Midzomer Mondriaan 2023

Ook deze zomer kunnen bezoekers van Winterswijk weer rekenen op een goedgevulde evenementenkalender. In juni geniet je van Midzomer Mondriaan, een gratis toegankelijk cultureel festival boordevol muzikaal spektakel, activiteiten, tentoonstellingen, optredens, voorstellingen, pop-up events, een culturele markt en nog veel meer! En dat allemaal op onverwachte locaties in het Winterswijkse centrum.

Vrijdagavond 16 juni
Zes Winterswijkse muziekverenigingen verzorgen samen met het Achterhoeks Jeugd Fanfareorkest en het Oost Gelders Jeugd Orkest een muzikaal spektakel aan de voet van de Jacobskerk op het marktplein. Een unieke muzikale samenwerking van talloze muzikanten! Aansluitend verzorgen de verenigingen afzonderlijk enkele mini concerten.

Zaterdag 17 juni
In de middag en de avond zullen bijzondere combinaties van artiesten, muzikanten, DJ’s en beiaardiers verrassende optredens geven vanaf de toren van de Jacobskerk en een mobiel carillon. 

Zaterdag 24 juni
Bezoek de gezellige culturele markt met pup-up musea, muziek, kunst, erfgoed, tentoonstellingen en meer. Overal tref je verrassende optredens op onverwachte locaties, verspreid door het centrum van Winterswijk. Muziek, theater, spoken word, stad-up comedy, poëzie en nog veel meer! In de avond strijden jonge muzikale talenten op de Markt om de Winterswijkse Popprijs.

Zondag 25 juni
Er is een gezellige Midzomer Markt in de Meddosestraat, met leuke kraampjes en activiteiten voor jong en oud. Ook vind je diverse acts van straatmuzikanten uit de hele Achterhoek en uit Duitsland, verspreid door het winkelcentrum.

 
Deze informatie is verstrekt door de stichting Ondernemen met Cultuur en is onder voorbehoud van wijzigingen.