Volksfeest 2022

Winterswijk maakt zich op voor een fantastische volgende editie van het Volksfeest. Van 25 tot en met 28 augustus staat onze mooie gemeente weer in het teken van het bloemencorso, de kermis, de kinderspelen, muziek en vooral veel gezelligheid!

Eerder dit jaar ontving Vereeniging Volksfeest de 100% Winterswijk Trofee 2021 uit handen van burgemeester Joris Bengevoord en juryvoorzitter Marlies Joldersma. Traditiegetrouw werken er ieder jaar weer veel lokale vrijwilligers aan de bouw van de vele corsowagens. Dat doen ze met ontzettend veel passie en energie, met steeds weer een prachtig eindresultaat. "De corsocultuur is een blijk van saamhorigheid in Winterswijk, en dat al meer dan een eeuw", aldus de jury. Sinds september 2021 is het bloemencorso in Winterswijk door Unesco aangemerkt als belangrijk immaterieel cultureel erfgoed. Een eervolle internationale erkenning en een mijlpaal voor alle corsobouwers in Winterswijk.

Ook dit jaar kijken we uit naar een mooi feest, dat van 25 tot en met 28 augustus gevierd zal worden. Wat kunnen inwoners en bezoekers van Winterswijk verwachten in dit feestelijke laatste weekend van augustus?

Bloemencorso | 26 en 27 augustus vanaf 10.00 uur

Miljoenen dahlia's sieren de tientallen kleine en grote corsowagens, die in optocht door de Winterswijkse straten zullen rijden. Samen met de paarden, de muziek van lokale muziekverenigingen, gastorkesten en de talenten van de vele majorettes zorgen ze voor een indrukwekkend schouwspel.

Kinderspelen en Kinderplein | 26 en 27 augustus vanaf 14.00 uur

Ook voor de Winterswijkse kinderen is het feest! Zij kunnen op de Wheme meedoen aan het brandweerspel, skelterraces, volgelschieten, voetbaldarts, het waterdraagspel, stepraces, klimwandklimmen, het knikkerspel en de wedloop met hindernissen. Na afloop van de kinderspelen is er een Kinderbal in de tent op de Wheme. Deelname aan de kinderspelen is gratis en de kids ontvangen altijd een prijsje. Opgeven kan via www.volksfeest.nl.

Feesttenten Noord- en Zuidzijde Markt | 25 t/m 28 augustus

Op donderdag wordt er afgetrapt met een muzikale rondgang door muziekvereniging Excelsior. Vanaf 20.30 begint het Corso in Concert met de K.W.O.V. en verschillende acts in de tent aan de Zuidzijde.
Op vrijdag begint het feest met het afhalen van de vaandels, waarna de muziekkorpsen na het corso rond 11.15 uur zullen afmelden in de tent. Aansluitend zijn er optreden van bands als Hike en Buurman & Buurman. Om 18.00 start het Uit Het Tentdakfeest in de tent aan de Zuidzijde van de Markt met muziek van Lead en vanaf 19.30 uur begint daar het Groot Corsofeest. In de tent aan de Noordzijde geniet je de hele middag en avond van muziek van X-Orchestra, DJ Jeronimo, Zanger Ernest, The Nightflight en LADY BEE.
Op zaterdag volgt een vergelijkbaar programma met muziek van Jackfire en zal vanaf 21.00 uur het Groot Aprés Dahlia Feest met NOAH van start gaan in de tent aan de Zuidzijde. Aan de andere kant van de Markt is er vanaf 13.00 uur tot 00.30 uur muziek van Smoorverliefd, Nicky & Simone, Jazzalike, Royal Beat en Partysquad.

Kermis en Vogelschieten | 25 t/m 28 augustus

Van 25 tot en met 28 augustus wordt het Vrijheidspark omgetoverd tot kermisterrein, gevuld met gave attracties en horeca. Je tref er onder andere de Booster XXL, de zweefmolen, een nieuw Lunapark, de botsauto's, de Break Dance, het spookhuis, het reuzenrad, een trampoline, draaimolen en een kinderachtbaan. Op donderdag ben je daar van harte welkom van 16.00 tot 00.00 uur. Op vrijdag en zaterdag van 10.00 tot 01.00 uur en op zondag van 13.00 tot 20.00 uur.

Inschrijven voor het vogelschieten kan van 8 t/m 22 augustus bij restaurant De Zwaan. Op 26 augustus begint het Keizerschieten om te titel 'Oehoe de tiende, keizer(in) van Winterswijk' om 15.00 uur en op 27 augustus start het vogelschieten vanaf 12.30 uur.

Frühshoppen | 28 augustus vanaf 13.00 uur

Rond het middaguur wordt de laatste Volksfeestdag traditioneel ingeluid met het gezellige Frühshoppen in de tent aan de Zuidzijde van de Markt. Aan de andere kant van de kerk barst tegelijkertijd de Flügel Aprés Ski Party los met Django Wagner, De Sfeermakers en Roel Staarink.

Kortom; het Volksfeest belooft weer een prachtig feest te worden in Winterswijk! Voor de laatste en de meest actuele informatie rondom het Volksfeest, raden we je aan om de website www.volksfeest.nl in de gaten te houden. Ook in de Volksfeest App voor iOS of Android vind je een uitgebreid programma. Vereeniging Volksfeest collecteert jaarlijks voor de organisatie van de kinderspelen en het bloemencorso. Heb je de collectant gemist en wil je toch graag doneren? Dat kan hier.

We wensen iedereen een fantastisch Volksfeestweekend toe!