Volksfeest 2023

Winterswijk maakt zich op voor een fantastische volgende editie van het Volksfeest. Van 24 tot en met 27 augustus staat onze mooie gemeente weer in het teken van het bloemencorso, de kermis, de kinderspelen, muziek en vooral veel gezelligheid!

Ook dit jaar kijken we uit naar een mooi feest, dat traditioneel in het laatste weekend van augustus gevierd wordt. Wat kunnen inwoners en bezoekers van Winterswijk verwachten in dit feestelijke weekend?

Bloemencorso - 25 en 26 augustus vanaf 10.00 uur

Miljoenen dahlia's sieren de tientallen kleine en grote corsowagens, die in optocht door de Winterswijkse straten zullen rijden. Samen met de paarden, de muziek van lokale muziekverenigingen, gastorkesten en de talenten van de vele majorettes zorgen ze voor een indrukwekkend schouwspel.

Programma Vrijdag 25 augustus

09.00 uur - Klokluiden
09.00 uur - Vaandels afhalen bij de President van de Vereeniging Volksfeest Hans Smit, Eelinkes 51, muzikaal omlijst door K.W.O.V.
10.00 uur - Bloemencorso; route en plattegrond via www.volksfeest.nl

Programma Zaterdag 26 augustus

09.00 uur - Vaandels afhalen bij de President van de Vereeniging Volksfeest Hans Smit, Eelinkes 51, muzikaal omlijst door Excelsior
10.00 uur - Bloemencorso; route en plattegrond via www.volksfeest.nl

Kinderspelen en Kinderplein - 25 en 26 augustus vanaf 14.00 uur

Ook voor de Winterswijkse kinderen is het feest! Zij kunnen op de Wheme meedoen aan het brandweerspel, skelterraces, vogelschieten, prijsknippen, voetbaldarts, het waterdraagspel, stepraces, klimwandklimmen, bungee run, het knikkerspel en de wedloop met hindernissen. Na afloop van de kinderspelen is er vanaf 15.30 uur een Kinderdisco in de tent op de Wheme. Deelname aan de kinderspelen is gratis en de kids ontvangen altijd een prijsje. Opgeven kan tot woensdag 23 augustus 12.00 uur via www.volksfeest.nl. Voor sommige spellen is opgave ter plaatse ook mogelijk. 

Feesttenten Noord- en Zuidzijde Markt - 24 t/m 27 augustus

Op donderdag wordt er om 20.00 uur afgetrapt met een muzikale rondgang door K.W.O.V. Vanaf 20.30 begint het Corso in Concert met muziekvereniging Excelsior en verschillende acts in de tent aan de Zuidzijde.

Op vrijdag begint het feest met het afhalen van de vaandels, waarna de muziekkorpsen na het corso rond 11.15 uur zullen afmelden in de tent. Aansluitend zijn er optreden van bands. Om 19.30 start de prijsuitreiking van het Bloemencorso. Daarna barst het feest los in de tent aan de Zuidzijde van de Markt.

Op zaterdag volgt een vergelijkbaar dagprogramma. Om 18.30 uur klinkt het startschot voor het Uit Het Tentdakfeest in de tent aan de Zuidzijde van de Markt. Rond een uur of 21.00 begint het Groot Apres Dahlia Feest. 

Kermis en Vogelschieten - 24 t/m 27 augustus

Van 24 tot en met 27 augustus wordt het Vrijheidspark omgetoverd tot kermisterrein, gevuld met gave attracties en horeca. Je tref er onder andere de Booster Maxx, het Glazen Doolhof, de Botsauto's, de Bank, , de Mega Polyp, de Break Dance, het Spookhuis, een Trampoline, Draaimolen, de Rupsbaan en een kinderachtbaan. Op donderdag ben je daar van harte welkom van 16.00 tot 00.00 uur. Op vrijdag en zaterdag van 10.00 tot 01.00 uur en op zondag van 13.00 tot 20.00 uur.

Inschrijven voor het vogelschieten kan van 7 t/m 21 augustus bij restaurant De Zwaan. Op vrijdag 25 augustus gaan de regerende Koningen en Koninginnen van de buurtschappen vanaf 13.30 uur de strijd aan om de titel 'Oehoe de Elfde - Keizer(in) van Winterswijk'. Op zaterdag 26 augustus start het vogelschieten vanaf 12.30 uur tot er een neiwue winnaar bekend is. Vanaf 15.00 uur begint het reguliere vogelschieten.

Frühshoppen - 27 augustus vanaf 12.30 uur

Rond het middaguur wordt de laatste Volksfeestdag traditioneel ingeluid met het gezellige Frühshoppen in de tent aan de Zuidzijde van de Markt. Het Frühshoppen wordt muzikaal begeleid door de Borchländer Musikanten uit Borculo. Vanaf 14.45 uur geniet je van Wir Sind Spitze en vanaf 17.15 uur zal Wolter Kroes het Volksfeest afsluiten.  

Kortom; het Volksfeest belooft weer een prachtig feest te worden in Winterswijk! Voor de laatste en de meest actuele informatie rondom het Volksfeest, raden we je aan om de website www.volksfeest.nl in de gaten te houden. Ook in de Volksfeest App voor iOS of Android vind je een uitgebreid programma. Vereeniging Volksfeest collecteert jaarlijks voor de organisatie van de kinderspelen en het bloemencorso. Heb je de collectant gemist en wil je toch graag doneren? Dat kan hier.

We wensen iedereen een fantastisch Volksfeestweekend toe!