Winkelen in Winterswijk

Winkelen in Winterswijk 

Nu de maatregelen tegen bestrijding van Corona zijn versoepeld, hebben de ondernemers in Winterswijk voorbereidingen getroffen om bezoekers veilig te kunnen ontvangen.

Winkeliers, horecaeigenaren, recreatieondernemers en de marktkooplieden in Winterswijk hebben diverse voorzorgsmaatregelen genomen zodat zij hun gasten weer met open armen kunnen ontvangen. De belangrijkste boodschap is: houd 1,5 meter afstand, vermijd drukte en volg de aanwijzingen van het personeel op. De populaire weekmarkt op woensdag en zaterdag zijn extra ruim opgezet. De markering op de grond geeft de looprichting aan en wijst je op de 1,5 meter afstand maatregel. De bekende zaterdagmarkt is in het centrum maar op een andere locatie zodat het plein rondom de Jacobskerk volledig ingericht kan worden met terrassen.  

In de winkelstraten word je verzocht om zoveel mogelijk rechts te houden. De duidelijke voetstappen op de grond helpen bezoekers hieraan herinneren. De markt, winkels, cafés en restaurants zijn open en samen maken we er een fantastische zomer van! 

 

 

Gezellig shoppen

Lekker struinen door gezellige straten en nergens betaald parkeren!

Een winkelaanbod dat is afgestemd op een bezoekersaantal dat het inwoneraantal ver overstijgt. De belangrijkste reden hiervoor is dat Winterswijk enorm populair is in de Euregio. En terecht! Bruisende winkelstraten met als centraal punt de sfeervolle markt. Landelijke ketens afgewisseld met hippe en chique lokale winkels. Van Obelink, één van de grootste leveranciers van kampeerartikelen in Europa, tot kleine boetiekjes en winkeltjes op de hoek. Ook vind je er toonaangevende mode- en schoenzaken, leuke boekhandelaren en kook- en servieswinkels. Dit gevarieerde aanbod zorgt voor voldoende ingrediënten voor een heerlijke dag winkelen.

Alle winkels & horeca

Even kijken welke gezellige winkels, boetiekjes en speciaalzaken er zijn in Winterswijk? Een hapje eten in één van de vele horecagelegenheden mag niet ontbreken. Een kop koffie heb je sowieso al terugverdiend, doordat je geen parkeergeld betaalt!

Ga naar het overzicht

Winterswijk is voor mij een veelzijdig dorp met warme uitstraling, dorpse gemoedelijkheid en stadse faciliteiten.

Myrthe Sikkink, eigenaresse lunchcafé Bijzonder Gewoon