Oldschool Hotel finalist Open Monumentendag Duurzaamheidsprijs

Dat het Winterswijkse Oldschool Hotel de afgelopen jaren een ware transformatie heeft ondergaan, is niemand ontgaan. Het prachtige, monumentale schoolgebouw is volledig omgetoverd tot een multifunctioneel pand met een luxe hotel en 30 woonappartementen. Daarbij is veel zorg en aandacht besteed aan de historie van het gebouw. Zo zijn alle hotelkamers tot in detail gestyled in thema’s als Biology, Geography en History en kun je overnachten in The Dean of The Principal. Oldschool is een fantastische toevoeging aan de lokale verblijfsrecreatie en biedt bezoekers van Winterswijk een uniek overnachtingsadres.

Tijdens de renovatie zijn belangrijke keuzes gemaakt voor behoud van de cultuurhistorische waarden van het pand. Waardevol daarbij is dat het gehele gebouw gerestaureerd is, niet alleen het voorgebouw. Verder is er tijdens het hele proces veel oog geweest voor duurzaamheid. Zo is er bijvoorbeeld gekozen voor de aanleg van infrarood vloerverwarming op basis van carbon.

Uit de 36 aanmeldingen voor de Open Monumentendag Duurzaamheidsprijs zijn door de jury drie finalisten gekozen: het Elevatorhuis in Rotterdam, de monumentale watertoren De Reusch in het Limburgse Schimmert en het Oldschool Hotel in Winterswijk.

Nu is het aan een groep vakexperts én aan het publiek om te bepalen wie op 8 september de winnaar wordt van de Groene Sleutel, de Duurzaaamheidsprijs op initiatief van de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed, het Nationaal Restauratiefonds en Nederland Monumentenland.

De promotievideo’s van de finalisten zijn te belijken via https://www.openmonumentendag.nl/duurzaamheidsprijs. Daar kan ook een stem op een van hen worden uitgebracht.