Wandelweekend & Marathon

Het weekend van 29 september tot en met 1 oktober staat in Winterswijk in het teken van de Obelink Nationaal Landschapsloop, bestaande uit het Wandelweekend en de Marathon Nationaal Landschap Winterswijk. Een jaarlijks terugkerend sportief evenement, waarbij het vooral draait om plezier! In drie dagen verkennen wandelaars het mooie Nationaal Landschap Winterswijk te voet via prachtige routes door de omgeving. Hardlopers sluiten het weekend af met de marathon, waarbij de nadruk niet zozeer ligt op winnen, maar vooral op genieten.

Wandelweekend - 29 september t/m 1 oktober

Genieten van de rust, de mooie vergezichten, de verrassende routes en het schitterende Nationaal Landschap. Dat is het Wandelweekend Winterswijk! Drie dagen lang verken je de omgeving te voet via beschreven en bepijlde routes, die je zoveel mogelijk over onverharde wegen en paadjes voeren. Wandelaars kunnen kiezen uit afstanden van 10, 15 of 20 kilometer. Onderweg zijn er gezellige pauzeplekken, rustpunten en onverwachte ontmoetingen. 

Inschrijven

Voorinschrijven voor het Wandelweekend kan tot 29 september bij het VVV Inspiratiepunt in Winterswijk. Neem je betaalbewijs mee naar de start, want daar ontvang je de routes. Ook online inschrijven is tot 27 september mogelijk via landschapsloopwinterswijk.nl. Het inschrijfgeld bedraagt € 6,- per persoon per dag. Wandel je drie dagen mee? Dan betaal je € 15,- in totaal. 

Starttijden

Wandel je 10 of 15 kilometer per dag? Dan kun je starten tussen 8.00 en 11.00 uur. Wandelaars die kiezen voor de afstand van 20 kilometer kunnen starten tussen 8.00 en 10.00 uur. Iedere wandeldag begint bij een andere startlocatie.

Marathon - 1 oktober

Hardlopen én genieten van de prachtige omgeving? Tijdens de marathon geniet je van het prachtige Achterhoekse coulisselandschap, fijne rustpunten én veel muziek en vertier onderweg. Bij deze marathon draait het niet om de snelste tijd of om winnen, maar om genieten!

De Marathon Nationaal Landschap Winterswijk heeft een afstand van 42 kilometer en 195 meter. Na elke 5 kilometer is er een verzorgingspost. Onderweg wordt er voor de inwendige mens gezorgd.  

Inschrijven

Voorinschrijven kost € 25,- en kan tot 27 september via landschapsloopwinterswijk.nl. Daarna kun je je voor € 30,- ter plekke nog inschrijven tot 45 minuten voor de start.

Duo- of triomarathon

Samen met iemand anders de uitdaging aangaan? Ook dat kan. Ieder duo of trio start samen en legt ook samen de volledige afstand af, naar behoefte afwisselend lopend en fietsend. 

Overnachten

Wil je optimaal genieten van het gezellige en sportieve Wandelweekend? Blijf dan overnachten in de omgeving. Van kamperen op een rustige natuurcamping of overnachten in een luxe vakantiewoning, tot slapen in een bijzonder hotel of een in een knusse B&B. Er is altijd een fijne accommodatie beschikbaar die past bij jouw wensen. Maar liefst 220 recreatiebedrijven staan voor je klaar en zorgen met liefde voor een ontspannen en zorgeloos verblijf tijdens het Wandelweekend.

Ontdek alle accommodaties

Ontdek Winterswijk

Winterswijk is niet alleen een prachtig decor voor een wandel- of fietsevenement. Ook daarnaast is er van alles te zien, te doen en te beleven! Winterswijk heeft een sfeervol en bruisend winkelcentrum, met op woensdagmorgen en zaterdag de bekende warenmarkt als levendig middelpunt. Er zijn uitstekende accommodaties waar overnachten een genot is, en er is een ruime keuze aan restaurants en cafés. Dankzij de goed gevulde activiteitenkalender hoef je je niet te vervelen. Bezoek de bezienswaardigheden, onderneem een van de vele activiteiten of ontdek kunst en cultuur. Winterswijk is puur genieten, voor iedereen!