Midzomer Mondriaan Podcast

Voor het Midzomer Mondriaan Festival heeft de Winterswijkse Kim Scholten een 4-delige podcastserie gemaakt over vrijheid. In elke aflevering gaat Kim in gesprek met een andere gast, met elk een eigen achtergrond en verhaal. Samen zoeken ze uit wat vrijheid voor hen betekent. 

Aflevering 1 | Mirjam - "Ik vind dat vrijheid in deze tijd behoorlijk onder druk staat"

Haar ouders moesten ooit onderduiken voor de Jodenvervolging in Europa. Nu ziet Mirjam het als haar missie om het verhaal levend te houden, in de overtuiging dat de geschienis zich anders nog wel eens zou kunnen herhalen.

Luister met Spotify

Aflevering 2 | Beer - "Mijn coming-out is eigenlijk altijd een heel saai verhaal"

Beer valt op jongens, maar dit heeft in zijn omgeving nooit voor problemen gezorgd. Juist daarom zet hij zich actief in voor de LHBTIQ+ gemeenschap.

Luister met Spotify

Aflevering 3 | Nadiia - "The longer we stayed, the more fear and danger came upon us. We saw the rockets and felt the bombing"

Nadiia heeft in 2022 alles achter zich gelaten en samen met haar gezin gekozen voor veiligheid en vrijheid. Sindsdien woont ze in het opvangcentrum bij de Vredenshof.

Luister met Spotify

Aflevering 4 | Thessa - "Ik heb ook een vraag voor jou: hoe weet jij dat jij jezelf identificeert als vrouw?"

Thessa identificeert zichzelf als non-binair. Met zowel diens bedrijf als in diens vrijetijd zet Thessa zich in om diversiteit in organisaties te verbeteren.

Luister met Spotify

* Deze podcastserie is gemaakt door Kim Scholten en is onderdeel van het Midzomer Mondriaan Festival, georganiseerd door de stichting Ondernemen Met Cultuur.