Nationale Archeologiedag Winterswijk

De Nationale Archeologiedagen op 17, 18 en 19 juni 2022 brengen het verleden tot leven met honderden activiteiten door het hele land. Een unieke gelegenheid om eens mee te kijken wat er allemaal in de Nederlandse bodem verborgen zit en zat. Ook in Winterswijk, de geologische parel van Nederland, wordt er aandacht aan besteed in de vorm van diverse activiteiten voor jong en oud. eze activiteiten vinden plaats op zaterdag 18 juni.

Bij het oude raadhuis aan het vrijheidspark zijn kinderen tot 10 jaar van harte welkom om te komen schatgraven! Bij de kinderactiviteit 'Er ligt een schat onder de grond' kunnen kinderen met scheppen en metaaldetectors op zoek naar archeologische vondsten. Ouders kunnen ondertussen een kijkje nemen bij de mini-expositie over Nederland, de Achterhoek en Winterswijk rond het jaar 1572. Toegang is gratis. Aanmelden is niet nodig.

In het doopsgezind kerkje is tussen 15.00 en 16.00 uur een lezing over 'Winterwijk rond 1572 - een dorp in verandering'. Luuk Keunen, historisch geograaf en verbonden aan onderzoeks- en adviesbureau RAAP,  geeft een beeld van Winterswijk rond 1572. De lezing is voor iedereen vanaf 12 jaar die geïnteresseerd is in geschiedenis en archeologie. De lezing wordt afgesloten met een drankje en een hapje. Aanmelden kan per mail via evenementen@winterswijk.nl.