Medewerker Slotboom Steenhouwer

Expositie ‘Meester en gezel – ieder zijn vak’ in Jacobskerk

Expositie ‘Meester en gezel – ieder z’n vak’ reist door heel Gelderland! De ambachts-reis start met een primeur in de Jacobskerk in Winterswijk, de eerste locatie van deze informatieve expositie. 

Restaureren wordt gedaan met oude én nieuwe technieken. Met zware gereedschappen én slimme computers. Om een g…

Lees verder

Expositie ‘Meester en gezel – ieder z’n vak’ reist door heel Gelderland! De ambachts-reis start met een primeur in de Jacobskerk in Winterswijk, de eerste locatie van deze informatieve expositie. 

Restaureren wordt gedaan met oude én nieuwe technieken. Met zware gereedschappen én slimme computers. Om een gebouw te restaureren zijn mensen nodig die verschillende soorten restauratiewerk doen. 'Meester en gezel' laat jong en oud met deze ambachten kennis maken. “Echt mooi dat de expositie voor het eerst te zien is in Winterswijk. En nog wel tijdens KunstOer. Tijdens dit evenement komen erfgoed, kunst en natuur samen. Wil je erfgoed behouden dan heb je vakmensen nodig. De expositie heeft als doel om jonge mensen te motiveren om te kiezen voor een opleiding gericht op restauratie. Het zou mooi zijn dat gezinnen de expositie bezoeken. Zo wordt ervaren hoe belangrijk erfgoed is en wat er komt kijken om het in stand te houden. En hoeveel voldoening je kunt halen uit restauratiewerk”, legt wethouder Wim Aalderink uit.

Gelders Restauratie Centrum
De expositie is gemaakt in opdracht van het Gelders Restauratie Centrum (GRC) en mede mogelijk gemaakt door de Provincie Gelderland. Het GRC biedt opleidingen aan in de verschillende (ambachtelijke) restauratievakken en wil met deze expositie jonge mensen enthousiast maken voor het vak. 

Educatieproject 'Steenhouw'n'
Een van de betrokken bedrijven bij de restauratie van de Jacobstoren is Slotboom Steenhouwers uit Winterswijk. Dit bedrijf is ook onderdeel van het educatieproject 'Steenhouw'n' dat momenteel plaatsvindt rond de kerk en in hun werkplaats. Nieuwsgierig? Kijk op www.meesterlijkvak.nl

Expositieperiode
De gratis expositie ‘Meester en gezel – ieder z’n vak’ is tot najaar 2019 te bezoeken in de Jacobskerk. In deze periode wordt de Jacobstoren gerestaureerd. De expositie reist daarna door naar historische gebouwen in Gelderland waar een restauratie wordt uitgevoerd.

Lees minder

Wanneer

  • elke dinsdag, donderdag en vrijdag t/m 27 oktober 201914.00 - 16.00 uur
  • elke woensdag en zaterdag t/m 27 oktober 201912.00 - 16.00 uur

Prijzen

Locatie