Kunst, erfgoed en natuur komen samen in KunstOer 2022

KunstOer is een driedaags evenement in Winterswijk waar erfgoed, kunst en de natuur prachtig samenkomen. Dit jaar is KunstOer op 4, 5 en 6 en juni. Er zijn diverse bijzondere erfgoedlocaties te bezoeken waar kunstenaars hun werk tentoonstellen.

Drie dagen lang exposeren elf professionele kunstenaars op zeven mooie erfgoedlocaties in en rondom Winterswijk. Beeldende kunst, erfgoed en natuur komen samen tijdens deze unieke meerdaagse kunstmanifestatie met exposities van diverse kunstvormen. KunstOer 2022 betekent drie dagen lang bijzondere erfgoedlocaties in Winterswijk en het buitengebied bezoeken waar professionele kunstenaars hun werk tentoonstellen.

Door kunst te combineren met cultureel erfgoed worden deelnemers uitgenodigd op een andere manier naar bekende en vertrouwde elementen te kijken. Kunst roept emotie op; vervreemding, nostalgie, herkenning. Hierdoor wordt het cultureel erfgoed op een andere manier belicht en de waarde ervan versterkt. Maak kennis met zowel de kunst als het cultureel erfgoed van Winterswijk, door een kunstroute die zowel met de auto, op de fiets als lopend kan worden afgelegd. Deelnemers wordt de mogelijkheid geboden de gehele route te volgen, maar ook is het mogelijk en zinvol een enkele locatie te bezoeken.

Kaarten

Toegangskaarten voor KunstOer 2022 zijn voor € 5,- te koop bij het VVV Inspiratiepuntboekhandel Kramer en Holders Trends & Gifts. Kaarten zijn ook per e-mail te bestellen via communicatie@kunstoer.nl. Bij de toegangskaarten ontvangt u een kunstboekje met uitgebreide informatie over de locaties, de kunstenaars en hun werk en over muziekuitvoeringen.

Locaties

Erve Brookert | De Slingeweg 11, 7115 AG Winterswijk
De Theekoepel | Meekertweg 4, 7102 GE Winterswijk
Molen Bataaf | Bataafseweg 20a, 7101 PA Winterswijk
Boerderij De Tuunte | Balkenschotweg 1, 7104 BW Winterswijk-Meddo
De Wereld van Wenters | Meddosestraat 40, 7101 CW Winterswijk
Kuenenhuis | Wooldseweg 127, 7108 AA Winterswijk-Woold
Oude Raadhuis VVV Inspiratiepunt | Mevr. Kuipers-Rietbergplein 1, 7101 DD Winterswijk

Workshop

28 mei en 4 juni: KunstOer verzorgt deze editie een unieke twee daagse workshop waarbij technieken met keramiek en vilt worden gecombineerd. Atelier Vuurwater van de kunstenaars Els Bottema en Miriam Verbeek begeleidt een workshop waarin je met beide materialen werkt en er op een bijzondere manier een combinatie mee gaat vormen. De kommen die u de eerste dag maakt, worden zaterdag 4 juni buiten raku gestookt en tot slot voorzien van de mooie gekleurde vilten kommen, die dan ook gemaakt worden. Ervaring is niet nodig, er wordt gewerkt met mallen.

Meer informatie vindt u op www.kunstoer.nl