting opgegaan in Vrienden van F.C. Trias. De stichting ondersteunt de vereniging bij het verbeteren van onderlinge contacten door het organiseren van diverse activiteiten. Door de inzet van de heer Eggink is de stichting nog zeer actief. Daarnaast is de heer Eggink jarenlang actief geweest als bestuurslid van Stichting Kottens Belang. De heer Eggink was secretaris van de vereniging. De heer Eggink was bestuurder namens de buurtbelangen BSV (Buurtschappen Vooruit) binnen WCL, waar hij het belang van de inwoners van het buitengebied behartigde.

De heer Haenen (John) – Lid in de Orde van Oranje-Nassau
De heer Haenen (66) heeft regionaal veel betekend voor de hockeysport. Hij heeft jarenlang spelers van vijf hockeyverenigingen getraind en gecoacht. Naast het trainen en coachen levert hij ook een bijdrage bij de indeling van de teams. De heer Haenen heeft naast zijn betaalde functie als trainer bij W.M.H.C. Avanti, HockeySupportGroup en Haaksbergse Hockeyclub Haackey veel vrijwilligerswerk gedaan bij Enschede Hockey Vereniging, Doetinchemse HockeyClub en Hockeyvereniging Houten.

De heer Jansen (Fried) – Lid in de Orde van Oranje-Nassau
De heer Jansen (79) is meer dan 40 jaar actief als bestuurslid en vrijwilliger binnen Winterswijk. De heer Jansen is een zeer betrokken en gedreven lid van verenigingen en de lokale omroep. Hij is jarenlang bestuurslid en vrijwilliger bij Honk- en Softbalvereniging Hickory Winterswijk geweest. Daarnaast is hij jarenlang als radio- en televisiemaker en bestuurslid betrokken geweest bij RTV Slingeland. Als secretaris heeft hij zich ook beziggehouden met overleg over de vorming van een streekomroep. De heer Jansen is daarnaast algemeen bestuurslid en vrijwilliger bij Vereniging Het Museum.

Mevrouw Willemsen (Wil) – Lid in de Orde van Oranje-Nassau
Mevrouw Willemsen (76) is vele jaren actief maatschappelijk betrokken en actief bij diverse vrijwilligersactiviteiten. Mevrouw Willemsen is marshal bij de Golf & Country Club Winterswijk. Naast dat zij gastvrouw is, zorgt zij ook voor de veiligheid en het welzijn van de leden en gasten. Mevrouw Willemsen is 10 jaar lang secretaris van de wedstrijdcommissie van de Golf & Country Club Winterswijk geweest. Daarnaast is zij jarenlang voorzitter van de vereniging van Eigenaren van bungalowpark ‘de Voortwisch’ geweest.

De heer Zieverink (Leo) - Lid in de Orde van Oranje-Nassau
De heer Zieverink (65) is bijna 40 jaar actief als vrijwilliger in Winterswijk Meddo. Als vrijwilliger en lector bij de Parochie HH. Paulus en Ludger draagt hij bij aan de woord- en communievieringen. Daarnaast was de heer Zieverink jarenlang bestuurslid en algemeen vrijwilliger bij muziekvereniging St. Jan Meddo, waar hij 20 jaar voorzitter was. Buiten zijn bestuurstaken was hij actief met het schrijven van serenades bij jubilea, het schrijven van mooie speeches en het organiseren van diverse activiteiten.

Mevrouw Wolters – Zieverink (Lidy) – Lid in de Orde van Oranje-Nassau
Mevrouw Wolters - Zieverink (56) vervult al bijna 25 jaar een belangrijke rol binnen de geloofsgemeenschap in Winterswijk Meddo. Als lid van het parochiebestuur van Parochie HH. Paulus en Ludger houdt zij zich bezig met Catechese en jongerenwerk. Vanuit de pastoraatsgroep is zij ook mede verantwoordelijk voor de goede samenwerking met protestantse broeders en zusters in de Oecumenisch Beraad. Daarnaast is zij een aantal jaren coach geweest bij volleybalvereniging MEVO.