Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Samen maken wij cider, 'De Parel van Wentersch'

In het najaar van 2021, heeft een nieuwe samenwerking tussen drie Winterswijkse bedrijven het licht gezien. Wentersch Bier, de Achterhoekse SapPers en gastgalerij Ankomm'n gaan samen cider maken.

Ankomm'n plukt al jaren met vrijwilligers op verschillende plekken rondom Winterswijk onbespoten appels en ook wat peren, die anders grotendeels op de grond zouden vallen en vergaan. Afgelopen jaar is daaruit door de SapPers 500 liter appel- en appel/perensap gemaakt. Dit sap is superlekker. Dit kwam Onno van Wentersch Bier ter ore, hij vertelde dat hij dit jaar, 2022 dus, cider wil gaan maken in één van de bierbrouw-ketels.

De eerste deal was snel gesloten, Ankomm'n zou met de vrijwilligers zorgen voor de benodigde ± 1300 kg appels. Vervolgens samen, met Harmen van de Achterhoekse SapPers, om de tafel en het plan was snel gemaakt.

Onno Raspe, d…

In het najaar van 2021, heeft een nieuwe samenwerking tussen drie Winterswijkse bedrijven het licht gezien. Wentersch Bier, de Achterhoekse SapPers en gastgalerij Ankomm'n gaan samen cider maken.

Ankomm'n plukt al jaren met vrijwilligers op verschillende plekken rondom Winterswijk onbespoten appels en ook wat peren, die anders grotendeels op de grond zouden vallen en vergaan. Afgelopen jaar is daaruit door de SapPers 500 liter appel- en appel/perensap gemaakt. Dit sap is superlekker. Dit kwam Onno van Wentersch Bier ter ore, hij vertelde dat hij dit jaar, 2022 dus, cider wil gaan maken in één van de bierbrouw-ketels.

De eerste deal was snel gesloten, Ankomm'n zou met de vrijwilligers zorgen voor de benodigde ± 1300 kg appels. Vervolgens samen, met Harmen van de Achterhoekse SapPers, om de tafel en het plan was snel gemaakt.

Onno Raspe, de bierbrouwer, weet veel over het maken van cider. Sinds de oprichting van de brouwerij in 2016 waren er al plannen en een vergunning om cider te maken. Al enige tijd wordt met het appelsap van Ankomm'n geëxperimenteerd om tot de meest smaakvolle cider te komen.

We zijn nu klaar om een mooi fris sprankelende Winterswijkse cider te maken: 'De Parel van Wentersch'. We focussen nu eerst op één soort mooie cider.

Woensdag 12 oktober staat de Achterhoekse SapPers bij Bierbrouwerij Wentersch aan de Groenlose weg. De ciderappels en -peren worden dan geperst. Zie voor meer informatie en/of om je aan te melden om fruit te laten persen www.achterhoeksesappers.nl.

Prijzen

  • De persdag kun je gratis bezoeken!

Locatie

Neem alvast een kijkje