Camping Sevink Molen

Camping Sevink Molen

Camping Sevink Molen is een echte familiecamping, en ligt direct aan de recreatieplas Het Hilgelo in recreatiepark Sevink Molen. Bovendien bent u vanaf de camping zo in Winterswijk, en ook een dagtochtje naar Duitsland is goed te doen.

Op deze groene camping zal het u aan niets ontbreken, en zult u volop van uw vakantie kunnen genieten. D…

Lees verder

Camping Sevink Molen is een echte familiecamping, en ligt direct aan de recreatieplas Het Hilgelo in recreatiepark Sevink Molen. Bovendien bent u vanaf de camping zo in Winterswijk, en ook een dagtochtje naar Duitsland is goed te doen.

Op deze groene camping zal het u aan niets ontbreken, en zult u volop van uw vakantie kunnen genieten. De kinderen kunnen zich prima vermaken bij het water, in de leuke speeltuin, op de luchtkussens, op het voetbalveld of in de zandbak. Bovendien zijn er voor de kinderen skelters om heerlijk op rond te racen. Voor de kleintjes is er een dierenweide met kippen, hangbuikzwijnen, geiten, schapen en een pony. Deze dieren hebben een hoge aaibaarheidsfactor! Is het minder weer, geen nood. In het speelparadijs het Sevink Avonturenpark kunnen kinderen zich prima vermaken. Na een avontuurlijke dag kan er heerlijk worden gegeten in de pannenkoekenmolen of in het grillrestaurant. Wilt u van een heerlijk ijsje of een snack genieten, schuif dan aan op het terras van het Strandpaviljoen. U kunt hier tevens een kano of een waterfiets huren. 

Safaritenten op Camping Sevink Molen

Er zijn 4 compleet ingerichte safari tenten te huur op onze camping. Twee hiervan zijn geschikt voor 4 tot 5 persoons en twee tenten voor 6 tot 7 personen. 

Recreatiegebied Het Hilgelo

Onze camping ligt direct aan de over van het prachtige recreatiegebied Het Hilgelo. Het terrein bevindt zich in het gebied Nationaal Landschap Winterswijk, dat in totaal 22000 ha groot is. Het Hilgelo zelf biedt 72 ha aan natuurschoon, waarvan ruim de helft uit water bestaat. De grote recreatieplas is ontstaan door zandwinning, en is geschikt om te zwemmen, roeien en surfen. Verder kunt u hier een waterfiets huren of duiken. Daarnaast zullen ook ruiters en vissers in dit gebied ruimschoots aan hun trekken komen. Voor elk wat wils dus. 

Fantastische en veelzijdige omgeving

Midden in het recreatiepark Sevink Molen vindt u het rijksmonument de Sevinkmolen. Deze korenmolen, die in 1866 werd gebouwd, ligt in een schitterend coulisselandschap. U kunt deze mooie omgeving prima per fiets verkennen, er zijn fietspaden en fietsknooppunten genoeg. U kunt ook voor een officiële fietsroute kiezen zoals de Kastelenfietsroute of de Poëzie- en Prozaroute rondom Winterswijk. Verder kunt u in de buurt heerlijk wandelen door bossen en lanen, langs karakteristieke boerderijen en houtwallen. Opvallend is het reliëf in het landschap, dat wordt gecreëerd door essen en meanderende beken in smalle dalen. Bijzonder is de Steengroeve nabij buurtschap Ratum. Hier liggen de afzettingen uit het Tertiair letterlijk aan de oppervlakte. Bezoek ook zeker de gezellige plaatsen Winterswijk en Lichtenvoorde en het vestingstadje Bredevoort.

Lees minder

Locatie

Neem alvast een kijkje