De tijdreis door Winterswijk

Ga op expeditie door de geschiedenis van Winterswijk! Ben jij wel eens nieuwsgierig geweest naar hoe het zou zijn om te reizen door de tijd? Om eens een kijkje te nemen in het verleden en zelfs een praatje te maken met mensen van vroeger? Wil je ontdekken hoe het leven er vroeger uitzag en erachter komen wat kinderen vroeger deden? Dan hebben we goed nieuws, want binnenkort kan het weer!

Een nieuwe ervaring
Na het succes van vorig jaar staat er namelijk weer een spannend avontuur voor jullie klaar. Of je nu een nieuwe avonturier bent of vorig jaar al hebt deelgenomen als tijdreiziger, bereid je voor op een compleet nieuwe ervaring, want deze keer zijn de locaties, raadsels en activiteiten anders! Maak op een spannende en leuke manier kennis met de geschiedenis van Winterswijk. Tijdens deze nieuwe tijdreis ontmoet je mensen uit het verleden en los je historische activiteiten en raadsels op. Zo kom je steeds verder op de route en leer je nóg meer over hoe het leven in Winterswijk er vroeger uitzag.

Wat je moet weten
Meedoen is helemaal gratis. Het enige wat je nodig hebt is een fiets, drinken en lunch voor onderweg, een kaart van Winterswijk (op een mobiele telefoon), en een groepje met vrienden, klasgenoten, broertjes of zusjes, je vader, moeder, opa of oma of bijvoorbeeld de buren.

Aanmelden
Let op; aanmelden voor De Tijdreis door Winterswijk is helaas niet meer mogelijk. Het maximaal aantal deelenemers is bereikt. We hopen je graag te begroeten bij een volgende editie van De Tijdreis door Winterswijk.

FAQ

 • Kan ik me nog aanmelden?
  Helaas. Het maximaal aantal deelnemers is bereikt. Je kunt je dus niet meer aanmelden voor deze editie van De Tijdreis door Winterswijk. 
   
 • Wat kost het?
  Niets! ‘De tijdreis door Winterswijk’ is helemaal gratis.
   
 • Voor welke leeftijd is het evenement geschikt?
  De activiteiten en raadsels onderweg zijn gericht op kinderen tussen de 8 en 12 jaar. Maar ook als je jonger of ouder bent, is het heel leuk om mee te doen.
   
 • Kun je onderweg ook eten en drinken kopen of moet je iets meenemen?
  Een aantal locaties bevinden zich in het centrum. Hier vind je genoeg leuke restaurants om wat te eten of te drinken, bijvoorbeeld rondom de kerk. Natuurlijk hoef je dit niet te doen; je kunt ook je eigen lunchpakketje en wat lekkers meenemen om te eten en te drinken.
   
 • Hoe lang ben je ongeveer onderweg?
  Als je bij de vijf locaties alle activiteiten en raadsels volbrengt, dan denken we dat je op de fiets een uur of 3 onderweg bent. Neem je pauze tussendoor? Dan misschien wat langer. We raden je in elk geval aan om rond 10 uur bij de start te zijn.
   
 • Hoe lang duren de activiteiten?
  De activiteiten duren per locatie ongeveer een half uur.
   
 • Mogen er ook volwassenen meedoen?
  Zeker! Ook voor hen zal het een magisch avontuur worden.
 • Waar kun je starten?
  Na aanmelding ontvang je uiterlijk twee dagen van te voren een mail met daarin jouw startlocatie.
   
 • Wie kan ik bereiken in het geval van nood?
  Voor spoedeisende hulp bel je natuurlijk altijd 112. In andere gevallen kun je op vrijdag 10 mei contact opnemen met Hans Roerdinkholder via 06-24672220.
De Tijdreis door Winterswijk wordt mede mogelijk gemaakt door: