Erop uit in de herfstvakantie

Yes ... de herfstvakantie is begonnen! In Winterswijk is er ook in de vakantie van alles te zien, te doen en te beleven. Of er nu een stralende en zonnige dag is voorspeld, of de regen juist met bakken uit de lucht valt. Er is volop plezier voor jong en oud. We inspireren je graag met tips voor leuke uitjes en avonturen in de omgeving. Ontdek de allerleukste activiteiten met kinderen in Winterswijk en maak er een heerlijke vakantie van. Veel plezier!

 

 • Zwemmen

  Buiten zwemmen in de herfstvakantie is alleen voor echte bikkels, maar zwemmen bij zwembad Jaspers of bij één van de prachtige vakantieparken kan natuurlijk altijd. Je hoeft alleen nog maar te kiezen waar je een duik gaat nemen. Veel plezier!

  Meer over zwemmen

  Zwemmen
 • Escape Rooms

  Prikkel je zintuigen, los puzzels en raadsels op en zorg dat je op tijd de uitgang vindt. Gaat het jullie lukken? Breng een bezoek aan een van de spannende escape rooms in Winterswijk en ervaar het zelf. Er is zelfs een escape room speciaal voor kinderen!

  Zoek escape rooms

  Escape Rooms
 • Klimbos

  Eindeloos klimmen, klauteren en hindernissen overwinnen? Dat doe je bij Klimbos Survival Winterswijk. Uitgerust met een gordel, touwen, karabijnhaken en tokkels beleef je het avontuur op hoogte. Probeer ook het nieuwe zip-line parcours en het laagklimparcours. Durf jij het aan?

  Bezoek het klimbos

  Klimbos
 • Museumwerkplaats Transit Oost

  Wil je alles weten over het openbaar vervoer van vroeger en nu? Hou je van modelspoorbanen of wil je eens op de stoel van de machinist zitten? Kom dan naar Museum Transit Oost. Je kijkt je ogen uit!

  Bezoek Museum Transit Oost

  Museumwerkplaats Transit Oost
 • Bioscoop

  Op avontuur in het donker? Bezoek de nieuwste kinderfilms in het vernieuwde Skopein, een van de meest bijzondere bioscopen van Nederland. 

  Bezoek Skopein

  Bioscoop
 • De Brömmels

  Ben je al eens bij De Brömmels in het Woold geweest? Er is een geitenboerderij met stal en kleindierenverblijf, een kaasmakerij, een streekproductenwinkel en nog veel meer. Je mag de boer helpen met melken of met een geitje wandelen. Ook een rondleiding is mogelijk.

  Meer over De Brömmels

  De Brömmels
 • Sevink Avonturenpark

  Eindeloos klauteren, springen, glijden, spelen en zandkastelen bouwen? Bij Sevink Avonturenpark kan het allemaal! Bij mooi weer kun je ook lekker buiten spelen. En in de herfstvakantie is het avonturenpark extra lang geopend!

  Bezoek Sevink Avonturenpark

  Sevink Avonturenpark
 • Bossen

  Lekker rennen, klimmen en klauteren of eikels, kastanjes en denneappels zoeken. Dat kan in de Winterswijkse bossen. Wat dacht je bijvoorbeeld van het Rommelgebergte, waar je ook een leuk trimparcours vindt? Of het Huininkmaatbos, waar zelfs een skatebaan staat? Of de prachtige Bekendelle, waar je heerlijk kunt wandelen? 

  Bekijk de bossen

 • Kinderboerderij

  Knuffelen met konijntjes, ezels aaien of gewoon lekker spelen tussen de dieren? Bezoek kinderboerderij en heemtuin Freriks in Winterswijk, en loop ook even een rondje door het kabouterbos.

  Bezoek de kinderboerderij

   

  Kinderboerderij
 • MTB-route

  De nieuwe MTB-route in Winterswijk is leuk en uitdagend voor iedereen. Ook voor kids! Singletracks, goede paden en spannende hoogtemeters maken het parcours extra leuk. Durf jij het aan? 

  Meer over de MTB-route

  MTB-route
 • Boules & bowling

  Op zoek naar een uitje met het hele gezin? Denk dan eens aan de hypermoderne bowlingbanen en de jeu de boules banen bij Reuselink Boules & Bowling. Plezier gegarandeerd!

  Bezoek Reuselink

  Boules & bowling
 • Winkelcentrum en markt

  Een dagje shoppen? Kom dan naar het gezellige Winterswijkse centrum en bezoek de winkels, de markt en de gastvrije horeca. 

  Meer over het winkelcentrum

  Winkelcentrum en markt
 • Excursies

  Wil je in de herfstvakantie mee op excursie? Dat kan! Wat dacht je van een afdaling in de steengroeve? Of ga je liever op pad met een gids door Winterswijk? Bij het VVV Inpsiratiepunt kun je deze excursies boeken.

  Meer over excursies

   

  Excursies
 • Huur een e-chopper

  Verken de prachtige omgeving van Winterswijk met een duurzame, elektrische e-chopper van Route Wenters en volg een van de uitgestippelde routes of ga gewoon je neus achterna. Kids kunnen achterop zitten.

  Bezoek Route Wenters

 • Torenbekllimming

  Het allermooiste uitzicht over Winterswijk zie je vanaf de toren van de Jacobskerk. Het beklimmen van de toren is een onvergetelijke ervaring! Ga je mee naar boven? 

  Beklim de kerktoren

Nóg meer inspiratie voor uitjes en activiteiten in de herfstvakantie vind je in onze online agenda.

Bekijk de agenda