Max van Dam

Expositie Max van Dam 'Maler, komm 'raus'

Vereniging Het Museum heeft een grote collectie werken van Max van Dam kunnen opbouwen, onder meer door schenkingen van de familie Hemelrijk. De uiterst getalenteerde joodse kunstenaar werd in 1910 geboren in Winterswijk en in 1943 vermoord in het vernietingskamp Sobibor.

In 2018, tijdens Het Jaar van Verzet en van de 75-jarige herdenking van de opstand in Sobibor, worden exposities georganiseerd over het leven en werk van Max van Dam, onder andere bij De Museumfabriek, de Wereld van Wenters en de synagoge.

Er wordt een breed overzicht gegeven van het oeuvre van Max van Dam. Te zien zijn onder meer tekeningen en schilderijen die hij al op jeugdige leeftijd maakte voor zijn vader en organisaties waar zijn vader bij betrokken was. De exposities laten zien dat Van Dam tot aan zijn dood zoekende was naar een eigen stijl.

Wanneer

  • elke dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag t/m 31 december 201811.00 - 16.00 uur

Prijzen

  • Volwassenen: €3,=

    Er 1 juni t/m 1 september 2018 is op elke locatie voor €6,= een combiticket te koop. Daarmee kunnen de musea (Wereld van Wenters, de Museumfabriek, Nationaal Onderduikmuseum) en Synagoge Aalten tot het einde van de expositie tijdens de reguliere openingstijden worden bezocht. De Synagoge in Winterswijk is met combiticket te bezoeken op 3 juni, 24 juni, 29 juli en 26 augustus van 14:00 uur tot 17:00 uur.

Locatie