The Passion
Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

The Passion

Het fanfare-orkest van muziekvereniging Eendracht voert een eigentijdse versie van the Passion uit. Ilse Saris en andere bekende Winterswijkers werken eraan mee. Vanwege de grote vraag naar kaarten is er een extra voorstelling ingepland. Met trots presenteert Eendracht the Passion. Ilse Saris en andere bekende Winterswijkers doen mee.

Ilse Saris: “Ik vind het heel leuk om als vertelster aan the Passion mee te werken. In mijn …

Lees verder

Het fanfare-orkest van muziekvereniging Eendracht voert een eigentijdse versie van the Passion uit. Ilse Saris en andere bekende Winterswijkers werken eraan mee. Vanwege de grote vraag naar kaarten is er een extra voorstelling ingepland. Met trots presenteert Eendracht the Passion. Ilse Saris en andere bekende Winterswijkers doen mee.

Ilse Saris: “Ik vind het heel leuk om als vertelster aan the Passion mee te werken. In mijn wethouderschap was ik meestal ´s avonds aan het werk en kon ik me niet voor dit soort projecten vrij maken. Nu ik niet meer naar de raadsvergadering hoef, doe ik graag mee. Het is mooi om deel van een team te zijn. Zingen is aan mij niet besteed, maar spreekervaring heb ik voldoende. Het is een eer om de mensen mee te nemen door het Passion verhaal. Ik krijg er nu al veel positieve reacties op. En dan moet de uitvoering nog beginnen!”.

Eendracht organiseert the Passion samen met Rutger de Vries. Rutger neemt een deel van de solo-zang voor zijn rekening. Rutger: “Ik wil alles wel spelen, maar geen Jezus”. Eendracht zorgt er daarom voor dat Rutger dit keer de rol van Nelson vertolkt. Nelson is een jongen van de straat en één van de hoofdpersonen uit het verhaal. Daarmee ontstond de unieke mogelijkheid om Jezus te laten vertolken door Hans Roerdinkholder. Hans is als dirigent van de 18+ groep aan Eendracht verbonden, en wil graag meewerken aan deze uitdaging.

Verder doet Gerald Borkent-Dekker mee als Barabas, een misdadiger die zijn rol met verve speelt. Maria en tevens solo-zangeres is Marjo Harmsen uit Doetinchem. Zij komt dus niet uit Winterswijk, maar zingen kan ze! Iedereen werkt belangeloos mee aan the Passion.

Een afwisselende voorstelling met een verbindende boodschap
Tijdens de voorstelling is er uiteraard live muziek en zang te horen. Maar er is veel meer: zo wordt de muziek ondersteund met filmbeelden, is er een rapper en speelt er zich theater af. De filmbeelden zijn in de voorbereiding opgenomen op verschillende Winterswijkse locaties. Onder andere op de oude vuilnisbelt, een verlaten parkeerterrein, in restaurant de Zwaan en de winkelstraten.

Film, moderne muziek, klassieke muziek, verhaal, solo-zang: alles wisselt zich met, voor en door elkaar af en vertelt het verhaal. Er is ook ruim aandacht voor de eigen kijk op het traditionele lijdensverhaal. Centraal daarin staat dat Eendracht oproept om op zoek te gaan naar verbinding, verbroedering en eenheid. Het enige dat telt is hoe iedereen daar zelf invulling aan geeft. Een unieke uitvoering dus in in diverse opzichten.

De ondertitel van the Passion is niet voor niks: niet zoeken naar een breder ik, maar naar een groter wij.

Extra voorstelling
De kaartverkoop verloopt erg voorspoedig. Daarom is besloten om the Passion twee keer uit te voeren. Er is een voorstelling om 19.00 uur en één om 21.00 uur. Zo heeft iedereen de kans om the Passion mee te beleven.

Op dit moment zijn er alleen nog kaarten verkrijgbaar voor de voorstelling van 21.00 uur, deze zijn verkrijgbaar via www.eendracht-winterswijk.nl/shop en bij Timmermans & Mulder en Haarstudio Gerald.

 

Lees minder

Locatie