Korenburgerveen

Thema-wandeling Korenburgerveen

In augustus 1942 besluit een groep joodse Winterswijkers waarvan een groot gedeelte was geboren en getogen in Winterswijk. Onder druk gezet door razzia’s en de oproepen voor Westerbork besloten ze een onderduikplek te zoeken voor zichzelf en hun gezinnen. Zo vonden meer dan twintig volwassenen en vijf kinderen een schuilplek in het veen.

Helaas bleek deze plek niet veilig. Tijdens deze wandeling wordt het verhaal vertelt over deze groep onderduikers. De wandeling start bij Gastgalerij Ankomm’n, Mentinkweg 5, Winterswijk. De wandeling van ongeveer 1,5 uur voert over bospad richting het veen en naar het monument aan de Korenburgerveenweg. De wandeling gaat niet het veen in, dus laarzen zijn niet nodig. We wandelen in rustig tempo. Voor groepen vanaf 6 personen.

Wilt u alvast iets horen over het verhaal, luister dan naar de podcast Mensch: De mensen in het veen (vier afleveringen) https://anchor.fm/astrid-dekkers  Opgave wandeling: info@synagogewinterswijk.nl

Wanneer

  • Zondag 16 juni 2024 om 12.00 uurExcursie door het Korenburgerveen
  • De wandeling van ongeveer 1,5 uur voert over bospad richting het veen en naar het monument aan de Korenburgerveenweg. De wandeling gaat niet het veen in, dus laarzen zijn niet nodig.

Prijzen

  • Kosten zijn € 5,00 per persoon, ter plekke te voldoen (graag contant) Voor groepen vanaf 6 personen. Aanmelden op het e-mailadres: info@synagogewinterswijk.nl

Locatie