Winterswijk aan het water

Op mooie zomerdagen is het hier écht genieten. Prachtige plekjes aan het water nodigen je uit om een verfrissende duik te nemen. Dus...slippers aan, handdoek mee en op naar het water! Of je nu zin hebt in een luie stranddag of juist in actieve waterpret, de mogelijkheden zijn eindeloos. We vertellen je graag waar je in Winterswijk optimaal kunt genieten aan het water.

In Winterswijk zijn er diverse plekken waar je heerlijk kunt genieten aan de waterkant. Lekker zwemmen met de kids in het karakteristieke Strandbad, luieren op de fijne zandstranden van recreatieplasen 't Hilgelo en de Slingeplas, spetteren in de fontein in het Vrijheidspark of bootje varen over rivier de Boven-Slinge. Er is volop waterpret te beleven voor jong en oud. 

Zwemmen in Winterswijk

Verlang je ook zo naar een verfrissende duik? Dan hoef je alleen nog maar te kiezen waar je gaat springen. In Winterswijk is er namelijk volop keuze! Op zomerse dagen is het heerlijk toeven bij het openluchtzwembad, bij de diverse recreatieplassen of aan de rivier. Als het minder warm is, geniet je van waterpret in het binnenzwembad. Campinggasten en dagbezoekers kunnen ook terecht bij de diverse campings en vakantieparken, die beschikken over prachtige zwemfaciliteiten.

Binnenbaden

Gezellig zwemmen met het hele gezin? Of heerlijk een paar baantjes trekken na een lange werkdag? Bij zwembad Jaspers ben je van harte welkom. Er is een groot wedstrijdbad van 25 bij 15 meter, een ondiep recreatiebad met een wildwaterkreek en een bruisplateau, een peuterbad met speeltoestellen, een grote glijbaan, een ruime whirlpool en een Turks stoombad. Je kunt er ook terecht voor zwemfeestjes, discozwemmen, aquasports en zwemlessen.

Daarnaast zijn er diverse recreatiebedrijven die beschikken over mooie zwembaden. Daar kun je gebruik van maken als je er op vakantie bent, maar dagbezoekers zijn ook van harte welkom.

Buitenbaden

Zwemmen in de open lucht? Een van de allermooiste openluchtbaden van Nederland vind je in Winterswijk. Het karakteristieke Strandbad stamt uit de jaren 30 van de vorige eeuw en is in 2010 met veel zorg en aandacht gerestaureerd. Dit prachtige, authentieke natuurbad is een echte parel in de Achterhoek. Hier kun je heerlijk zonnen, zwemmen en relaxen. Bij het paviljoen kun je terecht voor hapjes en drankjes. Er zijn mooie waterspeeltoestellen, duikplanken en sanitaire voorzieningen. Vanaf het strand heb je als ouder goed zicht over de kinderen in het water, maar er is ook toezicht aanwezig. Kortom; een heerlijke plek om te onstspannen in de zomer.

Recreatieplassen

Bij recreatieplas 't Hilgelo geniet je volop van de heerlijke zomerse dagen. Het recreatiegebied is erg ruim opgezet en er is van alles te beleven. Er worden diverse activiteiten op het water aangeboden, zoals waterfietsen, suppen en kanoën. Ook de speeltuin en de beachclub brengen veel vertier. Recreatiegebeied 't Hilgelo ligt aan diverse fiets-, wandel- en MTB-routes. Een prachtige plek om even op adem te komen. 't Hilgelo is 365 dagen per jaar gratis toegangelijk voor bezoekers. Er is voldoende parkeergelegenheid (betaald parkeren) en ook voor fietsers zijn er voldoende stallingen.
Een stukje verderop in het nabijgelegen Bredevoort, op loopafstand van vakantiepark De Twee Bruggen, vind je recreatiegebied De Slingeplas. Ook hier kun je het hele jaar door terecht voor plezier in, aan en op het water.