Lokaal Kabaal
Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Lokaal Kabaal Winterswijk

14 juli is de dag dat er uit menig Winterswijkse achtertuin een hoop muzikaal geluid te horen zal zijn. Dan vindt namelijk de eerste editie van Lokaal Kabaal plaats. Het tuinenfestival waarbij Winterwijkse tuinen worden omgetoverd tot intieme podia waar lokaal talent zijn/haar podiumkunsten toont met de voeten in het gras.

Doorgewinterde artiesten, maar ook bandjes die hun debuut maken spelen op Lokaal Kabaal. Va…

Lees verder

14 juli is de dag dat er uit menig Winterswijkse achtertuin een hoop muzikaal geluid te horen zal zijn. Dan vindt namelijk de eerste editie van Lokaal Kabaal plaats. Het tuinenfestival waarbij Winterwijkse tuinen worden omgetoverd tot intieme podia waar lokaal talent zijn/haar podiumkunsten toont met de voeten in het gras.

Doorgewinterde artiesten, maar ook bandjes die hun debuut maken spelen op Lokaal Kabaal. Van Rock tot Jazz en van Pop tot Poëzie, het programma is divers. Van een spectaculaire dance act tot aan intieme one-man shows. Liefhebbers van muziek, theater en poëzie komen allemaal aan hun trekken tijdens deze eerste editie van Lokaal Kabaal. Zo divers als de acts, zo verschillend zijn ook de tuinen waar de optredens plaats vinden. De meeste bevinden zich in het centrum van Winterswijk, een enkele tuin net buiten de bebouwde kom. Een mooie gelegenheid om als inwoner van Winterswijk eens echt kennis te maken met je buren. Maar ook voor bezoekers van buiten Winterswijk is het een mooie gelegenheid om kennis te maken met de gastvrijheid en het ‘naoberschap’ dat hier hoog in het vaandel staat.

Together On Stage
Het idee van het tuinenfestival komt van Jeffrey Sletering, één van de initiatiefnemers van Together On Stage. Together On Stage is de werkgroep die achter de organisatie van het festival zit. Together On Stage organiseerde de afgelopen jaren regelmatig jamsessies en verschillende evenementen waar (beginnende) muzikanten een podium geboden werd. Het idee van het tuinenfestival is geïnspireerd op het succesvolle concept ‘Struinen in de Tuinen’ in Amersfoort of ‘Cultuur bij de Buur’ in Arnhem. Together On Stage maakt zich sinds 2017 hard voor meer muziek in Winterswijk, daar hoort uiteraard ook een festival bij!

Programma Lokaal Kabaal
Het programma van Lokaal Kabaal duurt van 13.00 uur tot 18.00 uur. Elke act treedt drie keer over een half uur op. Zo heeft de bezoeker alle gelegenheid om meerdere acts te zien. Wanneer welke acts en op welke locatie spelen is op de website www.lokaalkabaalwinterswijk.nl te zien evenals op de facebookpagina facebook.com/toswinterswijk. Daarnaast is er een gratis programmafolder verkrijgbaar bij Cultuurcentrum Boogiewoogie, Theater de Storm, VVV Winterswijk en op 14 juli bij alle deelnemende locaties.

Feestelijke opening en afsluiting in Theater De Storm
Het festival wordt om 12.00 uur in Theater De Storm officieel geopend door burgemeester Joris Bengevoord. Geïnteresseerden zijn van harte welkom dit moment bij te wonen. Na het officiële programma wordt om 12.45 uur het startsein gegeven om de tuinen met de acts te bezoeken. Om 13.00 uur beginnen de eerste acts te spelen en om 17.30 uur vinden de laatste optredens plaats. Vanaf 18.00 uur is er een afsluiting met een muzikaal programma om deze eerste editie gezamenlijk feestelijk af te sluiten.

Lees minder

Locatie

Neem alvast een kijkje