Fietsen in Winterswijk

De Achterhoek is een waar paradijs voor fietsliefhebbers. De regio staat bekend om haar prachtige natuur en de veelzijdige fietsroutes, zeker ook in en om Winterswijk. De omgeving verrast je keer op keer en deze prachtige streek blijft je verbazen. Een gevarieerd coulisselandschap van ruim 22.000 hectare natuurschoon ligt aan je voeten. Ontdek de mooiste plekjes van het Nationaal Landschap Winterswijk per fiets en geniet van de rust en de ruimte in deze fenomenale omgeving.

Beste kleine fietsstad van 2020

Winterswijk is door de Fietsersbond uitgeroepen tot de 'Beste kleine fietsstad van 2020'. En daar zijn we trots op! Via de fietspaden langs groene weilanden, over verlaten landweggetjes, langs schilderachtige Scholtenboerderijen en kronkelige beekjes, ontdek je de mooiste plekjes van Winterswijk per fiets. Dat is grenzeloos genieten. Letterlijk en figuurlijk, want er zijn verschillende fietsroutes die de Duitse grens over gaan.

Rustpunten

Onderweg kom je vele rustpunten tegen waar je even op adem kunt komen en kunt genieten van de heerlijkste producten uit de streek. Sfeervolle wijngaarden, gezellige theetuinen en fijne boerderijterrassen met kleine landwinkels vind je her en der in de buurtschappen van Winterswijk. Bovendien zijn er diverse Toeristische Overstap Punten in de omgeving, die een ideaal startpunt zijn voor een heerlijke fietstocht door het prachtige Nationaal Landschap Winterswijk.

Rustpunten Toeristische Overstap Punten

Fietsroutes

Dankzij het uitgebreide fietsknooppuntennetwerk stel je zelf eenvoudig je ideale fietsroutes samen. Ook zijn er diverse bewegwijzerde fietsroutes uitgestippeld, die langs de mooiste plekken en bezienswaardigheden van Winterswijk voeren. Daarnaast vinden er regelmatig leuke fietsevenementen plaats.

Wil je het prachtige buitengebied van Winterswijk verkennen én onderweg genieten van bijzondere horecagelegenheden in het buitengebied, waar je kunt proeven van de heerlijkste lekkernijen uit de streek? Download dan hier de gratis Terrassentocht fietsroute.

Wil je inspiratie opdoen? Breng dan eens een bezoek aan het VVV Inspiratiepunt in Winterswijk. De enthousiaste medewerkers vertellen je graag over de verschillende routemogelijkheden en helpen je met veel plezier op weg.

Bekijk alle fietstochten Bekijk alle fietsevenementen Download Terrassentocht

Goed om te weten

Rustpunten op de kaart