Hesselink Koffie wint 100% Winterswijk Trofee

Winterswijk, 6 januari 2020

Koffiebranderij Hesselink heeft op de nieuwjaarsbijeenkomst van de gemeente Winterswijk de 100% Winterswijk Trofee 2019 gekregen.

Burgemeester Joris Bengevoord reikte de promotieprijs uit aan eigenaar Gerrit Hesselink tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de gemeente Winterswijk op maandag 6 januari in de Jacobskerk.

Hesselink Koffie
Hesselink Koffie is sinds 1885 actief in de koffiebranche. J.W. Hesselink legde destijds de fundamenten voor zijn winkel in koloniale waren, waaronder koffie en thee. Hesselink Koffie is de enige grote familiebranderij in Nederland en daarmee uniek in zijn soort.

“Al vier generaties is Hesselink Koffie een begrip in Winterswijk maar vooral ook daar buiten. Waar je in Nederland ook komt, de kans ik groot dat je een heerlijk kopje Hesselink koffie voorgeschoteld krijgt. Daarmee zet Hesselink koffie Winterswijk in de rest van Nederland op de kaart. Het bedrijf bestaat dit jaar 135 jaar en sinds 10 jaar hebben ze de status Hofleverancier. Maar ook op het gebied van verduurzamen van het productieproces is Hesselink Koffie een hele belangrijke speler in Nederland. Hun Fingerprinted koffie is zowel biologisch als Fartrade gecertificeerd. Eigenaar en directeur Gerrit Hesselink loopt op dit gebied voorop en vormt een voorbeeld voor het bedrijfsleven. Hij geeft daarom regelmatig presentaties voor ondernemers over het realiseren van een duurzaam product. Met de nieuwbouw die in 2019 van start is gegaan wil Gerrit Hesselink het duurzaamste pand in Gelderland neerzetten. Wij mogen trots zijn op de landelijke uitstraling van Hesselink Koffie”, schrijft de jury van de 100% Winterswijk Trofee in zijn juryrapport.

100% Winterswijk Trofee
De 100% Winterswijk Trofee wordt jaarlijks uitgereikt aan de persoon of instelling die Winterswijk in het voorgaande jaar het beste heeft gepromoot. In de jury zitten vertegenwoordigers van de plaatselijke VVV, winkeliersvereniging ABH-City, Ondernemerskring Winterswijk (OWIN), Horeca Nederland, gemeentebestuur en Stichting Winterswijk Marketing.