Museum Fabriek

De Museumfabriek

Rijke Historie van een Winterswijkse Vereniging.

De naam Vereniging Het Museum doet anders vermoeden maar begon als een cultuurhistorische vereniging met algemene doelen op het gebied van de lokale geschiedenis. De activiteiten van Vereniging Het Museum strekken zich tot op de dag van vandaag uit over een breed terrein van het historisch bedrijf.

In de locaties van Vereniging Het Museum (de Museumfabriek aan de Laan van Hilbelink nummer 6-10 (Morsepoort) en de Wereld van Wenters in de Meddosestraat nummer 38 en 40) worden  collecties van de vereniging tentoongesteld.

Daar de collectie van de vereniging thans meer dan 18.000 stukken groot is kan natuurlijk niet alles worden uitgestald. Een groot deel van de objecten is in het depot van de vereniging ondergebracht. Dit depot kan onder begeleiding van een van de museumgidsen worden bezochten is uniek in Nederland!

Hier zijn o.a. schilderijen van Max van Dam te bewonderen.

Wanneer

  • elke dinsdag en donderdag t/m 31 december 202009.00 - 12.00 uur
    13.30 - 16.30 uur
  • Uiteraard gelden nog alle RIVM-maatregelen en mogen er maximaal zes bezoekers tegelijk aanwezig zijn. Tevens is bezoek alleen mogelijk na reservering via de website vereniginghetmuseum.nl.

Prijzen

  • Een combikaart kost € 6,-. Daarmee kunnen de Wereld van Wenters en de Museumfabriek worden bezocht.

Locatie

Neem alvast een kijkje