De tijdreis door Winterswijk

Ga op expeditie door de geschiedenis van Winterswijk! Heb je je altijd al afgevraagd hoe het is om te reizen door de tijd? Om eens een kijkje te nemen in het verleden en zelfs een praatje te maken met mensen van vroeger? Om te ontdekken hoe het leven eruitzag en erachter te komen waar kinderen zich mee bezighielden? Dan hebben we goed nieuws voor je, want binnenkort kan het echt!

Een echte ontdekkingstocht
Op zaterdag 21 oktober staat er namelijk iets bijzonders te gebeuren. Vanaf 9.00 uur 's ochtends kun je samen met bijvoorbeeld je vrienden, klasgenoten of familie op de fiets of met de auto een magische reis maken door de geschiedenis. Op zes locaties, zowel in het centrum als het buitengebied, beland je in verschillende tijdperken in het verleden. Door samen te werken, creatieve oplossingen te bedenken en beslissingen te nemen zorgen jullie ervoor dat je in elk geval voor 15.00 uur de hele reis hebt voltooid.

Ontdek het verleden
Maak op een spannende en leerzame manier kennis met de geschiedenis van Winterswijk. Je komt mensen uit het verleden tegen die je van alles vertellen over het leven in een andere tijd en door historische activiteiten en raadsels te volbrengen kom je verder op de route.

Wat je moet weten
Meedoen is helemaal gratis. Het enige wat je nodig hebt is een fiets of iemand met een auto, drinken voor onderweg, een kaart van Winterswijk (op een mobiele telfoon), een lunchpakketje en een groepje met vrienden, klasgenoten, broertjes of zusjes, je vader, moeder, opa of oma of bijvoorbeeld de buren. Aanmelden kan via deze link. Je ontvangt dan uiterlijk op 20 oktober een mail met daarin je startlocatie, waar je op 21 oktober begint aan een dag vol avontuur en ontdekking! Help je mee om het mysterie te ontrafelen?

Meld je hier aan

FAQ

 • Wat kost het?
  Niets! ‘De tijdreis door Winterswijk’ is helemaal gratis.
   
 • Voor welke leeftijd is het evenement geschikt?
  De activiteiten en raadsels onderweg zijn gericht op kinderen tussen de 8 en 12 jaar. Maar ook als je jonger of ouder bent, is het heel leuk om mee te doen.
   
 • Kun je onderweg ook eten en drinken kopen of moet je iets meenemen?
  Een aantal locaties bevinden zich in het centrum. Hier vind je genoeg leuke restaurants om wat te eten of te drinken, bijvoorbeeld rondom de kerk. Natuurlijk hoef je dit niet te doen; je vkunt ook je eigen lunchpakketje en wat lekkers meenemen om te eten en te drinken.
   
 • Hoe lang ben je ongeveer onderweg?
  Als je bij de zes locaties alle activiteiten en raadsels volbrengt, dan denken we dat je op de fiets een uur of 4 onderweg bent. Neem je pauze tussendoor? Dan misschien wat langer. Ga je met de auto? Dan misschien wat korter! We raden je in elk geval aan om rond 9 uur bij de start te zijn.
   
 • Hoe lang duren de activiteiten?
  De activiteiten duren per locatie ongeveer een half uur.
   
 • Gaan de activiteiten door bij slecht weer?
  Ja. Er wordt rekening gehouden met minder mooi weer, zowel bij de locaties als bij de activiteiten.
   
 • Mogen er ook volwassenen meedoen?
  Natuurlijk! Ook voor hen is het ongetwijfeld een avontuur.
   
 • Ik kom niet uit Winterswijk. Mag ik me ook aanmelden?
  Ja, dat mag. Ook als je niet in Winterswijk woont kun je meedoen aan De tijdreis door Winterswijk.
   
 • Moet je je vooraf opgeven?
  Graag! Dat kan via deze link
   
 • Waar kun je starten?
  Na aanmelding ontvang je uiterlijk één dag van te voren een mail met daarin jouw startlocatie.
   
 • Wie kan ik bereiken in het geval van nood?
  Voor spoedeisende hulp bel je natuurlijk altijd 112. In andere gevallen kun je op zaterdag 21 oktober contact opnemen met Theo Soontiëns via 06-51707168.