Fiets4daagse Winterswijk: 1 t/m 4 juli 2014

Gepubliceerd op: 31 december 2013

Ondersteund door de Stichting bevordering Toerisme Winterswijk (STW) organiseert WFevenementen van dinsdag 1 t/m vrijdag 4 juli 2014 de Fiets4daagse Winterswijk.
.

De Fiets4daagse Winterswijk is van grote waarde voor STW, het platform voor belangenbehartiging van het toeristisch bedrijfsleven in Winterswijk. De bewezen kwaliteit van de organisatie van de fietsvierdaagse in Winterswijk acht STW van groot belang.

.

Evenement-organisatie

Nadat in oktober j.l. de Stichting Winterswijkse Fietsdagen ophield te bestaan, heeft  Winterswijk Marketing partijen bij elkaar gebracht en is besloten tot organisatie van de Fiets4daagse Winterswijk in 2014 door WFevenementen met steun van STW.

Fietsen in Nationaal Landschap Winterswijk

Organisator WFevenementen staat garant voor een perfect georganiseerde fietsvierdaagse met nauwkeurig uitgepijlde fietstochten. Daarbij zorgen zij vier dagen voor een mooi en gezellig randprogramma voor toerfietsers met bezichtigingen, muziek en folklore in Nationaal Landschap Winterswijk en het Duitse grensgebied. De mensen achter de stichting WFevenementen hebben jarenlange ervaring opgedaan bij de succesvolle organisatie van de voormalige Winterswijkse fietsdagen. Initiatiefnemer Ben Bengevoord geeft aan, dat “het bloed kruipt waar het niet gaan kan” en samen met de enthousiaste medebestuursleden Johan Boom en Hans Ubbink is hij inmiddels volop bezig met de voorbereidingen voor de Fiets4daagse Winterswijk 2014.

Locatie ’t Huitinkveld

De start- en finish-locatie van Fiets4daagse Winterswijk is bij Sportcomplex ’t Huitinkveld aan de Bataafseweg. Dit thuisfront van FCTrias biedt alle faciliteiten die nodig zijn voor een goed verloop van een dergelijk groot fietsevenement. Er worden duizenden fietsers verwacht, die hier verzekerd zijn van voldoende parkeermogelijkheden, gastvrije ontvangst en een gezellig verblijf op ’t Huitinkveld.

Inzet veel vrijwilligers

In de organisatie is ook Winterswijker Jan Bruggers een steun in de rug. Hij is ambassadeur van de Stichting Nationaal Fietsplatform voor Oost-Nederland en actief fietsend inwoner van de Achterhoek. Jan Bruggers over zijn vrijwillige inzet: “Ik wil me vanuit mijn positie graag inspannen en bijdragen aan een succesvolle fietsvierdaagse in Winterswijk”. Ook vele andere vrijwilligers hebben al hun medewerking toegezegd.

Uitgepijlde routes 40 en 60 km.

In 2014 zijn de afstanden 40 en 60 km. Organisator Ben Bengevoord daarover: “Ervaring heeft ons geleerd, dat – mede door de opkomst van de elektrische fiets – de afstand 20 km. steeds minder deelnemers heeft.  Daarom hebben we nu gekozen voor 40 en 60 km.-routes.”

ATB en racefietsers

FTCWenters organiseert in het aansluitende weekeinde – op 5 en 6 juli 2014 – een groot en voor Winterswijk en de Achterhoek nieuw fietsevenement voor de racefiets en MTB.

Fietsweek Winterswijk

Met de organisatie van een tweetal prachtige fietsevenementen door enthousiaste vrijwilligers heeft Winterswijk in 2014 in de 1e week van juli voor alle fietsliefhebbers een geweldige fietsweek in petto!

Meer informatie over Fiets4daagse Winterswijk: in de loop van januari 2014 op www.fiets4daagsewinterswijk.nl

Uitgelicht

O2W: het cement tussen de Winterswijkse ondernemers

Ondernemers met elkaar verbinden en het ondernemersklimaat bevorderen: twee van de doelstellingen van de Stichting Ondernemers Overleg Winterswijk, afgekort O2W. Dit krijgt onder meer gestalte [...]

Meer

Derde NINA-run Winterswijk: zondag 13 april

Na de zeer succesvol verlopen voorgaande edities, organiseert Stichting Nina op zondagmiddag 13 april 2014 voor de derde keer de NINA-run. Ook dit jaar hoopt [...]

Meer

Ondertussen op Twitter

@100pWinterswijk