The Pat Mc Manus Band
Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Café de Stam bol van muziek

Vrijdag 19 april is de CD presentatie van de Winterswijkse formatie 'Rise Above'; getiteld 'Painkiller'. Deze avond worden zij ondersteund door 2 andere bands; 'Crashjaw' en 'Swim or Drown'.

Over de bands:
'Rise Above' is een viermans Hardcore/Metal formatie uit Winterswijk en omstreken. Vrienden die elkaar kennen ui…

Lees verder

Vrijdag 19 april is de CD presentatie van de Winterswijkse formatie 'Rise Above'; getiteld 'Painkiller'. Deze avond worden zij ondersteund door 2 andere bands; 'Crashjaw' en 'Swim or Drown'.

Over de bands:
'Rise Above' is een viermans Hardcore/Metal formatie uit Winterswijk en omstreken. Vrienden die elkaar kennen uit de tijd dat ze speelden in Disabuse en Cry of Terror. In 2016 werd het album 'All that is Solid…' uitgebracht met 10 songs. Na een line-up wissel werd in dec 2018 wederom de White Noise Studio bezocht met Marlon Wolterink aan de knoppen. De 6 song digipack cd met een harde directe sound wordt door WTF-Records uitgebracht met de titel 'Painkiller'. Het album heeft al enkele geweldige voorrecencies gehad en zal op deze avond zijn releasedatum vieren. 'Painkiller', an album full of raging metallic hardcore!!! Het album zal, net als veel andere merch deze avond te koop zijn.

'Swim or drown' is een vijfkoppige hardcoreband uit Heerenveen opgericht in april 2008 beinvloed door grote bands als Agnostic Front, Madball, Terror en Born ftom Pain. Na enkele brute shows namen ze hun eerste 4- song EP op in 2009. In 2010 volgde al snel hun full-length cd met 12 hardhitting songs. Hun single 'Hoesbusters', geinspireerd door de theme song van the Ghostbusters zag in 2012 het daglicht. Keep it Real. Keep it Hardcore!

'Crashjaw'; Een trio met hun roots in bands als 'Strike First' en 'Inborn Affection' komen uit het oosten van het land. Met invloeden van bands als Biohazard, Slayer en Pro-Pain mag je da nook een mix verwachten van Hardcore en stevige Metal.Met al 2 demo-cd’s op zak volgt er binnenkort een nieuwe cd met 6 nieuwe en 5 oude opnieuw opgenomen songs.Dit nieuwe album zal een agressievere en hardere sound laten horen. Deze oude honden zijn geen gewone band, zij mixen groovy en catchy tunes tot een sound die je kamer in een muzikale explosie veranderen!

Zaterdag 20 april keert de Ierse Pat Mc Manus terug in de Stam!
The Pat McManus Band is een krachtig Blues/Rock trio, met als voorman de voormalig gitarist/violist van de Mama’s Boys en van Celtus: Pat McManus. Hij wordt vergezeld door drummer Paul Faloon en de bassist Marty McDermot. Pat McManus is misschien wel het meest bekend van zijn vroegere band 'Mama’s Boys', waarin hij in de jaren tachtig speelde met zijn broers John en Tommy. Alhoewel ze in die dagen nog erg jong waren, werden ze al snel een bekende in de rockwereld en een van de bekendste uit Noord Ierland. Pat was in die dagen de drijvende én schrijvende kracht achter de band. In Ierland (en ws ook in de rest van de wereld) zijn ze het bekendst geworden door de nummer 1 hit 'Needle in the Groove'. In de topjaren van de band speelden ze met bijvoorbeeld Bon Jovi, Sting, Ratt, the Scorpions, Hawkind, Thin Lizzy, Wishbone Ash, Deep Purple, Marillion, Rush,Twistered Sister en vele anderen. Door de jaren heen maakte de band 8 albums en scoorde verschillende hits in hun eigen land (Ierland), Amerika en Japan.
Door de onverwachte dood van Tommy McManus, bleven de broers Pat en John in 1994 verward achter. Ze wisten niet meer of ze nog verder konden met muziek maken. Na een tijd rust te hebben genomen gingen ze toch weer samen aan het werk. Ze vormden de groep 'Celtus', waarmee ze een mix maakten van Ierse traditionele muziek, stevige rock én dance beats. Een contract met Sony Records was al snel een feit en namen ze vier albums op die zeer hoog gewaardeerd werden en dan ook verschillende nominaties en prijzen opleverden.
In 2001 besloot Pat terug te keren naar Ierland. In deze tijd schreef hij vooral muziek en teksten voor andere artiesten, films en televisieprogramma’s door alle muziekgenres heen. Hij keerde terug naar zijn roots; ooit won hij als jongste violist ooit de 'All Ireland' bij de volwassenenen en nu keerde hij terug als vertegenwoordiger van Noord Ierland op het prestigieuze 'Smithsonian Festival' op het Witte Huis in Washinton.
In 2006 was Pat weer toe aan de Rock ’n Roll. Hij formeerde zijn eigen band, schreef en nam zijn eerste solo CD op. Pat’s bandleden hebben een krachtige, rytmische stijl, die Pat’s virtuoze gitaarspel perfect ondersteunen. Sterker nog (in de pers is het al wel eens benoemd); door het furieuze spel van drummer Paul Faloon en het fenomenale baswerk van Marty McDermot zou Pat het misschien ook wel eens wat rustiger aan kunnen doen. Echter; Pat doet het nooit rustig aan. Hij doet zijn bijnaam 'the Proffessor' eer aan. Op het jaarlijkse 'Gallagher festival' in Ballyshannon is Pat al vaak de hoofdact geweest vanwege zijn onnavolgbare manier van het vertolken van diens muziek. De band is door hun eigen geluid van Blues en Bluesrock met een vleugje Celtic, in staat iedere muziekliefhebber te vermaken.

Vol trots presenteert Café de Stam dan ook de Ierse gitaar (-en viool!) virtuoos Pat McManus en zijn band. 

Lees minder

Contact

Adres:
Misterstraat 71 Café De Stam
7101ET Winterswijk
Plan je route

Prijzen

  • Entree: gratis

Locatie

Neem alvast een kijkje