The Passion in het Oosten

De twee vocalisten Mathanja Kornelissen en Rutger de Vries presenteren na twee jaar van concerten uitstellen en verplaatsen, nu “The Passion in het Oosten”. Niet alleen in Haaksbergen worden namelijk twee concerten gegeven, maar ook in Winterswijk staan twee concerten gepland. De twee concerten in Winterswijk zijn op vrijdag 8 en zaterdag 9 april 2022 om 20:00 uur in de Jacobuskerk te Winterswijk.

Mathanja en Rutger zijn geen onbekenden in de regio en hebben de afgelopen decennia vele producties voor hun rekening genomen. Als solist treden zowel Rutger als Mathanja veel op met verschillende koren, musical- en andere theatergezelschappen in het land. Door het Coronavirus hebben Mathanja en Rutger geen live concerten kunnen houden en hebben zij de afgelopen twee jaar heuse muziekfilms geproduceerd. Nu de maatregelen het toelaten kunnen de concerten gelukkig weer live gehouden worden.

“ The Passion in het Oosten” vertelt het verhaal over de laatste dagen van Jezus Christus. Mathanja en Rutger hebben gekozen om niet de TV versie van de Passion te kopiëren, net  als dat het ook niet de musical Jezus Christ Superstar wordt. Samen hebben ze alles op de grote hoop “gegooid” en is er een fantastisch nieuwe Passion ontstaan met prachtige liederen die dit eeuwenoude verhaal vertellen. De gehele show wordt dan ook gezongen in het Nederlands.

Voor Rutger is de musicalrol van Jezus een bekende. Hij vertolkte al vele malen deze rol in diverse theaters en in 2010 in de Steengroeve te Winterswijk. De versie die ze in april gaan brengen is ook voor Rutger geheel nieuw. Mathanja zal te zien zijn als Maria, de Moeder van Jezus. Mathanja heeft al vaak de rol van Maria Magdalena vertolkt, maar dit maal heeft zij gekozen de pijn van de moeder van Jezus te voelen. Niets is zo erg, als je eigen kind verliezen. Daarnaast hebben de beide zangers ingezet op een breed aanbod van artiesten. Regionaal talent krijgt deze avond dan ook een podium! Aan de cast zijn toegevoegd Natalie Bergsma, zij vertolkt de rol van Maria Magdalena en Sten Geerdink, die de rol van Judas voor zijn rekening neemt. Pontius Pilatus, degene die Jezus veroordeelt tot zijn dood wordt vertolkt door Michiel Kornelissen. Hoe dit allemaal wordt vorm gegeven, dat kunnen Mathanja en Rutger natuurlijk allemaal niet verklappen.

Het verhaal over deze laatste dagen uit het leven van Jezus wordt op indrukwekkende wijze verteld door Regien Busschers. Deze ervaren spreekster zal het publiek ademloos meenemen.
Als speciale gasten doen Reina Meere-Marchand, Jolanda Hilderink, Femke ten Hagen, Esther Reusink, Alwin Wullink, Ingrid Oude Weernink en Madeleijn Kornelissen mee aan de show. Margo Detert Oude Weme zal muzikaal ook haar bijdrage leveren door op haar dwarsfluit een aantal keren te soleren. Het geheel wordt gecomplementeerd door de prachtige dans van ‘Dansschool MiDanza’ met o.a. Eva Diepenmaat en Babette Kornelissen. Dit alles ondersteunt met een professionele licht- en geluidshow.

Bij de Passion hoort ook het zogenaamde verlichte kruis. Mathanja en Rutger hebben Tactus Verslavingszorg in Rekken gevraagd dit kruis te maken. De mensen van Tactus hebben met alle liefde dit voor het team van de Passion verzorgd. Het kruis zal gedurende de avond te volgen zijn op weg naar de Kerk, waar het ook aan gaat komen.

Kaarten á € 15,00 zijn te koop bij het VVV Inspiratiepunt Winterswijk, HEMA Winterswijk en via thepassioninhetoosten@gmail.com.