Tips voor een fijne zomer in Winterswijk

In Winterswijk is van alles te doen en te beleven!

Bioscoop, theater, ontspan aan het water, musea, Nationaal Landschap, escaperooms, kartbaan, leuke speeltuinen en groot winkelcentrum waar je heerlijk kunt shoppen!

Kom naar Winterswijk! 

We hebben alvast een aantal leuke tips op een rijtje gezet:

Ontdek Winterswijk vanaf het VVV Inspiratiepunt

In het centrum van Winterswijk vind je in het Oude Raadhuis het vernieuwde VVV Inspiratiepunt. Hier maak je op een interactieve manier kennis met Winterswijk. De enthousiaste vrijwilligers helpen en adviseren je graag om je verblijf zo aangenaam mogelijk te maken. Zij hebben goede tips over mooie fiets- en wandelroutes. Vanuit hier kun je ook met een gids op pad voor rondleidingen door het unieke historische centrum van Winterswijk.

Meer over de VVV

Geniet van het pure leven in het Nationaal Landschap Winterswijk

In het buitengebied van Winterswijk geniet je optimaal van het pure leven. Met de VVV fiets- en wandelroutes kom je langs alle unieke plekken.

Bezoek mooie tuinen en onderga de rust en ruimte van het coulisselandschap.

 

Bezoek tip Rosenhaege Living Gardens

Meer over Rosenhaege

Waterpret

Winterswijk is bij uitstek een heerlijke plek om verkoeling bij het water op te zoeken. Ga lekker zwemmen, bouw kastelen op het strand en geniet van de culinaire versnaperingen bij diverse horecagelegenheden die je aan het water vindt. Hieronder de tips voor 100% waterpret voor jong en oud.

Proef en beleef het unieke karakter van Winterswijk

In Winterswijk weten ze precies hoe ze de lekkerste dranken uit de Achterhoek moeten maken. Plan een rondleiding op de wijngaarden en sluit deze unieke beleving af met een wijnproeverij. Hou je ook van de smaak van bier? Midden in Winterswijk vind je de bierbeleving van bierbrouwerij Wentersch. Neem een kijkje achter de schermen hoe de smakelijke speciaalbieren worden gebrouwen.

TIP: 19 & 20 September zijn de Opendagen Nederlandse Wijngaarden

Op Safari Wild Kiek’n

Ga op avontuur door het Nationaal Landschap Winterswijk in een elektrische buggy. Wanneer het in de vroege avond begint te schemeren vertrek je samen met de gids om op wildsafari te gaan. Tijdens de 2 tot 3 uur durende excursie leer je van alles over het wild dat in het gebied leeft. Neem contact op met VVV Winterswijk over de mogelijkheden.

Excursie tip: Ga Wild Kiek'n

Meer over Wild Kiek'n

Dagje uit met het gezin

Je hoeft niet ver weg te gaan voor een fijn dagje uit met het gezin. Aan de rand van Winterswijk, aan het recreatiegebied ’t Hilgelo zit Avonturenpark Sevink Molen waar de kinderen binnen en buiten kunnen spelen. Bezoek direct het Rijksmonument Sevink Mölle en proef daarna de heerlijke pannenkoeken van het net vers gemaalde meel. Zoeken jullie meer competitie? Ga dan bowlen bij het Reuselink of race als Max Verstappen bij Kartbaan Winterswijk.

Leuke tip: Pak een familiefilm in de middag en sluit All Inclusive af bij Wok Wamelink.

Winkelcentrum Winterswijk

  Naast de bekende landelijke winkelketens als H&M, Miss Etam, C&A, KiK, heeft het winkelcentrum van Winterswijk ruim 200 verschillende winkels en horecagelegenheden. Hippe en luxe lokale winkels, bijzondere boetiekjes en winkeltjes op de hoek.

  De liefhebber kan hier naar hartenlust shoppen en na afloop heerlijk ontspant op de ruime terrassen rondom de Jacobskerk en gezellige straatjes.

  Op woensdagochtend en zaterdag de hele dag is de warenmarkt in het centrum van Winterswijk. De markt staat bekend als de gezelligste in de regio!

  Shoppen in Winterswijk

  Tip voor de koopjesjagers

  20, 21 en 22 augustus Restantenmarkt in het centrum.

   

  Meer over shoppen

  Wandelweekend en Marathon

  Winterswijk heeft dit jaar de titel Wandelgemeente 2020 gekregen, een titel waar we trots op zijn. Het eerste weekend van oktober kan je 3 dagen lang, met keuze uit 3 afstanden, wandelen in de prachtige omgeving van Winterswijk. Houd je meer van het hardlopen dan kan je deelnemen op 4 oktober bij de 7e editie van de Marathon Nationaal Landschap Winterswijk. Hoogtepunten tijdens dit weekend zijn o.a. de route langs de Steengroeve, beeklandschap de Bekkendelle en de verschillende buurtschappen.